Ужаси, мистерии, трилъри (29)

• 31 357
  • 379
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Дългата разходка ми е една от любимите книги на Стивън Кинг. Не знам дали ще успея да гледам филма на кино, но определено нямам търпение. Книгата има филмов потенциал, но дали ще го реализират е друга тема. Рядко успяват с Кинг.

Междувременно гледах Weapons и съм изключително разочарована. Идеята ми се стори изключително обещаваща, но филмът изобщо не беше страшен, мистерията се оказа доста разочароваща, а на много моменти събитията бяха по-скоро смехотворни.

# 376
  • sf
Изгледах Заклинанието. Голяма скука. Имаше едни 10мин напрежение и това е, през другото време едва се сдържах да не заспя. А финалните сцени ми бяха като от филм на Холмарк.

# 377
Частично загатват. Всичко във филма на 90% е разходка и отношенията между състезателите..

Явно в книгата има още неща.
Изтеглила съм я вече и ще поправя грешката.

Изгледах филма.
Забавно беше как се оказа, че си забравих протмонето. И се втрещявам. Гледам тъжно служителя и той ме гледа тъжно, ама ми просветва, че от 3-4 дни съм с виртуална карта и мога през телефона и като го казах - абе аз имам виртуална карта от три дни и мога с телефона и той се засмя.
Иначе щеше да е много гадно да не мога да гледам.

Та гледах. Тежък филм. Иначе хубав като цяло.
Ама нищо не се разбира много.
Защо е имало война. Защо са убили баща му, защо не може да говори за нещо от старото време.
Защо е разходката? Особено за нея. С какво допринася група млади мъже да ходят и да измират по пътя.
И защо уж е доброволно, ама не съвсем.
Тук пък нищо не се разбира. Хем доброволно, хем не, хем  можеш да се откажеш.
Много неясноти.
Това не ми допадна.
Финала беше разтърсващ, не очаквах. Не знам дали така е в книгата.
Скрит текст:
И двамата бяха сладури и не знаех кой бих искала да оцелее.
Смъртта на майора поне ме зарадва.

# 378
И аз изгледах Weapons и хем не ми беше тотално безинтересен, хем се надявах да е малко по-зловещ. От самия трейлър бях останала с впечатлението, че ще е по-друг вайбът. А той наистина се оказа на моменти леко комичен.
Скрит текст:
М/д, детето, което разказва в началото и края, нямаше някаква пряка връзка с историята нали?
Иначе не знам дали е споменаван тук, преди няколко месеца гледах един хорър Apartment 7A със същата главна актриса. Не беше нещо нечувано и невиждано като сюжет, но като цяло е интересен. Краят беше добре направен.
Наскоро пък гледахме Together. Аз лично очаквах да е по-различен от това, което се оказа, но пък не беше и толкова зле. Може би повдига малко по-философски въпроси отвъд боди хоръра. Забавно е и че актьорите в главните роли са съпрузи и в живота.

# 379
Здравейте, има ли наистина излязъл филм с преследване, гледах някакъв руски трейлър със семейство, преследвано от кола.

Общи условия

Активация на акаунт