Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 625
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Така или иначе подхванахте темата за достъп до телефона на децата, та отново да изрева. Не знам какво ми стана оня ден, явно е било шестото ми чувство, настоях да видя чатовете ѝ и се втрещих, наистина не очаквах. Моята всичко каквото ѝ говорим в къщи, казва на съученичката си (същата тази , дето я назидава да носи забрадка и да пости). Писала как ние само ѝ говорим, че евреите не са ни враг, но тя не ни вярвала и знаела била, че е точно обратното. Пише, майка ми казва, да не слушам какво ми говорите вие, че вие Х, У,Z не сте добри и не разбирате нищо от живота.
Чашата преля, когато стигнах до момента да видя , че е  копирала  мой пост от една група за вазимопомощ по местоживеене във ФБ, където подробно бях описала проблема с религиозния натиск, превела го на немски с транслатора и пратила на въпросното момиче!!!  И де хилят колко съм тъпа.
 Просто полудях, ако сестрата на мъжа ми не  в нас, щеше да свърши много зле. Дъщеря ми да рови фейса ми, да копира и да праща на трети лица, какво съм писала аз!!! Просто умът ми не го побира какво има в главата това дете! Естествено стана страхотен скандал, тя уж осъзнавала грешката си, вече  била разбрала, че това момиче не ѝ е никаква приятелка и т.н. С лелята цяла нощ говорихме, ама доколкото виждам май няма резултат.

Нямам време да изчета всичко, но видях че онази е сложила край на дружбата. Писала на моята, ти защо само слушаш родителите си, те нищо не разбират от ислям и политика, вече не сме приятелки. Е освен да почерпя!!!
Ааа и друго нещо, преди да се скарат това момиче написало любовно излияние, което моята да изпрати на момчето, което харесва. “ Влюбена съм в теб от мига, в който те видях. Сърцето ми ще се пръсне, само да бъда с теб. Ще направя всичко, каквото пожелаеш” . Моята написала ахаха, не мога да го изпратя. А другата ѝ поставя условие “ избери сега ли ще му го пратиш или утре”. Какво долно същество! Накря като видяла, че моята не се осмелява, тя го изпратила. Та вече целият клас, барабар с обекта на чувствата знаят!
Толкова ме е яд и същевременно толкова ми е жал за наивното ми глупаче. Как може да допусне така да я унижават и дори не го проумява.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 14:55 от donau_janine2

# 511
Донау, ужасна ти е ситуацията… Трябва много сериозно да обясниш на дъщеря ти, че подобна глупост -да пише и преразказва ваши лични разговори на трети лица, може да има много тежки и фатални последствия. Онзи ден гледах клип как социалните взимат дете от снемейстивото, защтото то казало в училище, че родителите му не приемат гейовете или нещо подобно. Беше ужасно видео. Сега как ще се развият нещата един Бог знае…
Ами ако това момиче, с което пише е от някакво фанатично религиозно семейство, то сподели у тях, те на други, че Еди кой си говори против исляма? Има много луди, които всичко биха могли да направят. Действията на дъщерята ти могат да имат сериозни последствия и тя трябва да го осъзнае.
Бих търсила всевъзможни начини да я махна от това училище и тази среда.
Трябва да намерите път към детето, да се сближите, няма друг начин. Ако се чувства не разбрана, не обичана, ще я тласнете към онези още повече, ще я унижават и ще се подиграват, а тя ще се мъчи да им се хареса .
Потърсете помощ от спецалист, ако трябва. Ти се освободи от негативните чувства и си спасявай детето, тя има нужда от теб. Много ви е трудно, искрено ви желая да се справите.

# 512
Специално за това видео ,което се върти дето полицията отнема дете от забрадени и се казва ,че е защото родителите му казвали ,че няма хомосексуалисти или гейове....като,че ли някой ще го обяснява това на три годишно дете ...Е фейк и полицията в Германия е пуснала официално опровержение доколкото разбрах става въпрос за насилие над детето,проверявайте ги тези неща в Ривърс сърч ,че дезинформацията е навсякъде ...
https://mythdetector.ge/en/disinformation-about-the-reasons-why- … tqMKzSb2pxXKX3-b8

Относно другото -наистина отвратителна ситуация и аз бих била бясна...но всичко деца са  така 😕 споделят наляво -надясно на другите деца и аз съм попадала в подобна шитня и знам как е ...просто те са деца и нямат нашите емоционалните регулации и опит и искат да споделят с други деца ...аз бих ограничила коментарите си за евреите например и изобщо по принцип пред нея ....пробвай и да не се задълбаваш емоционално много,много във отношенията и с другите ,но все пак следи нещата ...

# 513
Тя просто е като кон с капаци, нито приема, нито предава. След като туркинята сложила край на приятелството, вчера се заела да насъсква децата. Скоро имат екскурзия с преспиване и съм на тръни.
Аз не съм против исляма, а против начина по който тези хора държат да го налагат. Мамка му, ако исках да живея така, щях да ходя при талибаните!

За капак вчера имаше друга ужасна ситуация в нас, просто един спокоен ден нямам. Звънят на звънеца децата, крещят несвързано, изплашени, със зор успях да рзбера, че синът ми е на игрището, някой го бил и не може да диша. Тичах като луда, той беше вече на крака. Друго момче го ритало множество пъти и накрая го хванало през врата да го души. Казвам на момчето, да ме води в тях, нямало никой вика, започна  да реве, да се извинява, сестра му ревна.
Поне 20 деца имаше и всичко разказаха, че моето с нищо не е провокирало. Той просто е най-слаб на площадката и постоянно го обиждат и удрят.
Обадих се на полицията, междувременно родителите идват в нас да се разправят. За да добиете представа за разправията-те са цигани от Сърбия, та типично по цигански стана… Децата им се изплашили от мен, та аз не съм направила нищо на децата им, просто казах, отивам във вас и те ревнаха. Синът ми да се бил отбранявал, е как да се отбранява като вашият е поне 70 кила, а моят е 25, е те не били виновни, че моят е хилав и болнав. Циганката почна да се хили, следващия път да съм сложела огромна табелка в парка, че синът ми е хилав и не трябва да го удрят.

