Врастнали косъмчета и червени пъпчици след бръснене

• 159
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, моля някоя да ми препоръча продукт за справянето с врастналите косъмчета и червени пъпчици след бръснене. Толкова ми е писнало, че се чудя какво да правя. Дали да променя начина на обезкосмяване. Незнам моля за съвети. Благодаря.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 00:28 от Moderator3

# 1
Лазерна епилация. Иначе няма спасение.

# 2
  • София
Влез в някоя женска група, питай за лазерна епилация в твоя град. Направи си консултация, избери си, съвсем достъпно е вече. Ще си решиш цялата драма и разправии.

# 3
Аз не съм имала проблем след бръснене, затова не мога да препоръчам нищо. Но понеже бръсненето ми стана досадно, в един момент реших да мина на кола маска, само че в салон, не вкъщи. Пробвала съм и с епилатор, там пък имам проблем със зачервяване след това, а и няколко епилатора вече ми се повредиха, като се има впредвид, че освен всичко, ги почиствах редовно от косми. По натам обмислям и аз лазерна епилация.

# 4
Вече са казали - лазерна. Иначе, много зависи за какво ниво врастване говорим. При мен на някои места нищо не помагаше, докато още използвах бръснач, но на други, като краката - добрият скраб преди бръснене прави чудеса. Коламаска и шугаринг при мен влошиха врастналите косми, ако трябва да съм честна.

# 5
Да, коламаската влошава, понеже изтъняват космите и не могат да избият. Има лосиони против врастване на космите, които не позволяват на кожата да се вроговява излишно и я правят по-мека и тънка, така че космите излизат по-лесно. Съвет от една книга при бръснене - използва се бебешко олио или някакво подходящо растително масло на суха кожа вместо пяната за бръснене, сапун или други пенливи средства, и се бръсне по посока на косъма, не контра. След бръсненето се изкъпвам и измивам мазното с душ гел/сапун. Правила съм го, наистина не се образуват пъпчици, и като бонус самата кожа след това няма нужда от подхранване с лосиони и пр., но чисто логистично ми беше досадно - да вляза в банята, да се намажа на суха кожа, после трябва затворя бутилката, все я омазвах, после да изчистя мазните плочки... По същата причина се отказах и от пилинга с утайка от кафе, голямо чистене после, не че не е ефективен.

# 6
На мен лично ми врастват космите от всякакъв тип обезкосмяване. Вкл. от кола маска и епилатор.
Преди да почна да си правя лазер, във вътрешната страна на бедрата ми се бяха получили брутални враствания, с петна, много без грозно.
Това е едно от най-добрите неща, които съм си правила за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт