Египет /Тема 14/

• 57 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Тъй като знам, че много от вас са си взели или тепърва ще си вземат папируси от Египет, имате ли идея как мога да си закача този, който си купих на стена. Въпроса е как ще е най-удачно, дали в рамка, дали между стъкла? Ще се радвам да ми дадете предложения или линкове към сайтове. Размера е 40х30.

# 301
В рамка с антирефлексно стъкло ги слагат повечето хора, но не мога да бъда полезна с линкове.

# 302
  • София

Много ми похвалиха и един нов хотел, с концепция основно за възрастни - Мераки ризорт.

Много благодаря за предложенията Galactic Voyager, загледах Мераки резорт и изглежда много добре. Можеш ли да ми предложиш агенция, която го предлага и с най-късна дата за ноември. Изобщо постижимо ли е за 22.11 да сме там или по-скоро е въпрос на късмет.
Контеса Мария, имайте предвид само, че Meraki Resort освен че е adults only само за +18години, системата на хранене не е на шведски стол, а на ала карт ресторанти с меню и с предварителна безплатна резервация.
Отбелязвам този факт, защото не всеки предпочита ала карт ресторантите със сервитьори и меню пред шведския стол с възможност да си сложиш сам всичко, което пожелаеш. Същият премиум ол инклузив има и съседният на него White Hills Resort. Но за разлика от Мераки при него имаш и ресторант с шведска маса + 5 ала карт ресторанта на принципа на Мераки резорт.
Той е също толкова луксозен и нов- 2022год. / и двата са част от веригата Сънрайз хотели с общо 27 хотела/, но е с възможност за отсядане с деца и шведски стол.
И двата хотела ползват един и същи плаж.

# 303
  • На планетата Земя
fullofdreams12, аз моите ги давам за рамкиране. Слагат им подходяща основа, рамка, антирефлексно стъкло.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 19:45 от Mileto

# 304
Изглеждат страхотно!

# 305
Много благодаря! Има ли интернет в хотела и заплаща ли се?
В лобито има интернет. Хваща се и в основните ресторанти на места. Ние си взехме карта от летището $10 за 10 GB. Ползвахме я като хот спот за останалите устройства при нужда. Лично на мен, това ми харесва на Египет, че можеш да избягаш от екраните без много зор 😊

# 306
Чудесно беше без интернет нон стоп!

# 307
Дали някой е бил с кола под наем в Египет?
По-конкретно за Шарм ел шейх питам. Ние сме резервирали, но прочетох съвети, че не е препоръчително, предвид начина на шофиране на местните.

# 308
  • Sofia
Аз исках да си наемем, за да отидем до Рас Мохамед, но няколко различни човека, включително – местен полицай, ни казаха, че не пускат частни коли в националния парк (само организирани групи). Не знам дали е вярно. Сега, като се подсетих за този казус, ще се радвам, ако някой даде актуална информация по въпроса. Simple Smile

meduncka, а вие за какво мислите да ползвате колата, че ми стана любопитно? Simple Smile

# 309
Black Cat, резервирали сме хотел в Дахаб, който е на около 80 км. от Шарм Ел Шейх. Искаме да пътуваме между двата града, а също  ако е възможно и до манастира Света Екатерина. Може и нещо друго да измислим в движение.
Честно казано не знам дали ще ни е толкова необходима кола, ама понеже сме свикнали винаги да си наемаме, та и сега по навик. Пък и цената е добра.

# 310
# 311
Искам да дам мнение за хотел Жасмин палас в Хургада.Приятен хотел с хубава градина. Кухнята не е лоша. Има избор. Ала карт ресторантите не са ок .По добре хапвайте в основния ресторант. Там има избор. Плажът също добър. Няма бой за шезлонги. Преди обяд водата се отдръпва, но ако някой иска да плува има кей и по него по навътре може пак да се плува на по дълбоко. От обяд водата пак идва. Много е приятно ,пясъчно дъно тук там камъчета и мидички. Все пак е ок да си имате аква обувки въпреки пясъчното дъно. Това е с цел да не настъпите нещо и да имате сигурност. Препоръчвам горещо хотела. Стаята ни беше супериорна и приятна .