Дойде и полицията, първо говориха с нас, после отидохме при другите. Накрая извода беше, че те да деца и това се случва. По дяволите, това не са деца, това са изроди. Многократни удари и опит да го задуши, той не е могъл да диша, и ще ми разправят, че се случва между деца. Толкова съм отчаяна, че не знам какво да предприема повече, чудя се дали да ходя да пусна писмена жалба, ама и аз не знам какво очаквам да се случи. Моето дете беше бито и душено, полицаите дори не питаха другите деца какво е станало, казаха да си стиснат ръцете и няма ядове.
Rage

# 514
Боже.....ужас ! 🥺 На мен ми се случи същото преди месец на футболното игрище ,дете което познаваме от детската градина (сега са 4 за 5клас ) и което два пъти по едро от синът ми го е нападнал яростно ,душил го е ,ритал го е ,късал му е дрехите ....😒
Добре е ,че си подала сигнал в полицията ,нека има официални следи за проблемно поведение ,браво ...ако има повторен рецидив  може и да направят нещо ...

# 515
Не знам, може и да е фейк видеото, което гледах, но твоа си е напълно възможна ситуация
Това за битото момче, направо не знам какво са кажа… Това в “Бяла” държава, в Европа и полицаите - ми те са деца?!
Донау, не знам от какво ти е душата:( Съчувствам ти. От разказите ти оставам с впечатление, че мястото където живеете, районът е кофти, от там училищата и средата. Дали е вариант с мъжът ти да обмислят смяна на жилище и място. Знам че не би било лесно, но си мисля че ако децата сменят средата може би ще има промяна и в поведението на дъщеря ви.

# 516
Не знам, може и да е фейк видеото, което гледах, но твоа си е напълно възможна ситуация
Това за битото момче, направо не знам какво са кажа… Това в “Бяла” държава, в Европа и полицаите - ми те са деца?!
Донау, не знам от какво ти е душата:( Съчувствам ти. От разказите ти оставам с впечатление, че мястото където живеете, районът е кофти, от там училищата и средата. Дали е вариант с мъжът ти да обмислят смяна на жилище и място. Знам че не би било лесно, но си мисля че ако децата сменят средата може би ще има промяна и в поведението на дъщеря ви.
Подкрепям това мнение.

Успех на децата на матурите днес!

# 517
  • София
donau_janine2, чета те и все едно пишеш за някаква паралелна вселена. Не знам как живеете на такова място, това е някаква гето, аз не бих могла да издържа, щях да се срина много бързо, освен ако не избягаме с 200 надалеч от тия неандерталци. И си го казвам направо - с цигани и мюсюлмани не искам да се забърквам по какъвто и да било начин. Е, има и мюсюлмани, които са такива проформа, нямам нищо против тях. Като се замисля, дори религията няма значение, стига да се държат цивилизовано и човешки, а не като първи диваци.

Успех и стиснати палци на всички деца, които са на матури. Hug

# 518
"Бяла държава", ама кофти среда и квартал.
Подкрепям мнението, че по най- бързия начин трябва да се смени средата- местоживеене, училище, измислени приятели, всичко.

# 519
И аз оставам с впечатление, че нещо с мястото не е наред. Това не е вашата среда, а децата от семейството се опитват да се впишат в нещо, което им е противоестествено. Мъчите се всички. Трябва да сте сред хора със сходни разбирания и ценности, иначе все ще ви мачкат. Навсякъде хората се изолират по един или друг начин, за да се съхранят и да живеят по-спокойно, обществото още не е дорасло да живее като в детска картинка - всички раси и религии с усмивки и хванати за ръка.

# 520
Хм....не знам дали в Германия е възможна тази смяна,тя си стана едно голямо гето ....🙄 Може да има някакви затворени квартали или дори малки градчета ,но не знам...всякаква паплач се е събрала там...точно за това се отказахме голямата да ходи да учи в тази джунгла ,въпреки безплатните университети и по-ниски цени за битови нужди....отива в Холандия там май е малко по-добре...

# 521
Тя жената е в Австрия.
Там е по- зле положението.
Като цяло. Има си и хубави места за живеене- спокойни, с добри училища, но не всеки може да си позволи този лукс. Защото спокойствието и добрата локация наистина са лукс.

# 522
Нито Германия, нито Австрия са джунгла.

Но че donau_janine2 живее в страшно нездравословна среда, стана абсолютно ясно още преди време.
Мерките са спешна смяна на квартала или населеното място, оттам смяната на училище, среда и компании ще дойде бързо. Лошото е, че за това трябва съдействието и на бащата, както и финанси и време.

# 523
Чета и се радвам, че сме в градче, в което живеем спокойно. Нищо, от изброеното от donau го няма при нас, въпреки, че и Франция не е каквато беше. Търсим си къща и мм гледа и други райони, но ние с детето казахме, че няма да се местим. Не знам как изобщо издържа donau в тази токсична среда.

# 524
Аз не чувам бащата в това семейство да прави нещо.Майката търчи и се разправя навсякъде и за всичко.
Махайте се от гетото.
Ние сме в центъра,нампръсти се броят ходенията ми до района на Пазара,но там сякаш те обливат с ледена вода.Не си в Холандия,а някъде в Близкия Изток.
Там,а дете момиче,не бих гледала.При все,че Холандия е спокойна страна.

Общи условия

Активация на акаунт