Египет /Тема 14/

• 57 542
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Хайде да продължим малко по тази линия, т.к. ако българският гид и местният гид въртят далавери още от летището със сигурност има смесване на нещо. Друг да каже на какво.

Ако се събират бакшиши за местен гид и шофьор всеки ли да си дава бакшиш за носенето на куфарите в хотела? Или отиват пари и за тях? Как е по официални данни? (После ще ти кажа какво ми казаха местните и какво гида на ТО и версиите се различават..).
Съгласен съм, че тази тема трябва да бъде коментирана и я следя с интерес. В краят на седмицата като се приберат мойте познати от круиза по Нил ще имам повече данни, как е приключило всичко.

# 286
Египет е "моето" място. Ако имам информация, нямам проблем да я споделя и с удоволствие..."
Моля те, сподели мнение за Hurghada Long Beach Resort - чистота, храна и плаж ме интересуват най-вече. И ако е уместно, моля за мнението ти за Aladin travels. Предварително благодаря.

# 287
Египет е "моето" място. Ако имам информация, нямам проблем да я споделя и с удоволствие..."
Моля те, сподели мнение за Hurghada Long Beach Resort - чистота, храна и плаж ме интересуват най-вече. И ако е уместно, моля за мнението ти за Aladin travels. Предварително благодаря.

Здравейте. Наскоро бях в този хотел. Относно чистота- средна работа. В ресторантите е много поддържано. Стаите са по-остарели. Но може да си запазите по-скъпа стая, от по-новите. Ние опитахме, но на рецепция се опитаха да ни настанят в стандартните, а ние бяхме заплатили делукс. Всичко с цел да ви вземат още пари. Басейните уж ги чистиха всеки ден, пък на мен ми се стори много мръсно. Затова предпочитах плажа, който е много хубав. Въпроса е, че си е плитко морето. Или трябва да вървите много, много, много напред за да ви стане дълбоко. На места е каменисто, на места не. Аз не успях да си купя акваобувки от България и се притеснявах, че няма да мога да влизам. Но все пак имаше места без нито едно камъче, с много цветни рибки и на мен много ми хареса. Храната на мен много ми хареса. Беше много разнообразна, всеки ден нещо различно. Има два основни ресторанта. И има и тематични вечери- италианска, ориенталска и т.н. Няма да останете гладни. Кафето не беше хубаво, алкохолът си е слабичък, но това е нормално. Ако ви интересува нещо друго за хотела, съм готова да ви отговоря. Все пък се прибрах съвсем наскоро от там.

Ползвахме и услугите на Аладин за да посетим Луксор. Често казано, аз не останах очарована. Но и ние отидохме на екскурзията на английски, а не на български. В автобуса ни разпределиха на англоговорящи в задната част и рускоговорящи в предната част. Потресаващото беше, че докато напред им се говори на руски, назад ни се говори на английски едновременно. Става една какафония. А слизайки от автобуса всичко беше много набързо. Екскурзовода не ни изчакваше много да разглеждаме. Заведоха ни в отвратителен по мое мнение ресторант до Нил. С ужасна храна, обстановка и персонал. Лошо впечатление ми направи, че предварително попитах във вайбър служител на Аладин, колко струва гробницата на Тутанкамон. Тя/Той ми отговори около 360 египетски паунда, ако не се лъжа. Впоследствие питам екскурзовода колко е. Той ми отговаря нещо от рода на 560 паунда. И ми казва, че така щяло да ни бъде позволено да снимаме, защото подбутва пари на служителите тайно. Пълни глупости, разбира се. Иска да си прибере малко и за себе си. Поради което, не посетихме гробницата. Не спря да ни моли да отидем и на Банановият остров. Отстъпки щял да ни прави. А ние не желаехме да отидем, тъй като ми се струва безмислено, особено четейки мнения тук. И наистина връщайки се останалите от групата, ни казаха, че добре сме решили. Рускоговорящите обаче бяха изключително доволни от техният екскурзовод.

