Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 653
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
орлица, ако иска да стоиш далеч от профила й, ще те приеме в този и ще си направи нов - привейт, в който отново няма да си приета Confused. Дъщеря ми е на 13 г., официалните профили на приятелките й, в които има възрастни са мнооого приятни, привейтнатите са олеле, сякаш друго дете. Качват видеа, бележки, снимки, които не са подходящи за родителски очи. Моята все още я плаша, че ще я рипортна, ако не ми дава да я следвам, и говоря, говоря, говоря, чак на себе си съм неприятна. Заплашила съм, че ако сложи парола на телефона си, спирам интернета й, слагам фемили контрол. Все още не ми е дала повод да й проверявам телефона, нооо и това може да ми дойде до главата, нищо, че е грозно.
Не искам с лошо да става, пък и имам спомени от дете колко много мразих да ми се рови из личния живот..

# 481
Тили, тя ако реши винаги може да направи и друг без да знам, но все някой общ познат ще имат с каките и или ще качи нещо и ще се издаде, знам ли. Дано не се стига до там че да не споделя:(
Много и говорим за опасностите в нета, гледаме видеата за ония педофили дето се предствяха за момчета по на 15. Всички у нас сме с една и съща парола на телефоните, нейният и проверяваме къде е влизала колко е стояла.
Засега не крие и не проявява интерес да има ИС, но ако заиска ще и кажа, че ако не на мен на сестра си трябва да даде достъп, докато преценим че е достатъчно голяма да се пази сама.
Ние отдавна коментираме правилата за ползване на нета и тя си приема за нормално, че и проверяваме историята. Няма драма. Засега, после ще видим😅

# 482
Тили, тя ако реши винаги може да направи и друг без да знам, но все някой общ познат ще имат с каките и или ще качи нещо и ще се издаде, знам ли. Дано не се стига до там че да не споделя:(
Много и говорим за опасностите в нета, гледаме видеата за ония педофили дето се предствяха за момчета по на 15. Всички у нас сме с една и съща парола на телефоните, нейният и проверяваме къде е влизала колко е стояла.
Засега не крие и не проявява интерес да има ИС, но ако заиска ще и кажа, че ако не на мен на сестра си трябва да даде достъп, докато преценим че е достатъчно голяма да се пази сама.
Ние отдавна коментираме правилата за ползване на нета и тя си приема за нормално, че и проверяваме историята. Няма драма. Засега, после ще видим😅
Има опция за родителски контрол в инстаграм ппц, ама що се отнася до историята на търсенията..нищо не пречи да я трие, ако е търсила нещо по-така

# 483
Аз  "нарушавам личното пространство", като проверявам телефона 'и, когато сметна, че е необходимо. Правя го с нейно знание. Дори смятам, че е мое задължение като неин родител да го правя, на 11-12, дори 13 са още малки за да могат да се предпазят от всяка дебнеща опасност в нета. Ако на 11 се качват в социалните мрежи снимки или се води комуникация, която трябва да се крие от родителя .... не знам.

# 484
  • София
Никой не иска с лошо. Води се по детето. Със синът не съм имала никакви грижи и притеснения. Беше на 17 г. като си направих Инстаграм,  за да последвам малката. Каза ми, че и той има и не смята, че му е нужен родител в последователите. Повече дори не съм го коментирала.
Дъщеря ми вече втора година редовно ме "раздрусва" и изумява, сякаш не е пораснала в нашето семейство.

# 485
Заплашила съм, че ако сложи парола на телефона си, спирам интернета й, слагам фемили контрол. Все още не ми е дала повод да й проверявам телефона, нооо и това може да ми дойде до главата, нищо, че е грозно.

Тя нека има парола, но да я знаеш. Защото телефонът ѝ може да попадне сред уж- приятели, съученици, които просто с инфо от него да я накарат да се чувства кофти и злепоставена.
Паролата аз лично я приемам като начин за начин за скриване на инфо от злонамерени хора, не от мен.
Иначе говорене, говорене, непрекъснато говорене. И пак- говорене.

Ето, Жаки спомена за снимки, разпространени от приятелско уж дете. Значи макар и без профили в соц мрежи, тръгне ли веднъж нещо в нета, без значение каква е снимката, дори просто стандартно селфи да е... няма гаранция, че ще остане единствено до крайния по презумпция адресат. Въобще трябва да са много наясно какви снимки и инфо споделят дори с най- близките си "приятелчета", за да не израдат после в неприятни за тях ситуации.

