Насилник или жертва е Вергов?

• 60 764
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 510

По принцип, като жена на възраст вече и отглеждаща дъщеря , знам за себе си следното:.
Имай достойно поведение и не се набутвай в конфликтни и рискови ситуации ; Бъди адекватен; подбирай си компаниите , местата и гаджетата. Чуеш ли дори слух за някой, че е посягал, обикновено е вярно и човека е проблемен и насилник. Пък нека е пребил пристуту.ка дори...или приятелката си, че била боклук или кръшкала . Това не омаловажава ,че човека е боклук. Искам да кажа, че насилниците често обвиняват другия че е боклук и затова е предизвикан едва ли не. Каквото и да е - никой не трябва да удря! Няма оправдания за такива действия. Да не говорим мъж да удря жена, вместо да и хване ръцете или да излезе например, която и " луда" да му е насреща.
Не ангажирам никой с мнението си.
Така че освен ДД в тая история , ЮВ също е надолу и извън полезрението на моите очи. Не бих искала да съм в компанията на нито един от двамата така да го кажем.

Хубави думи, но нека се отнасят както за мъжете, така и за жените. Защото повярвай, насилието няма пол. В 21 век, жените имат повече права от всякога и това е чудесно,  но нека ги възпитаваме това да не включва правото на манипулации, лъжи и шамари.

# 511
  • Бургас
Пюр точно това каза!

# 512
  • София
Не е имало 30 души свидетели. Според Диана са били сами. Според другата версия - гардеробиерката е била свидетел. Но със сигурност 30 души не са видели случката. Сигурно и затова мълчат.

Всъщност, според Диана:
Пост 1 - случката е станала пред 30 души свидетели и никой нищо не е направил
Пост 2 - случката е станала в стаята, където не е имало нито един свидетел.

Според показанията дадени пред прокурора, обаче се оказва, че нито едно от двете твърдениния на Диана не е вярно, защото в крайна сметка се доказа, че е имало 1 свидетел, който много добре е видял цялата ситуация. И не е направил нищо, защото не е имало какво да се прави, тъй като нито е била бита, нито ритана, нито е имало заплаха за живота, както тя твърдеше в постовете си.

# 513
Ами то как да вярваш на Диана като си сменя версията 100 пъти. Звучи несериозно.

# 514
  • София
PureLove, насилник е силна дума и предполага, че човекът винаги се държи така. По тази логика може да кажем, че съфорумките, които  казаха, че ако някой се държи така с детето им, не отговарят за действията си, са насилнички.
Не познавам ЮВ, но ме съмнява да се държи така с всяка жена. Не бих съдила от поведението му на Капките, все пак и там играят някакви роли.

# 515
  • София
Не мога да си представя как може да съдим човек от поведението му, като жури в Капките. То по тази логика Фънки е най-агресивния простак на света, а Хилда е най-милото, нежно и настръхнало същество на света. А специално пък за нея на какви неща съм се наслушала..... Хич не е толкова мила, бяла и готина, каквато се показва.

# 516
За съжаление много хора си правят изводи на базата на видяно по ТВ, режисирано участие в някое предаване. После категорично отказват да “видят” други факти, защото той в Капките така, тя в Ергена иначе. И не само в този слуай, и по други поводи съм го забелязвала. Изключително повърхностно, но за сметна на това се изказват като капацитети и последна инстанция.

# 517
  • София
Не гледам Капките, антипатично ми е.
Но в тукашните теми прочетох колко "лошо" се държал там + свидетелство как "беснял на борда на самолет"
28.11.22, понеделник, сутрешният полет Варна - София. След кацането и преди окончателното спиране на самолета една жена стана от мястото си и започна да си сваля багажа.Стюардесата й направи забележка по уредбата и всичко щеше да свърши дотук, ако не беше великият актьор Вергов, който се разкрещя на жената. Хората в салона се умълчаха, той си крещеше, вероятно смятайки се за голям мъж.
Какво излиза - лошо ако се обадиш, когато някой е в нарушение (според защитника на ДД), лошо и като си мълчиш пред неправдата (според ДД)

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 10:32 от Cuckoo

# 518
Да, любимата мантра - преклонена главица сяба не я сече. Мълчим си, после се възмущаваме.
Или много често изобщо даже не виждаме нередностите, не ги смятаме за такива. И когато някой реагира, било то и малко по-остро, веднага обясняваме колко е агресивен.

Малко извън темата, вчера попаднах на "новина" в интернет сайт, в която цитират публикация на младо момиче, станало свидетел на грубо отношение от страна на мъж към жена в междуградски автобус. Всички си замълчали, доколкото разбрах само шофьорът се намесил. Та въпросното младо момиче, което си е мълчало по време на случката, заедно с останалите пътници, след това качва публикация във фейсбук, в която се възмущава от човека, съжалява, че не е успяла да го снима и му пожелава да го намерят и да го възпитат по "стария начин".
Красноречив пример за манталитет и реакции.

# 519
  • София
Преди малко ми попаднаха две статии:

1. Диана Димитрова щяла да сяда на детектор на лъжата.
2. Фолк певицата Мария била бита и заплашвана с убийство от мъжа си, в дома им. Той е задържан, в момента е под домашен арест, а тя не иска да коментира ситуацията на този етап.

Определено се вижда разликата между действието на двете жени, макар и ситуацията да е идентична (до някаква степен, тъй като при Диана няма домашно насилие)

# 520
  • При семейството си
Мария се държи като “типичната” жертва именно на домашно насилие. Някак си вярвам, че е имало такова и то не за първи път.
Диана не разбирам какво иска да постигне, освен да съсипе Вергов публично, репутационно, но за момента постига по-скоро обратен ефект.

# 521
  • софия
Мария има и медицинско.

# 522
  • София
Мария има и медицинско.

Ами има. Явно и акъл повече има, щом е извадила медицинско веднага, без да вдига шум по медиите.

# 523
Тази жена, Мария не е отишла на първото удряне и първото заплашване с пистолет в полицията.

# 524
  • Сф
Мен специално ми е чудно какво прави Мария при тоя, като е било всеизвестно, че е агресивен от това, което чета. Явно си е мислила ,че е специална и на нея няма да се случи..колко погрешно. Насилниците не подбират ни по външен вид , ни по известност. Учудена съм обаче от строгите мерки. Домашен арест и средна телесна ??? За средна телесна трябва да и е счупил нещо като че ли..ужас..Добре, че съседите са се обадили, ако е вярно изнесеното по медиите ..

Общи условия

Активация на акаунт