Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 735
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Точно пък за втора дупка на ухото изобщо не ми е драма. Дъщеря ми има от 12-годишна две дупки на едното ухо. По едно време си направи устата за трета дупка, но я отрязах. По-натам може и да си променя мнението, ако много настоява.

# 256
  • В царството на игрите:)
И воята има две дупки на едното ухо от 13 годишна. Не съм и забранявала. За нос и пъп ще съм против, но не е и искала Simple Smile За татуировки докато имам думата може би няма да се съгласа. Ако след 18 иска сигурно ще си направи, но се моля да не се изшари цялата, а да е нещо стилно и обрано.

# 257
  • София
Не съм фен нито на повече дупки на ушите,нито на татуси.Никое от децата ми не е искало да си прави посочените неща.Синът ми отдавна е пълнолетен,а за дъщеря ми още малко имам думата.

# 258
С по една дупка на ушите сме и двете. Напоследък виждам  много жени с по-вече дупки и много ми харесва,има такива хубави обеци . Ако иска ще и позволим. Сега тези отстрани на устните и на носът не ми харесва, след време остава дупка.

# 259
Благодаря ви за споделеното, момичета.
Против татуировките съм, пиърсинг на вежди, език, нос, пъп и прочие...
Татко й казва, че по женските въпроси не ще й се меси, но на първо четене е отговорил "НЕ". Няма да е проблем да го убедим, той и куче не искаше години наред, но и с това свикна.
С тъмно кестенява коса е и какво й е щукнало да я боядисва в черно, а този път аз казвам "НЕ", но пък съм съгласна на някакъв зелен, розов или син цвят кичури или пък цялата коса. Но това само като е във ваканция. Част от приятелките й имат дълги маникюри, дъщеря ми не проявява интерес за сега към това; други имат по две, три и повече дупки на ушите.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 09:50 от Pink Dress

# 260
Как убедихте съпружието за куче? Дъщеря ми иска от години, но е непоколебим. С много зор имаме дегу и хамстер, но те са затворени. С всяко излизане мрънкането е все по-голямо колко много иска куче, но ми омръзнаха разправиите с баща ѝ.

# 261
  • София
Ооо, това е една... интересна тема. С много рев го убедих. И вече от 5 години имаме тоз' принц и велик лигльо. Heart

# 262
Ние сме с коте

# 263
Определено искаме куче, дъщерята има алергия към котки. Дори и породата сме уточнили, обаче татко ѝ яко се е запънал.

# 264
Каква порода смятате да бъде?
Трябва да се реши в семейството - голяма отговорност е.
Препоръчвам ако стигнете до вземане на животно да е от лицензиран развъдник с нужните изследвания и т.н. , понеже нашето коте не е от развъдник и се оказа с епилепсия и до живот ще е на лекарства.

# 265
Как убедихте съпружието за куче? Дъщеря ми иска от години, но е непоколебим.
Оо, никак не бе лесно. Детето ми от малка винаги и само това е желала. Но татко й ми казваше или куче или той.... живял е в къща с двор, имали са котка у дома, а куче на двора. От там и убежденията му, че кучето е дворно животно. Години  наред бях между чука и наковалнята, на единия да му успокоявам страстите, на другия да му обяснявам, че има породи създадени за живот в апартамент. В поредния спор през годините заяви на дъщеря ни "като станеш на 12 години, тогава...."
Аз също не бях много въодушавена от куче, тъй като всичките грижи за него ще се паднат на мен. Но след като вече и племенника имаше малко пале, и 90% от съучениците й имат животно у дома, а и дванадесетият рожден ден наближаваше си дадох сметка, че искам куче. Малката иска голяма порода куче, но аз бях непреклонна за това, дребна порода трябва да е.
Реших да направим тази изненада за Коледа.. но идваше и трудната част, да убедя баща й. Не бе лесно, то панаири, то заплахи от рода няма грам помощ от мен да видите....., но спечелих с това "Ти й обеща като стане на 12 години!", пък отговор "Но тя не е на 12 години." А аз простичко .... "На 31 декември става точно на 12 години, а ти обеща! А обещанията се спазват!" И млъкна.
След няколко седмици бях изумена от промяната му.... виждам как я прегръща и казва "Обичам те, Кари!"

А дъщеря ми просто онемя, с широко отворени очи и уста повече от минута си мислеше, че сънува пред отворената кутия под елхата и щъкащото малко пале.

# 266
Към тези с кучетата: Кой го разхожда сутрин и в колко часа? За нас това е проблемът.

# 267
  • София
Дени, допреди година аз го разхождах сутрин, а сега майка ми. Аз го извеждах към 7 ч, а майка ми понякога чак към 9.30, зависи кога се излюпят от сън.

Лисичке, и от развъдник не е сигурно. От опит го казвам. На късмет е. Иначе аз съм категорично против т.нар. междусъседско развъждане. Три пъти са искали нашия Харли за баща, но отказвах. Безотговорно е, но масово хората не го осъзнават.

# 268
Тонка, и аз пуснах някоя друга сълза.
Дени, аз я изкарвам на вън и понеже се учим на хигиенни навици ставам най-рано в 6 часа за да я издебна да не свърши нещото у дома. Не е лесно, но няма как. Като привикне ще работим и за малко по късен час.
Разходкатта сутрин макс 15 минути, но повечето пъти като си приключи с тоалета и желае да се прибере. Вечер по половин час и повече може, не е от тези които обича навън.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:24 от Pink Dress

# 269
Дами,
Аз ставам в 6 всеки ден и с мъжа ми излизаме 6.40 ч. от къщи за работа. Децата излизат 7.10 ч. от къщи за училище. Ние като излезем от банята, те влизат. Кучето просто няма шанс. 😉

Общи условия

Активация на акаунт