Насилник или жертва е Вергов?

• 60 768
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 495
  • Другата България
И аз не вярвах, но преди време прочетох едно интервю с него, в което казва “ ако трябва, още веднъж ще я пребия”.
Скрит текст:
Сега, дали наистина го е казал, или е някаква журналистическа
измислица, не мога да знам със сигурност, но това прочетох.
Като дете не си сядах на парцалките и вършех върховни простотии, част от които и много опасни, за което съм изяла много пердах в къщи. Мъж ако ми посегне, аз ще стана насилникът. Ама не мислех, че е възможно точно той да я намлати.
В крайна сметка, дали наистина е станало така?
Може ли линк да прочета въпросното интервю?
Не вярвам на написаното, не от теб, а че Вергов би казал такова нещо.

# 496
  • София /Абсурдистан
Мери, преди месец го четох някъде, не помня медията коя беше, може и да е било фалшиво, измислено. То сега да не знаеш на какво да вярваш.

# 497
  • София
Мери, преди месец го четох някъде, не помня медията коя беше, може и да е било фалшиво, измислено. То сега да не знаеш на какво да вярваш.
Те си смучат от пръстите и развиват цяла тема от едно изречение, или направо си измислят.
Впрочем, тук съм чела, че авторите са с фалшиви имена, мисля че беше за Уикенд.

# 498
Как се оказва натиск на 30+ човека, едновременно, да си мълчат за каквото и да е?
Ето това не мога да си обясня аз. И нито един няма достоен, всички са платени “мижитурки“, които си трайкат заради......какво? Пари? МилУшев ще да е много /все/могъщ човек.......

Всеки, който е работил някога за около седмица в какъвто и да е колектив ще може да отговори на този въпрос

# 499
  • Другата България
Как се оказва натиск на 30+ човека, едновременно, да си мълчат за каквото и да е?
Ето това не мога да си обясня аз. И нито един няма достоен, всички са платени “мижитурки“, които си трайкат заради......какво? Пари? МилУшев ще да е много /все/могъщ човек.......

Всеки, който е работил някога за около седмица в какъвто и да е колектив ще може да отговори на този въпрос
Ами, ето, аз 25+ години работя/съм работила в няколко колектива, и нямам отговор на въпроса.
Тъй че това с “всеки“ май малко като с “българина“......

# 500
  • София
Нали в стаята е била само гримьорката? Другите просто не са искали категорично да се месят в историята, а и все пак не са били свидетели.
Видяхме, че масовата подкрепа настъпи след официалното оправдаване. Стана едно по-различно "metoo" - и аз го подкрепям, и аз, и аз... Да не изпуснат тренда

# 501
Какво могат да кажат тия 30 души? Шамар ли ѝ ударил, или два, ритнал ли я е, сама е паднала и се е ударила, той я е бутнал? Откъде да знаят, като не са били там, дори да има зачервено на бузата ѝ?
Единственият логичен ход от тука е ДД да заведе дело и да се докаже каквото е станало.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 01:01 от fchelata

# 502
  • При семейството си
Не знам историята на всичките милион форумци - за мой голям късмет, но в предната тема няколко жени доброволно разказаха от собствен опит защо не и вярват.
Това е лошото. Не може да си лице на кауза, уж да предприемаш борба, битка…а всъщност истинските жертви да не се разпознават/припознават с теб, да не те разбират, да не са преживели, почувствали и споделили същото.
И остава усещането, че това е една роля, актьорска игра, образ.

# 503
Не е имало 30 души свидетели. Според Диана са били сами. Според другата версия - гардеробиерката е била свидетел. Но със сигурност 30 души не са видели случката. Сигурно и затова мълчат.

# 504
Не може да си лице на кауза, уж да предприемаш борба, битка…а всъщност истинските жертви да не се разпознават/припознават с теб, да не те разбират, да не са преживели, почувствали и споделили същото.
И остава усещането, че това е една роля, актьорска игра, образ.
Напълно съм съгласна с написаното. В допълнение Димитрова през цялото време твърди, че иска да е лице, глас на жертвите на насилие, обаче тя реално нищо не каза, ама нищо. Едни безкрайни и объркани излияния, па драматични, па поетични, зъби стискала, молела се, мразела лъжата, как била допуснала въпросният така да я докосне, пък била от добрите ловци, дето казват молитва преди лов, спала била с цяла София, на 6 години отваряла църквата в Кайнадржа, вярвала ли в дед Мороз, не вярвала ли....къде в цялата тирада на нейните изказвания видяхме адекватно включване по темата, и то по която тя иска да е представител на други потърпевши. Самото внушение, което оставя, че жертвите излизат с намеци и недомлъвки и очакват безусловно доверие въпреки всичките си противоречия е крайно вредно за всички, пострадали от насилие вкъщи и не само.

