Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 727
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Ако поиска втора дупка на ухото, ще й позволя, но повече и на други места - не.
По едно време искаше да си направи бретона рус, отказах категорично. На 10 плюс е. После й мина.
И тя много искаше куче, баща й е гледал немска овчарка в апартамент и беше категорично против.
Малките породи били мишки с косми и с мозък на пиле Satisfied
Миналата година ми дойде идея да вземем декоративно зайче. Малката веднага забрави за кучето.
И така вече една година имаме зайче и ММ най-много го глези Satisfied

# 271
  • София
Дени, вариантът е да ставаш 40 мин по-рано. Ако няма кой да разхожда сутрин животинката, просто няма да вземете.
Когато излизаме навън по жеги или виелици, и си викам - ех, що не си взех котка. Joy Толкова си го обичаме, че не знам какво бихме правили без него. Но добре, че е майка ми да го гледа докато сме на почивки и екскурзии, че преди го давахме на хотел - той много се кефеше там, но на нас ни излизаше солено.

# 272
Тонка,
Ние затова не взимаме куче. Синът ми се грижи понякога за котките на един свой приятел и котка вкъщи не иска. А аз другите домашни любимци не ги признавам: птичките трябва да са на свобода,  зайците са храна, а мишките са мишки. Остават змии, ама мъжът ми ще избяга. Въобще само извинения при нас.

# 273
  • В Космоса
Дъщеря ми много иска котка, мрънка от години, ние също харесваме, но заради честите пътувания не се осмеляваме. Ще е зор и за животното, и за нас.

Обици има по една на ухо от 4 годишна някъде. Въобще не я вълнуват още дупки, татуси, боядисани коси, а е на 12. Аз обаче много харесвам такива неща, въпреки че нямам. Направо се изкушавам да си сложа една обеца на носа или на веждата, ама ще ми се смеят хората. Joy Не, че ми пука толкова за това, но и работата не ми го позволява.
Та не знам как бих реагирала на желание от страна на детето. Вероятно ще позволя.

# 274
  • София
Моята 9-годишна няма смелост и по едно дупка на ушите да си пробие, та едва ли някога изобщо ще става въпрос за втора. Но така теоретично като разсъждавам, нямам против. Е, не сега като е на 9 г, но след няколко години може би. В този ред на мисли и на някой дискретен татус бих се съгласила, но ще поставя условие аз да проуча мястото ( студио ли се казва?), на което да й го направят. Експерименти с цвят на косата също смятам, че бих позволила, но при опитен фризьор. Аз самата през такива етапи не съм минала, но разбирам добре, че за много подрастващи те са част от пътя по откриването на себе си , така че ми се струва за съвсем естествено да бъда до детето си в този момент. Предполагам, че категоричната ми забрана би я тласнала именно в посока да го направи напук на мен, затова по-добре да бъда до нея.

Моята също иска куче, но ми е ясно, че ще трябва аз да го разхождам,  а това категорично не смятам да си го причинявам. Иначе имаме котка откакто тя беше на 4 г. Голяма радост е с животинка вкъщи, но и е отговорност, затова трябва да бъде осъзнато решение и добре проучено откъм грижите, които би изисквало животното, за да не се окаже семейството в ситуация да осъзнае с какво се нагърбва едва когато вече са се сдобили с мечтания любимец.

# 275
  • София
Pandachina, именно защото кучето е огромна отговорност, си го взехме, когато АЗ бях готова да поема грижите. Изобщо не съм си правила илюзии, че ще пускам навън 9 годишно дете да разхожда самичко 17 кг куче, което може да бъде нападнато от други кучета или неволно изпуснато от детето. Когато бях на 13 г, тоест преди много години, отидох сама и си купих болонка, която беше зачислена за гледане от баба, дядо и прабаба ми. Отгоре на всичко поисках второ куче и майка ми изцяло го обгрижваше. Аз само ги целувах и мачках. Както се пее в една песен - Всичко се връщааа... Joy

