Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 288
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
В старото са ходили. В сегашното не организират.
Тонка, виж към друго училище дали може да се включи. Моята има в компанията деца от СМГ и можеше външни деца да се включат към техния лагер, но като разбрах, че е на Слънчев бряг и какви изпълнения, завършили в токсикологията, е имало, решихме да не я пускаме.
В училище имаха  оферта за чужбина през пролетната ваканция да се присъединят към лагера на езикова гимназия от друг град.

# 586
В Германия има определени дни в определени класове, които са за опознавателни екскурзии и те се изпълняват. Дали в страната или чужбина зависи от цената и възрастта. Екскурзиите в 4 клас и 5/6 клас при нас бяха в страната и траят 3-5 дена. Ски-училището за 1 седмица в 7 клас в гимназията е в Австрия, защото там е по-евтино. При дъщеря ми заради ковида отпадна. 10 клас сега ще ходят в Залцбург за 5 дни, но цената беше съгласувана с родителите. Други в 10 клас ходят задължително в Берлин.
Но всички екскурзии се знаят от предишната година или от началното на текущата, та родителите да могат да събират парите.
Който не може, се обръща към соц. служба за помощ.
Отделно има всяка година т.нар. Wandertag в нашата провинция, където се организират еднодневни екскурзии до съседния градове или природни забележителности.

# 587
Tонка, в нашата гимназия в 8 клас задължително ходят в Англия за седмица, профил италиански имат и поне седмица в Италия. Франция ни е в съседство и там ходят за по ден няколко пъти в годините. Имат и екскурзия абитуриентите, за където си организират сами . Другите ексурзии са за по седмица вътре в страната и винаги различно, само в 10 клас е задължителна седмицата в Берлин. Различните кръжоци си ходят тематично също. Например средния ми син ходи есента за 3 дни в Швейцария  /в Церн/ с кръжока по астрономия, пак организирано от гимназията. Някои спортни кръжоци правят едноседмични лагери в Австрия, Хърватска, Италия...
Ученически обмени също са много разпространени - за по седмица , месец, три, дори за година. Организират се самостоятелно, училището само съдейства. Скоро изпратихме вкъщи френско дете, което беше у нас почти три месеца по обмен. По план дъщеря ни трябва да отиде у тях другата учебна година за няколко седмици, но тя не иска. Реших да не я натискам, нека сама си реши.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 13:13 от Mößbauer-Effekt

# 588
Досега са ходили всяка година на зелено училище, но в България. Тази година обаче няма такова за седмокласниците. Класните не искали да ги водят, явно не им се разправя. Иначе по-малките ходиха до Пампорово за 5 дни.

# 589
При нас по езиците има обмен с чуждестранни училища по 1 седмица от 8 клас нагоре, но е пожелание.

# 590
  • София
Знаех си аз, че в Германия са железни в това отношение, казам го с най-добри чувства.
На родителската ще попитам дали се организират такива пътувания, и ако да, то възможно е информацията да се губи по трасето. Уж в Школо ни известяват за различни дейности и събития, но нищо по тази тема досега не е имало. Те и да слагат обяви някъде в училището, моята каквато е блейка така и няма да ги види.

# 591
Моята сега завършва  école primaire, това отговаря на 4 клас в България. Тази година  беше  на  един спортен лагер и през август отива на друг  лагер, отново спортен. Ходят на еднодневни екскурзии само малките.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 14:06 от cardhu

# 592
Не е ходила никъде от училище. В началните класове класната им отказваше всякакви такива инициативи, ходеха само на полу/еднодневна екскурзия до съседен град в края на учебната година. От четири паралелки две ходиха и на зелено, и на синьо училище, две -не.
Сега в прогимназията също не са ходили. Тази година трябваше да ходят за 4 дни в края на юни, но класната, заради проблеми с дисциплината на няколко деца от класа, се отказа.
Надявам се поне в следващите години в гимназиалните класове да отидат някъде.
За екскурзия в чужбина съм склонна и с друго училище да я пусна, стига да има приятелка там, с която да пътува.

# 593
  • Варна
Нашите сега в гимназията ходят по училищен обмен, по няколко човека от клас, бяха в Испания и Естония. Сега лятото по желание, който иска се е записал за Англия за седмица, организира ги учителката им по английски. Имаше и организиран от училището зимен лагер в Пампорово, а лятото има фолклорен лагер

# 594
В нашето ходят-в началото и края на годината в чужбина.И в края на годината и в страната.

# 595
  • Mars Hotel
Нашите осмокласници заминават за Испания в началото на юли. Ходиха и два пъти на театър тази година, пак организирано. Зелено училище имаха в основното всяка година. Според мен много зависи от учителите - ако не им се занимава, няма кой да ги заведе никъде децата.

# 596
И моите "чужбински деца" ходят, доста при това. И от разни кръжоци или спортове, както и е заложено в програмата (имат даже няколко опции със страни по избор, действат според интересите, защото ако са в Залцбург- обикалят музеи и е повече свързано с изкуство; в Церн- физика/ наука; Лисабон- туризъм и т.н.); на ски също могат да изберат няколко варианта, сред окито са Швейцария, Австрия, Италия. Със започването на учебната година още втората седмица тръгват.

# 597
В училището на дъщеря ми ходят на екскурзии с и без преспиване. Имат и седмични лагери, а след 8клас и в чужбина ги водят
Зелено училище никога не са имали

# 598
  • София
При нас в чужбина не ги водят.
Има по една-две еднодневни екскурзии годишно и едно зелено училище. Това до момента ( завърши 3 клас ) и предвид , че по време на пандемията нямаше такива неща, така че предстои да видя занапред как ще е .
Честно казано аз бих била притеснена да я пусна на училищна екскурзия в чужбина. Но от друга страна  вероятно ще е по-евтино отколкото би било аз да я заведа, а аз финансово не мога да си го позволя, така че ако има такава екскурзия, ще го помисля и от тази гледна точка - все пак ще види място, на което аз не мога да я заведа.

# 599
Заради пандемията наистина намалиха и при нас екскурзиите в чужбина и наблягат основно на еднодневни пътувания из страната. Но то и стана доста скъпо вече и другата година вместо пътуване до Европа ще организират само едноседмично до Куба, което въпреки че май е най-евтиното възможно пак излиза по над 3 хил. лв. на дете за 7 дена. Ако не се нормализират цените на самолетните билети ще си останат само с единични екскурзии през годината или най-вероятно такива само в страната.

Общи условия

Активация на акаунт