# 288

Здравейте. Наскоро бях в този хотел. Относно чистота- средна работа. В ресторантите е много поддържано. Стаите са по-остарели. Но може да си запазите по-скъпа стая, от по-новите. Ние опитахме, но на рецепция се опитаха да ни настанят в стандартните, а ние бяхме заплатили делукс. Всичко с цел да ви вземат още пари. Басейните уж ги чистиха всеки ден, пък на мен ми се стори много мръсно. Затова предпочитах плажа, който е много хубав. Въпроса е, че си е плитко морето. Или трябва да вървите много, много, много напред за да ви стане дълбоко. На места е каменисто, на места не. Аз не успях да си купя акваобувки от България и се притеснявах, че няма да мога да влизам. Но все пак имаше места без нито едно камъче, с много цветни рибки и на мен много ми хареса. Храната на мен много ми хареса. Беше много разнообразна, всеки ден нещо различно. Има два основни ресторанта. И има и тематични вечери- италианска, ориенталска и т.н. Няма да останете гладни. Кафето не беше хубаво, алкохолът си е слабичък, но това е нормално. Ако ви интересува нещо друго за хотела, съм готова да ви отговоря. Все пък се прибрах съвсем наскоро от там.

Ползвахме и услугите на Аладин за да посетим Луксор. Често казано, аз не останах очарована. Но и ние отидохме на екскурзията на английски, а не на български. В автобуса ни разпределиха на англоговорящи в задната част и рускоговорящи в предната част. Потресаващото беше, че докато напред им се говори на руски, назад ни се говори на английски едновременно. Става една какафония. А слизайки от автобуса всичко беше много набързо. Екскурзовода не ни изчакваше много да разглеждаме. Заведоха ни в отвратителен по мое мнение ресторант до Нил. С ужасна храна, обстановка и персонал. Лошо впечатление ми направи, че предварително попитах във вайбър служител на Аладин, колко струва гробницата на Тутанкамон. Тя/Той ми отговори около 360 египетски паунда, ако не се лъжа. Впоследствие питам екскурзовода колко е. Той ми отговаря нещо от рода на 560 паунда. И ми казва, че така щяло да ни бъде позволено да снимаме, защото подбутва пари на служителите тайно. Пълни глупости, разбира се. Иска да си прибере малко и за себе си. Поради което, не посетихме гробницата. Не спря да ни моли да отидем и на Банановият остров. Отстъпки щял да ни прави. А ние не желаехме да отидем, тъй като ми се струва безмислено, особено четейки мнения тук. И наистина връщайки се останалите от групата, ни казаха, че добре сме решили. Рускоговорящите обаче бяха изключително доволни от техният екскурзовод.
Много ти благодаря! Изключително полезна информация ми предостави!
За Аладин се чудя дали да си резервирам шнорхелинг и сафари. Останалото време искам да се насладим на морето и плажа.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 22:04 от bibim

# 289
Ние бяхме преди 3 седмици в Long Beach Resort и басейните бяха много чисти. Ползвали сме няколко пъти детския басейн. С бебето излизах рано и мога да потвърдя, че ги чистеха, както и плажа… не можах да повярвам колко отпадъци изхвърля морето за една нощ: капачки, пластмасови бутилки и т.н. Плуваха около брега, а спасителите ги вадеха от водата с кепчета.
Храната наистина е на добро ниво. Алкохолът не ни се стори слабичък. Уискито е нещо ката ром… много миризливо. Ние пиехме узо, вино и бира. Не бяха зле, дори бих похвалила бирата им, въпреки че не съм ценител. За стаите, трябва да внимавате, ако сте си платили за нещо различно от обикновена двойна стая. Има комари.