# 505
  • Другата България
Това за 30те души екип беше дуплика към ето тази реплика
Скрит текст:
Не мисля, че има някаква значение дали си бил или не потърпевш на насилие, и от там дали вярваш или не на Диана.
За протокола:
била съм потърпевша на домашно насилие;
вярвам ѝ на Диана, че е била насилена от Вергов на работното място, и че ѝ е бил оказан натиск от работодателя да си трае и мълчи,
както е оказан натиск и на останалите от екипа да си мълчат за случая.
Именно защото не се споменават свидетели, а останалите от екипа, които многократно дори и самата Диана споменава, че са около 30 човека.
Прилагам личен текст на ДД
Цитат
5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.
Силно се надявам вече да е ясно.
Никой не може да ме накара да повярвам, че който и да е, не само МилУшеФ и Вергов, може да заплаши 30 човека екип с каквото и да е, за да си мълчат в и за случая. Едновременно. Да се окаже натиск на двама, на пет, на 12. Но на 30 наведнъж, и от тях всички да са мишоци - . Само една Диана бяла и добра. И честна.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 00:28 от Merri_An

# 506
ДиДе е като пате в кълчища - колкото повече приказва, толкова повече сама се омотава.
Сигурно се е надявала някоя друга жертва на рецидивиста да се появи, че да си затвърди и позициите, но криви ѝ излязоха сметките. Все по-малко хора ѝ вярват и това я настървява още повече. Върви си надолу по спиралата и няма спирка.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 21:08 от mariposa_viv

# 507
Никой не може да ме накара да повярвам, че който и да е, не само МилУшеФ и Вергов, може да заплаши 30 човека екип с каквото и да е, за да си мълчат в и за случая. Едновременно. Да се окаже натиск на двама, на пет, на 12. Но на 30 наведнъж, и от тях всички да са мишоци
Споделям това мнение. Объркването ми беше, че се очаква те да говорят за инцидента.
Но ако са чули само заплахата му, пак ли се очаква да излязат по фейсбук и да го потвърдят?
Мястото е само в съда.

# 508
Ако Вергов  имаше плофил на насилник   до сега и друга жена щеше да пропищи, оплаче и появи от някъде. Насилник не се става за една нощ, това е поведение градено години наред.
Това, че при качествена провокоция си е изтървал нервите не го прави насилник, виновен-да, но не и насилник,камо ли изрод и рецидивист и т.н

# 509
  • Сф
Ако Вергов  имаше плофил на насилник   до сега и друга жена щеше да пропищи, оплаче и появи от някъде. Насилник не се става за една нощ, това е поведение градено години наред.
Това, че при качествена провокоция си е изтървал нервите не го прави насилник, виновен-да, но не и насилник,камо ли изрод и рецидивист и т.н
Не съм сигурна, че някоя ще се обади и да е имало. Знам подобни случаи с насилници.Момичетата просто се радват, че са се спасили и не желаят да тръбят, защото знаят много добре през какво са преминали и колко малко последствия( никакви) има за насилника.Някои пък си мислят, че е тяхна вината. Делата в много случаи са пълен смях, единици са с реални  последствия. Случая на ДД съм коментирала в миналата тема. Не съм на страната на ДД, защото за мен тя е абсолютно неадекватна в изнасянето на тая история. Тотално се излага.Отделно не ми харесва типажа и поведението и в живота. Не ми се коментира пък относно цирка - дело, прокуратура, доказателства, коментарите и интервютата и и тн. Но тъй- като в живота съм срещала подобни истории на мои близки и тн. съм с много голямо "едно наум" относно лицето Вергов. Защото знам подобен случай,обаче с доказано насилие , даже хулиганска проява по- точно ,уж нищо. Но аз имам съвсем, почти преки наблюдения над насилника, който си продължава да има неприемливо поведение,  стига да попадне в такава личностна ситуация. И разбира се ,когато отново му стане напечено се предприемат същите стъпки като Вергов. 1:1.
По принцип, като жена на възраст вече и отглеждаща дъщеря , знам за себе си следното:.
Имай достойно поведение и не се набутвай в конфликтни и рискови ситуации ; Бъди адекватен; подбирай си компаниите , местата и гаджетата. Чуеш ли дори слух за някой, че е посягал, обикновено е вярно и човека е проблемен и насилник. Пък нека е пребил пристуту.ка дори...или приятелката си, че била боклук или кръшкала . Това не омаловажава ,че човека е боклук. Искам да кажа, че насилниците често обвиняват другия че е боклук и затова е предизвикан едва ли не. Каквото и да е - никой не трябва да удря! Няма оправдания за такива действия. Да не говорим мъж да удря жена, вместо да и хване ръцете или да излезе например, която и " луда" да му е насреща.
Не ангажирам никой с мнението си.
Така че освен ДД в тая история , ЮВ също е надолу и извън полезрението на моите очи. Не бих искала да съм в компанията на нито един от двамата така да го кажем.

Общи условия

Активация на акаунт