# 276
Дъщеря ми е искала истински само едно нещо. Куче. Беше на 4 годинки, когато ни започна. Минахме през това, че домашните любимци не са плюшени играчки, че не ги носи дядо Коледа, че са член на семейството, че ще промени живота ни и когато разбра идеята ни обяви, че е съгласна и добре. Когато стане на 8, ще й вземем куче. На 7 баща й вече беше съгласен да търсим и започнахме да гледаме какво да бъде. Да, търсехме порода и бебе, защото никога не сме имали домашни любимци. Тя толкова се въодушеви тогава, че дори се съгласи да бъде някоя по-едричка порода. Например санбернарче. Избрахме да бъде такова с най-стабилния космопад. Вече шест години си имаме и космато дете. 45 кг + - според зависи. Голяма банда са. Дори излекува кошмарен страх от кучета (само от едно магаре дого аржентино не се страхуваше, а този беше луд). Когато е първа смяна на училище, не пропуска следобедната разходка. Иначе са заедно на обедното и вечерното извеждане. На дългите разходки не е сама с "брат" ѝ. Имам доверие на тяхната връзка и това, че ще я слуша, а тя го контролира. Обаче обкръжаващият планктон от възрастни е леко извън нормите и по някаква причина винаги е готов да скочи на деца. Каквото и да правят или да не правят. Редуваме си разходките. Съобразихме си живота с това да сме животновъди. Майка ми си има още едно "бабенце" в негово космато зверунчество. За всички ни е страшно терапевтично, че го имаме.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 20:31 от рони

# 277
Част от приятелките й имат дълги маникюри, дъщеря ми не проявява интерес за сега към това…
И моята е с дълги нокти. Намирам го за много грозно, но и двете сме направили компромис. Аз приемам дългите й нокти, а тя се отказва от ноктопластика. Това пък ми е още по- абсурдно и от ноктите.

# 278
  • при палмите и алигаторите,FL
По темите
И двете имат по едно дупка на ухо, малката спомена че искала втора, казах и че  като започне да носи обеци може и да направим втора.
Татуировки никой не е искал за сега.

Куче имаме, защото всички, без мен, искаха. Имах условие да не е бебе, и да не пуска косми. Взехме звяра от приют. Беше на две години с изградени навици, отне ни няколко месеца да ни приеме като семейство, други проблеми не сме имали. Сутрин го пускам в двора, предимството да живеем в къща, през деня когато сме си у дома той предпочита навън. Има само една, вечерна разходка, около час. Глезотия пълна, обаче като се приберем и почне да ни "говори"
   Имахме, хамстер, риби, заек..... , тц звярът си остава любимец

# 279
Ох ама той е толкова сладък този "звяр", чудесен е. Ние също имаме куче вкъщи. Дъщеря ми е на 12 и са голяма партия. Само баба и не одобрява домашния любимец, но вече свикна и тя :–)

# 280
У нас има въпроси за дупки, казала съм на 16 да решават след като се информират.

# 281
Скрит текст:
По темите
И двете имат по едно дупка на ухо, малката спомена че искала втора, казах и че  като започне да носи обеци може и да направим втора.
Татуировки никой не е искал за сега.

Куче имаме, защото всички, без мен, искаха. Имах условие да не е бебе, и да не пуска косми. Взехме звяра от приют. Беше на две години с изградени навици, отне ни няколко месеца да ни приеме като семейство, други проблеми не сме имали. Сутрин го пускам в двора, предимството да живеем в къща, през деня когато сме си у дома той предпочита навън. Има само една, вечерна разходка, около час. Глезотия пълна, обаче като се приберем и почне да ни "говори"
   Имахме, хамстер, риби, заек..... , тц звярът си остава любимец
Как може да обиждате сладкото куче на звяр? Grinning

# 282
  • Пловдив
Куче имаме. Почти две годишен лабрадор. Мъжът ми и голямата щерка го искаха. Аз бях категорично против. Имала съм куче и знам каква отговорност е. Взехме куче. Сега двамата се редуват да го разхождат, но като цяло вече на нея не ѝ се занимава. Само ако може да го гушка...

За втора дупка на ухо не е питала (12 годишна е). Не бих имала против. Аз имам. На 16 си сложих обица и на пъпа. И с това не бих имала проблем. Обаче дълги нокти не бих преживяла Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 11:42 от Puss in boots

# 283
  • София
Дълги нокти при тийнейджърка биха ме смутили само, ако са много дълги. Ама мен тези много дългите ме смущават и при големи жени, та не съм критерий.

# 284
  • при палмите и алигаторите,FL
Deni-meni , за респект на лошите хора Simple Smile

За дамите с  мноооого дълги нокти винаги съм се чудела как се бършат.

Общи условия

Активация на акаунт