# 290
Много благодаря! Има ли интернет в хотела и заплаща ли се?

# 291
Привет! Моето скромно мнение без да ангажирам всички е, че тези допълнителни екскурзии няма много смисъл ако си отишъл на почивка.Един път си платил инклузива, втори път плащаш отново храна. На всичкото отгоре си цял ден някъде и после се прибираш пребит и слънчасал. Да не кажа, че за Луксор става в 4, защото идваха да ги взимат в 5 и цял ден ги таралянкаха. В същото време си отишъл
Да почиваш и трябва да ставаш рано. В повечето пакети има включена обиколка на Кайро, за която си признавам бях в шок! Ако някой ми беше казал за ква мизерия става на въпрос в Кайро и него щях да си го спестя. Супер разочарована съм. Може би хотелът ми в Хургада ми показа един друг Египет и в момента, в който излязох от резорта се сблъсках с действителността. Признавам си не очаквах да се сблъскам с такава мизерия и мръсотия. Предния месец бях в Кападокия и те са наследници на древни цивилизации не първите , ама пак древни ами не видях такова нещо.

# 292
През ноември имам рожден ден и съм се насочила към Египет като място, но което да празнувам. Обмислям комбинираната почивка Кайро и Хургада, за да видим и пирамидите и Луксор. Имам няколко въпроса: Времето подходящо ли е и за плаж и за екскурзия? Кое е по-добре да кацнем в Хургада или в Кайро? И загледах един хотел само за възрастни SUNRISE HOLIDAYS RESORT (Adults Only) 5*. Моля, за мнение, ако някой го е посещавал.
И може би най-важният , тъй като много малко агенции имат есенните предложения, коя е най-късната дата за ноември?

# 293
Pampinela, явно си тръгнала неподготвена и не си знаела къде отиваш. Това кой на каква цивилизация е наследник, няма нищо общо със сегашното състояние на съответната държава. В Египет, над 90 млн души получават помощ от държавата, за да оцеляват. По информация от екскурзовода, която не съм проверила лично, 1 кубик вода струва 5 долара, а средната заплата за цялата страна е 200-500 долара. Това обяснява мизерията. Трудно е за хората да не живеят в мизерия, при положение, че са толкова ужасяващо бедни.
Истинският Египет е Кайро. Хургада е курорт, който е създаден от чужденци за чужденци.
Нямах нищо против да стана в 4 часа и в 5 да тръгна за Луксор. Това е същото като да отидеш в Рим и да не видиш Папата/Катедралата Свети Петър.
Не ми беше от значение дали ще изпусна инклузива, а и храна беше включена в екскурзията.
Ако човек иска само да почива - избира програма само с Хургада или Шарм Ел шейх.
Ние искахме да видим максимално много и затова избрахме кацане в Кайро и излитане от Хургада. За мен това е оптимален вариант да се видят Кайро и Луксор, и все пак да има морска почивка в Хургада. При следващите 2 посещения в Египет, бих избрала круиз, за да видя останалите исторически места, и висок клас хотел само за възрастни в Шарм или Хургада, за да си почина в пълно бездействие и лентяйство на плажа.
Добрата подготовка намалява риска от разочарования.

Ние бяхме в хотел Стела Гардънс, който е част от Стела Ризорт и останахме много доволни. Единственият недостатък е, че е далеч от Хургада. Има собствен риф, голяма зелена територия, много басейни. Храната беше в изобилие и разнообразна. Имаше отделна зала за сладките неща.
Не беше абсолютно, идеално чисто, но напълно сравнимо с хотел 3 звезди в България. В тоалетната до ресторанта непрекъснато имаше човек, който да чисти и сменя консумативи. Основните гости бяха японци, немци и французи. Български семейства имаше само 5-6. Ние резервирахме една седмица преди тръгване и нямах особени очаквания за хотела, особено като се има предвид цената от малко над хиляда лева на човек. Но определено съм доволна от него. Комари почти нямаше. Две вечери се пръскахме с репеленти по време на шоуто. На третия ден напръскаха целия хотел и вече нямаше никакви комари. В стаите също.

