Египет /Тема 14/

• 57 264
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! През октомври ще посетим Египет за първи път(Кайро+Хургада). Можем ли да се доверим за екскурзията до Луксор на Аладин травелс, или да платя на туроператора( при който цената е двойна). Притеснява ме, че екскурзията с гид на български при Аладин е във вторник, а ние си тръгваме в сряда. Т.е. ако нещо се обърка и екскурзията не се състои, няма да видим една от главните забележителности за които отиваме. Благодаря!
https://aladdin-travels.com/language/bg/product/%D0%BB%D1%83%D0% … 0%B5%D1%82%D0%B5/
Да, можете да се доверите на Аладин за тази екскурзия. Ние попаднахме на чудесен гид, който не млъкна през цялото време и беше истинска енциклопедия!
Съмнявам се да не се събере група, но все пак ги попитайте като резервирате дали има такъв шанс.

# 601
  • Beyond the Frontiers
Туроператорите дават обикновенно опция за избор между различни хотели. Като обикновенно се предлагат равностойни като цена и качество, ако е възможно.
Туроператорът е също толкова потърпевш, колкото клиента в случая. На готова сделка, сключен договор, платен аванс...и изведнъж е в изходна позиция. Не е приятно никак.

Ако очаквате обаче, че при резервиран Desert rose ще ви предложат Rixos ...няма как да се получи.

# 602
Честно казано очаквам като съм платила и резервирала да получа това, за което съм платила.
Ако не, да, очаквам да ме коменсират за причиненото неудобство и да, очаквам да получа по-високо качество, а не по-ниско, защото агенцията е работила с парите ми известно време.
Защо все клиентът трябва да е ощетен, ако аз по-някаква причина не успея да отида и е под 30 дни от времето за пътуване ми вземат цялата сума, а не ми връщат доброволно капарото.
Така ли е?
Туроператорите дават обикновенно опция за избор между различни хотели. Като обикновенно се предлагат равностойни като цена и качество, ако е възможно.
Туроператорът е също толкова потърпевш, колкото клиента в случая. На готова сделка, сключен договор, платен аванс...и изведнъж е в изходна позиция. Не е приятно никак.

Ако очаквате обаче, че при резервиран Desert rose ще ви предложат Rixos ...няма как да се получи.

# 603
Защото такива са условията, под които се подписвате.
Като не искате агенции и риск от overbooking, организирайте си пътуването сами. Или просто идете в Европа, където евентуално биха ви компенсирали по начина, по който очаквате.

Който не е бил в Египет, той не знае за каква организация и народопсихология иде реч.

# 604
  • СОФИЯ
Явно няма и да отидем.
Страната по договора дължи. Не ме притеснява съдебно.

# 605
Искам да разбера, дали е вярно /ако някой се е възползвал/ - при платено капаро към "Емералд" /35%/, един месец преди датата  на пътуване, може да се откаже резервация срещу такса от 50 лв?

# 606
Искам да разбера, дали е вярно /ако някой се е възползвал/ - при платено капаро към "Емералд" /35%/, един месец преди датата  на пътуване, може да се откаже резервация срещу такса от 50 лв?
Прочетете условията в договора в какъв срок можете да се откажете с тази санкция. Принципно да, на човек е 50 лв., но вижте сроковете.
Възползвах се, но резервацията ми беше чрез друга агенция.

# 607
  • Beyond the Frontiers
Искам да разбера, дали е вярно /ако някой се е възползвал/ - при платено капаро към "Емералд" /35%/, един месец преди датата  на пътуване, може да се откаже резервация срещу такса от 50 лв?
"ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек."

Да. Ако условието ви е това. Имам няколко анулации. Това си е глобата.
Разбира се препоръчвам винаги да искате потвърждение в писмен вид, преди окончателно да анулирате.

Явно няма и да отидем.
Да. Туроператорът предлага равностойни варианти. Ако клиентът е ОК ги приема, ако не - получава всичко платено на 100% обратно.