Да, Жаки. Гаранция уви няма. ConfusedДано не се налага никому да споделя нещо такова.
И да, Орлица, те ако решат могат бая неща да ни показват така, както ние бихме искали да виждаме.

Аз по принцип съм против соц. мрежи преди 14- 15 годишна възраст и дъщеря ни всъщност си напарви ИГ профил някъде тогава, ФБ профил няма.

# 486
Моята има профили от доста малка, баба й и братовчед й й направиха

# 487
  • София
тили, лично аз й сложих парола на телефона, заради приятелка, която й го беше взела, за да прочете нашите чатове Close. Важното е да я знам.

# 488
В тази възраст онлайн тормозът много често идва точно от "приятели". А тези приятели пък са с ненарушавано от родител лично пространство.
Аз не разбирам "Тя не ми позволява да 'и пипам телефона и аз не го правя" за дете на 10 години. Наясно съм, че е възможно да съм крайна, но от друга страна у дома няма забранени теми за разговор, предразполагам да споделя, аз също го правя. В никакъв случай не съм някакъв крайно строг родител, но не мога да си представя да съм съгласна да не ми позволява по какъвто и да било повод да видя телефона 'и. Дори го приемам за сигнал, че има нещо нередно за което евентуално трябва да поговорим.

# 489
  • София
Именно, точно в тази възраст някои от  децата се пренасят да живеят в Инстаграм и тик-ток и е много страшно, паралелна Вселена.
Освен свободомислещите родители ме ужасяват и тези, които по никакъв начин не допускат, че прекрасните им вкъщи дечица, са абсолютно различни хора, когато са извън тяхното полезрение.

# 490
В тази възраст онлайн тормозът много често идва точно от "приятели". А тези приятели пък са с ненарушавано от родител лично пространство.
Аз не разбирам "Тя не ми позволява да 'и пипам телефона и аз не го правя" за дете на 10 години. Наясно съм, че е възможно да съм крайна, но от друга страна у дома няма забранени теми за разговор, предразполагам да споделя, аз също го правя. В никакъв случай не съм някакъв крайно строг родител, но не мога да си представя да съм съгласна да не ми позволява по какъвто и да било повод да видя телефона 'и. Дори го приемам за сигнал, че има нещо нередно за което евентуално трябва да поговорим.
Да изтръгна телефона пт ръцете ли..ще се изгуби доверието, което и без това е изгубено. Искам да се разбираме без да заплашвам и тн

# 491
Не държа да им знам паролите, те и едни сложни ги измислят! Joy
По- важно ми е като ги помоля с брат ѝ да си отключат телефоните, да го правят. Най- малкото ако търся нещо, да е с тяхно знание и присъствие, тайно не ровичкам никъде. Confused
Зная единствено паролите на ММ, защото до голяма степен са ни еднакви, а и често иска да действам на телефона му вместо него; той моите също ги знае.

тили, лично аз й сложих парола на телефона, заради приятелка, която й го беше взела, за да прочете нашите чатове Close. Важното е да я знам.

Да, и моята хубавица беше замесена в неприятна история заради прочетена комуникация на тел. на нейна приятелка от трето лице.

# 492
Орлица, ти най-добре знаеш, какво работи при твоето дете. Иначе много говорене за доверието, за родителските отговорности и тези на децата, да 'и обясниш каква е причината да поискаш достъп до телефона. А ако си притеснена и приказките не вършат работа да заплашиш, че ще замениш с телефон с копчета. Не знам, много са трудни децата в тази възраст, много.

# 493
А, и също да се оплача отново🫠🫠🫠 не иска да си пише домашните, защото била оформена и нямало какво да стане.. еми, най-много забележка да й напишат, пък и завърши с 6.00, ама все пак
Орлица, ти най-добре знаеш, какво работи при твоето дете. Иначе много говорене за доверието, за родителските отговорности и тези на децата, да 'и обясниш каква е причината да поискаш достъп до телефона. А ако си притеснена и приказките не вършат работа да заплашиш, че ще замениш с телефон с копчета. Не знам, много са трудни децата в тази възраст, много.
Със заплашване съм опитвала преди време, по-зле стана

# 494
  • София
Ужасно много деца имат отделни профили, в които дори може да сте блокирани, за да не виждате нищо. Или са затворени и няма да ви допуснат в тях. Темата е дълга и сложна, децата понякога се оказват по-грамотни технически от нас, но е удивително масовото очакване за ангелчета и контрастът с реалността.

Общи условия

Активация на акаунт