# 294
  • Луната
Аз също отидох в Египет, за да видя Пирамидите, Луксор, Храмът на Хатшепсут, Долината на царете. А почивката в Хургада беше като бонус. Да станахме рано, за да отидем до Луксор и се върнахме много късно, но за мен си заслужаваше. Интересувам се от история и за мен беше много интересно да се докосна до тази древна цивилизация. Гледала съм много документални филми, чела съм книги за нея, но друго е да си там и да я усетиш!

# 295
Аз също отидох в Египет за да видя тези места. Даже честно казано не разбирам хора, които избират Египет само и единствено за почивка. Но всеки с избора си. Сравнявайки с Турция например, там и ол инклузива и самите хотели и всичко е на съвсем друго ниво и също цените са много по-добри. Но Египет си заслужава за забележителностите и да усетиш и видиш начина на живот там, поне малко. Знаех, че в Кайро е мръсно и все пак и аз като кацнах бях втрещена. Но много се радвам, че успях да го видя. И ми беше изключително интересно да науча повече за народа там, за положението им, за странностите им, сравнявайки ги с нас. Даже ако имах възможност бих отишла и на Абидос и Дендера, но нямах възможността. Луксор също трябва да се види и изобщо не съжалявам въпреки минусите на агенцията с която отидохме. Късмет.

# 296
  • Beyond the Frontiers
Супер си е Египет и за почивка само - все пак 2 часа полет, топло, сравнително евтино. За нашите студени месеци няма алтернативна дестинация. Евентуално Дубай - но там със сигурност е доста по-скъпо.

Kontesa Maria, много добри хотели са Стела. Вижте и новия Албатрос Блу Спа, Steigenberger Pure life, също са само за възрастни.
Много ми похвалиха и един нов хотел, с концепция основно за възрастни - Мераки ризорт.
Има обявено полети до към средата на ноември.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 12:06 от Galactic Voyager

# 297
Привет група! Уважавам мнението на всеки един от вас. Както е казал Алеко “Разни хора-разни идеали”! В този форум има хиляди хора, с хиляди мнения, аз изказах моето, като никой не карам или моля да ме разбира или да ме приема. Нека всеки сам си направи изводите и вземе правилното решение от дискусиите тук дали ще отиде само на почивка или на екскурзия, или и на двете. За мен лично дискусиите тук са много полезни, вярвам и за много други, особено при  полемика.😊

# 298
Забравих да пиша за разходката до Банановия остров. За мен си заслужаваше по няколко причини:
1. Плаването по Нил и възможността да видя града от водата. Включително гледката на майка, която къпе порасналите си дъщери във водата, през дрехите.
2. Избягването на поредните 40 минути в автобуса с мрънкащи хора.
3. Контраста на българските (Пре)задоволени деца, забили глави в телефоните на фона на 7-9 годишните боси египтянчета, който работеха по лодките и умело връзваха въжета и правеха всичко, което се налага. Доста впечатляващо подейства на нашите деца, за да оценят какви щастливци са, че са родени в Европа и ходят на училище, а не на работа.

Цената беше 10 долара и за мен преживяването си заслужаваше.

# 299
Супер си е Египет и за почивка само - все пак 2 часа полет, топло, сравнително евтино. За нашите студени месеци няма алтернативна дестинация. Евентуално Дубай - но там със сигурност е доста по-скъпо.

Kontesa Maria, много добри хотели са Стела. Вижте и новия Албатрос Блу Спа, Steigenberger Pure life, също са само за възрастни.
Много ми похвалиха и един нов хотел, с концепция основно за възрастни - Мераки ризорт.
Има обявено полети до към средата на ноември.
Много благодаря за предложенията Galactic Voyager, загледах Мераки резорт и изглежда много добре. Можеш ли да ми предложиш агенция, която го предлага и с най-късна дата за ноември. Изобщо постижимо ли е за 22.11 да сме там или по-скоро е въпрос на късмет.

Общи условия

Активация на акаунт