Kontesa Maria, мисля че ясно обясних. Туроператорът не е "виновен" за действията на хотела. Туроператорът винаги ще се опита да предложи нещо равностойно, защото няма интерес да ви загуби като клиент, предвид че веднъж вече ви е привлякъл - дали с платена реклама или друго няма значение, предвид че вече е работил по вашата резервация.
Вашите пари не стоят просто така някъде в банка и да се трупа печалба....Вашите пари отиват за заплащане на аванси към авиокомпании, хотели, персонал, за вашата резервация.
Така че ситуацията е "загуба" и за туроперора.
Както споменах обаче това не означава, че ще ви се предложи нещо 2-3 пъти по-скъпо. Ще ви се предложи еквивалент или нещо малко над първоначалното ниво.
Ако няма вариант, всичко платено ще ви се върне.

Ако искате пишете ми на лично, какво ви предлагат и ще ви дам лично мнение. Мисля, че е ясно, че нямам личен интерес в случая.

Desert rose e добър, но не единствен качествен хотел. Погледнете Swiss Inn - пясъчна лагуна, чудесно местоположение, доста добра кухня.

# 608
Защото такива са условията, под които се подписвате.
Като не искате агенции и риск от overbooking, организирайте си пътуването сами. Или просто идете в Европа, където евентуално биха ви компенсирали по начина, по който очаквате.

Който не е бил в Египет, той не знае за каква организация и народопсихология иде реч.

Ама нали за това резервирам и си плащам, да ме защитава агенцията и да обира тези негативи, а не да ми стоварва на мен.

# 609
Eто това ми спестиха да ми кажат "ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора"!

# 610
Галактик, благодаря за предложението, за момента аз нямам мейл и се надявам всичко с моята резервация да е ок.

"ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек."

Да. Ако условието ви е това. Имам няколко анулации. Това си е глобата.
Разбира се препоръчвам винаги да искате потвърждение в писмен вид, преди окончателно да анулирате.

Явно няма и да отидем.
Да. Туроператорът предлага равностойни варианти. Ако клиентът е ОК ги приема, ако не - получава всичко платено на 100% обратно.

Kontesa Maria, мисля че ясно обясних. Туроператорът не е "виновен" за действията на хотела. Туроператорът винаги ще се опита да предложи нещо равностойно, защото няма интерес да ви загуби като клиент, предвид че веднъж вече ви е привлякъл - дали с платена реклама или друго няма значение, предвид че вече е работил по вашата резервация.
Вашите пари не стоят просто така някъде в банка и да се трупа печалба....Вашите пари отиват за заплащане на аванси към авиокомпании, хотели, персонал, за вашата резервация.
Така че ситуацията е "загуба" и за туроперора.
Както споменах обаче това не означава, че ще ви се предложи нещо 2-3 пъти по-скъпо. Ще ви се предложи еквивалент или нещо малко над първоначалното ниво.
Ако няма вариант, всичко платено ще ви се върне.

Ако искате пишете ми на лично, какво ви предлагат и ще ви дам лично мнение. Мисля, че е ясно, че нямам личен интерес в случая.

Desert rose e добър, но не единствен качествен хотел. Погледнете Swiss Inn - пясъчна лагуна, чудесно местоположение, доста добра кухня.

# 611
  • Beyond the Frontiers
Eто това ми спестиха да ми кажат "ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора"!

Не, не. Ако имате 30 дни също. Питайте.
Резервация от месец май я анулирах преди седмица. Толкова си беше глобата.

kontesa Maria, туроператорът си има определени задължения, но не е универсална "боксова круша" за всички негативи и рискове. За това и има правото да ви предложи еквивалент или да ви върне парите.
Не винаги се дава пълна информация за казуса в интернет пространството. Обикновенно засегнатата страна е склона силно да изкривява истината в негова полза, за да намери съчувствие.

Аз съм имала случаи на немски туристи, Некерман, ITS, TUI на летище да им се казва, че са в различен хотел...Много е неприятно. Така че в пъти по-добре е да се каже по-рано.

# 612
Здравейте , обмисляме за НГ да сме в Шарм  , като гледах хотел Хилтън Шарк Бей .Може ли някой , който е бил в този период да сподели мнение .И като цяло става ли за къпане и за плаж през декември ?

# 613
Здравейте отново,

Резервирах Jaz Mirabel Beach, предстои да платя, някой с мнение за хотела докато още имам възможност да го сменя?

# 614
  • Beyond the Frontiers
Здравейте отново,

Резервирах Jaz Mirabel Beach, предстои да платя, някой с мнение за хотела докато още имам възможност да го сменя?
Хотелът предлага добро ниво. За цената си е добър.
Всичко друго е въпрос на претенции.

Общи условия

Активация на акаунт