Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 661
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • В царството на игрите:)
Некомпетентна приятелка, която кой знае как и каво ще интерпретира.
Като гледам колко много майки говорят за секс с дъщерите си, вероятността моята да попадне на некомпетентна приятелка силно намалява,така,че, спокойна съм😂
п.п. Аз не категоризирам и не оценявам родителите,които имат желанието да говорят по тези въпроси по - интензивно от други и ще е хубаво да приемаем факта,че сме различни и гледаме на нещата по различен начин. Ще поема риска да не съм права и да съм по -обрана в това отношение 😀

# 466
При нас от пети клас ги учат в училище на всичко по темата, полагат изпити, вече завършва девети клас и пак се оплака оня ден, че й омръзнало да се учат да слагат презервативи толкова години, даже счупили едно дилдо докато се мъчели в час да го залепят за чина с удари по масата да не бягало... Толкова свободно си говори с нас за това и не вижда нищо срамно или забранено когато е толкова дълго говорено и учено. То просто няма какво да допълниш...

# 467
Бих желала да знам, когато дойде време малката да води полов живот. Нормални неща, ако не с майка си с кого да говори, е, тя има и кака, с която може и по- лесно да и е:) Нормална възраст е -16,17,18. Нядявам се не по- рано. И пак зависи има ли си сериозен приятел. Говорили сме, че не бива да прави нещо само, за да е като другите или за да е интересна.
Голямата въпреки, че не е по приказките особено, важните неща си си споделя и ги знам.
Искам да ни имат доверие и да знаят, че всеки проблем е решим, ако ни споделят, че могат са разчитат на 100-% на подкрепа ни.
Единствено ме е страх от лоша среда и наркотици, от нормалните процеси на съзряване не се боя.
Никога не съм имала добра комуникация с майка ми, по “онези” въпроси абсурд, не искам моите деца да се чувстват като мен едно време.

# 468
Некомпетентна приятелка, която кой знае как и каво ще интерпретира.
Като гледам колко много майки говорят за секс с дъщерите си, вероятността моята да попадне на некомпетентна приятелка силно намалява,така,че, спокойна съм😂
п.п. Аз не категоризирам и не оценявам родителите,които имат желанието да говорят по тези въпроси по - интензивно от други и ще е хубаво да приемаем факта,че сме различни и гледаме на нещата по различен начин. Ще поема риска да не съм права и да съм по -обрана в това отношение 😀

Не бъди толкова спокойна. Скоро съученичка на дъщеря ми си пусна пост с думите - това лято ще бъде най-голямата курва. На 12 е. Мнението на дъщеря ми по въпроса е - е аз ли да я уча. Да говори с родителите си, както аз с вас. Живота си е неин, да пуши, пие енергийни напитки и да прави секс, като си мисли, че така е готина.

# 469
Като гледам колко много майки говорят за секс с дъщерите си, вероятността моята да попадне на некомпетентна приятелка силно намалява,така,че, спокойна съм

Шегата настрана, но не бих оставила някоя пикла да "образова" дъщеря ми по каквито и да е въпроси.
Тя трябва да е запозната и да има собствено мнение. Невежите девойки си патят толкова, колкото и глупавите.
Тук става дума повече за безопасност, отколкото за секс.
И най-малкият проблем е забременяването, повярвайте ми.

# 470
  • София
Говоря за секс и с двете си деца, до момента не съм изпадала в никакви "неудобни подробности". Обсъждаме важните неща, причините и последствията от тях. Категорично се надявам да споделят на първо място с мен, поне до пълното си изграждане като личности.
По-важно ми е Мьос да разкаже как пере ефективно "ужасните задължителни" бели чорапи на Nike  на 40  градуса, че вчера ми се наложи да търкам чорапи на ръка и искрено се разстроих.

# 471
🤣👍🤣Бели чорапи пера веднъж в седмицата. Като се има предвид количеството тийнове в къщи и навикът им да носят САМО бели чорапи, които сменят повече от веднъж на ден, почти пълня пералнята, добавяйки някоя и друга бяла хавлия и спортна бяла тениска. Избирам програма за петна по чорапи (моята пералня има и такава), Ариел прах за бяло пране и няколко кърпички на Dr. Beckmann Super Weiß.

# 472
  • София
Да знаеш, че съвсем искрено ти завиждам за тази програма на пералнята Blush

# 473
Здравейте,
Неотдавна разбрах, че дъщеря ми има инстаграм, попитах я как се пише, но не иска да ми каже (индиректно, просто отбягва темата). Във фб ме е блокирала….
Притеснявам се, дано не е основателно, но Вие какво бихте направили

# 474
На колко години е?

# 475
Аз от близо 2- 3 години зная, че освен "официалния" си акаунт щерката има още два. Но тава си е нещо като мода при "децата" сега, всеки да има и акаунт само за приятели и без достъп на родители, роднини и т.н до него.
Наистина зависи на колко години е, доколко сте си близки и до колко добре си познаваш детето.
Аз лично не съм имала притеснения относно другите ѝ канали, но тук наистина нещата са доста деликатни много зависи от отношенията между вас и въобще в семейството. Те ако решат, могат и в основния си акаунт да ви ограничат и да качват неща, които само определени хора да виждат.

# 476
Затова питам, за голямо дете, с акъла си, не следя и не питам. За малките съм против да имат ИС изобщо. Моята на 11 няма. А когато има няма как да ме блокира, щото трябва да знам какви снимки качва и с кого се свързва онлайн.
Наскоро имаше много грозна случка с дете на познати. “Най- добрата “ и приятелка беше разпращала лични нейни снимки. Та малки деца в мрежата могат да си навлекат големи бели.
Гледахме подходящ филм по темата с моята малка дъщеря. Ама как се казваше не се сещам. За един дето следеше и изнудваше героинята

# 477
На 13 е
Аз от близо 2- 3 години зная, че освен "официалния" си акаунт щерката има още два. Но тава си е нещо като мода при "децата" сега, всеки да има и акаунт само за приятели и без достъп на родители, роднини и т.н до него.
Наистина зависи на колко години е, доколко сте си близки и до колко добре си познаваш детето.
Аз лично не съм имала притеснения относно другите ѝ канали, но тук наистина нещата са доста деликатни много зависи от отношенията между вас и въобще в семейството. Те ако решат, могат и в основния си акаунт да ви ограничат и да качват неща, които само определени хора да виждат.
Не става въпрос за привейт или нещо такова предполагам, никакъв акаунт не иска да ми каже

# 478
Жаки, хипотетично- като си направи акаунт как ще я следиш какво качва и кой има право да го вижда? Ако тя ти споделя на добра воля- чудесно. Но иначе как? То не е до блокиране, а до прайвъси настройките. Не се заяждам, не питам с лошо.  Интересно ми е, а сигурно би било полезно на доста майки да ге знаят тези трикове.

# 479
  • София
орлица, ако иска да стоиш далеч от профила й, ще те приеме в този и ще си направи нов - привейт, в който отново няма да си приета Confused. Дъщеря ми е на 13 г., официалните профили на приятелките й, в които има възрастни са мнооого приятни, привейтнатите са олеле, сякаш друго дете. Качват видеа, бележки, снимки, които не са подходящи за родителски очи. Моята все още я плаша, че ще я рипортна, ако не ми дава да я следвам, и говоря, говоря, говоря, чак на себе си съм неприятна. Заплашила съм, че ако сложи парола на телефона си, спирам интернета й, слагам фемили контрол. Все още не ми е дала повод да й проверявам телефона, нооо и това може да ми дойде до главата, нищо, че е грозно.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 23:14 от buni

Общи условия

Активация на акаунт