Египет /Тема 14/

• 57 457
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Ами и той това каза?

# 376
И аз резервирах за ноември с Онекс. Смятам, че за момента те предлагат най-добри цени за Кайро+Хургада.

# 377
Той казва че нямат хубави хотели и храна .Ще ме извините ако не съм разбрала.

# 378
  • Beyond the Frontiers
Абсолютно всяка дестинация има хубави и скапани хотели. Абсурдно е да се генерализира.
Всичко зависи от бюджет, предварителна информация, очаквания.
Хотелите в Гърция, Италия, Испания в масовата си част, която се предлага на БГ пазар, да не би да са уау. Ами не.

# 379
Абсолютно всяка дестинация има хубави и скапани хотели. Абсурдно е да се генерализира.
Всичко зависи от бюджет, предварителна информация, очаквания.
Хотелите в Гърция, Италия, Испания в масовата си част, която се предлага на БГ пазар, да не би да са уау. Ами не.

Това искам и аз да кажа. Крайно е да се каже, че хотелите в Египет не стават ,храната също. Това е абсолютно невярно.
В момента родителите ми са в Италия на екскурзия и се оплакват от единия хотел за който казват, че мирише на оборска тор, а е хотел 4 звезди!

# 380
Той казва че нямат хубави хотели и храна .Ще ме извините ако не съм разбрала.
Казва, че не са нищо особено и масовката наистина не са. Постоянно се повтаря как ОИ не е така богат, както в Турция например. Но той също така казва, че Египет е уникално място, и аз към това реферирах с моя пост.

# 381
Някой знае ли след поредното нападение от акула в Хургада, властите няма ли да предприемат нещо. Примерно едни мрежи ако се сложат поне човек ще може да реагира.

# 382
  • Beyond the Frontiers
Някой знае ли след поредното нападение от акула в Хургада, властите няма ли да предприемат нещо. Примерно едни мрежи ако се сложат поне човек ще може да реагира.
Не разбирам каква е целта непрекъснато да се връщате на тази тема.
Акулите живеят в морето. Естествено е да са си там. Няма как да се прегради морето и да се ограничи фауната му.
Има хотели с по-затворени лагуни. Изберете такъв.
Вариант 2: ползвате басейн само.
Вариант 3: избирате дестинация без акули.

Държавата забрани ползването на плажовете за няколко дена. Забраната вече е вдигната.

# 383
  • На планетата Земя
Няма хотели с мрежи. Детето да плува на плиткото, а не там вътре, където са ставали нападенията на акули. Това е, друго решение няма.

# 384
Да споделя моят скромен опит с храната в Египет. Бяхме в хотел 4*, което предполага и не чак толкова голямо разнообразие, но все пак за нуждите ми беше доста. Общо взето за седмица почти е нямало повторение на предлаганите ястия. А в чинията ми имаше по няколко видя различни, защото не знаех кое ще ми допадне. По същество: плодовете и зеленчуците им са много вкусни; месото също(всяка вечер имаше печено месо нетранжирано, режат от бута и ти слагат); много от храната се приготвяше пред очите ни(но не съм от търпеливите като съм гладна, затова не съм пробвала); киселото мляко беше много хубаво; десертите също бяха разнообразни и вкусни; в България не ям кренвирши, но опитах техните и имат вкус на месо; оризът беше много вкусен, приготвен с най-различни подправки/добавки; свинско няма(ако някой се надява); паста, пица и подобни не съм пробвала, защото това не е Италия; храната не е много солена и с натрапчив вкус, което беше идеално за тодлъра, който не е тодлър, може да си я овкуси. Нямаше някакви уау специалитети, но качеството на продуктите беше на ниво. На мен лично ми хареса, защото беше по-различно от това, което съм опитвала до момента. Успяхме да посетим един алакарт ресторант и не ни допадна нито обслужването, нито храната. Ясно, че във всеки хотел е различно, но ние изрично искахме хубава(с добри отзиви) храна при избора за настаняване.

# 385
Аз пък да върна малко темата в Египет. Предстои ми пътуване и си мислех от тук да обменя египетски лири. Та питането ми от тук ли е по-добре, там ли? Ясно е, че ще обменя и долари, но тъй като имам намерение да си купя от тяхната козметика и лекарства. Си мисля, че е по-добре да се плаща в тяхна валута, а да си платя екскурзиите в долари.

# 386
Предстои ми пътуване и си мислех от тук да обменя египетски лири. Та питането ми от тук ли е по-добре, там ли?

Всичко може да се плати с долари и евро. Не правят разлика в курса. Просто попитайте за цена в долари/евро и се опитайте да свалите цената. Освен ако не е обявена “черно на бяло“ някъде. Плащала съм и с карта в някои магазини.

# 387
Предстои ми пътуване и си мислех от тук да обменя египетски лири. Та питането ми от тук ли е по-добре, там ли?

Всичко може да се плати с долари и евро. Не правят разлика в курса. Просто попитайте за цена в долари/евро и се опитайте да свалите цената. Освен ако не е обявена “черно на бяло“ някъде. Плащала съм и с карта в някои магазини.
Гледах доста блогове на руснаците. Там показват, че в аптеките цдните са изписани на опаковките и са фиксирани от държавата, но като ги смятам по курса на тавекс и цената, която те казват в долари изобщо не ми се връзва. Пример: 209 фута, паунда или лири, не съм на ясно кое точно е тяхната валута, в тавекс се продават египетски лири, те го казват 13 долара и няколко цента, а на мен по курс ми излизат около 7 долара.

# 388
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

Гледах доста блогове на руснаците. Там показват, че в аптеките цдните са изписани на опаковките и са фиксирани от държавата, но като ги смятам по курса на тавекс и цената, която те казват в долари изобщо не ми се връзва.
Пример: 209 фута, паунда или лири, не съм на ясно кое точно е тяхната валута, в тавекс се продават египетски лири, те го казват 13 долара и няколко цента, а на мен по курс ми излизат около 7 долара.

209 египетски паунда бяха 20,90 лева миналата година, сега са около 14-15 лева.
колко долара са не знам.
в повечето магазини може да се плаща с карта.
и независимо, че има обявена цена могат да направят отстъпка за количества.
има възможност за отстъпка и при плащане кеш, във валута.
не навсякъде, но има.

# 389
  • Варна
Аз пък да върна малко темата в Египет. Предстои ми пътуване и си мислех от тук да обменя египетски лири. Та питането ми от тук ли е по-добре, там ли? Ясно е, че ще обменя и долари, но тъй като имам намерение да си купя от тяхната козметика и лекарства. Си мисля, че е по-добре да се плаща в тяхна валута, а да си платя екскурзиите в долари.

Вземете си долари и не се изтрепвайте да търсите дребни банкноти. Там още на летището за визата ще ви развалят.
В хотелите има машинки където пъхаш доларите и ти насипва паунди по курса. Аз с паунди май само в тоалетни съм плащала, щото понякога се правят на завлечени и не връщат за доларчето Simple Smile
С карта само в аптеката съм плащала, то нямаше къде другаде на круиза.
И див пазарлък. На втория ден вече ще сте му хванали цаката.

Общи условия

Активация на акаунт