# 312
Аз исках да си наемем, за да отидем до Рас Мохамед, но няколко различни човека, включително – местен полицай, ни казаха, че не пускат частни коли в националния парк (само организирани групи). Не знам дали е вярно. Сега, като се подсетих за този казус, ще се радвам, ако някой даде актуална информация по въпроса. Simple Smile

Вярно е. За влизане/излизане от Шарм и влизане в Рас Мохамед нашия гид ни изкара "пасаван", който показваше на всеки пропусквателен пункт.

Върнахме се в неделя от Шарм Ел Шейх и нося своите "5 стотинки" информация.
Бяхме този път в Шармелион. Хотелска база - ОК. Чисто е и плажът е достатъчно голям. Безплатен интернет имаше около рецепцията. Проблем за нас беше морето - каменисто дъно, без аква обувки беше абсурд да влезеш. Плуването беше абсолютен недостъпен лукс - влиза се на дълбоко покрай рифа само ако няма вълнение. Имахме късмет два дни да няма, но и тогава не влязохме. Разрешават /???/ да се плацикаш на 20 квадратни метра за ВСИЧКИ желаещи. Приличаше на купа с вода, пълна с глисти. Ритане, пляскане, пискане... Отврат!
За тези, които нямат афинитет към шнорхелинга, мястото е добро.
Относно храната - гладни не останахме, но и нищо особено нямаше. Да не казвам, че и нищо различно нямаше - знаехме какво има за закуска, обяд и вечеря по усет Joy
Другият проблем ни беше, че разходките ставаха само на територията на резорта. Да, голям и с чудесно озеленяване, но след втората обиколка доскучава.
Напитките - разочароващи. Всички безалкохолни напитки бяха тип "степче". Гадост! Алкохола беше от някакви пластмасови бутилки. Не консумирам такова, но казаха, че бил блудкав. Виното /бяло/ си беше гОла вОда. Кафе - само "Нес" в различни разновидности - "еспресо", капучино, дълго, късо... Не го харесвам и не мога да дам положителна оценка.

Месец Октомври бяхме в Джаз Фанара.
За момента ми е фаворит, въпреки малкия плаж. И въпреки баира в жегата Joy
Ще се радвам, ко споделите за хотел с чудесен достъпен собствен риф. Ограничителните понтони, на които седи чичка с кепе и не пуска никого до водата, са нежелателни.

# 313
За мен Луксор много си заслужава, въпреки ранното ставане. Мъжа ми също се чудеше дали да ходи, но после каза, че много му е харесало. Ние бяхме с Аладин и български гид и останахме доволни. Банановият остров също ни хареса и най-вече пътуването по Нил. Аз знаех,че извън курорта е доста бедно и не ми се видя нещо фрапиращо. Останахме доволни от цялата почивка. Хамамът с Аладин беше превъзходен и доста по-евтин от Турция. Това ми беше най-хубавия масаж, правен някога. А съм ходила доста.

# 314
  • Sofia
Ще се радвам, ко споделите за хотел с чудесен достъпен собствен риф.
За Шарм конкретно ли питаш или по принцип?
След кратно проучване, се информирах, че хотели с наистина хубав house reef са:
– за Хургада: тези, разположени в заливите Makadi и Sahl Hasheesh (въпреки че Хургада не я водят най-подходящото място точно за шнорхелинг);
– за Шарм: хотелите, намиращи се в Ras Um Sid (където е и Jaz Fanara);
– и за Марса Алам: тези, разположени в Brayka Bay и Marsa Mubarak.

Ако някой се сеща за други предложения, да свирка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт