За тези, които четат любовни романи № 44

• 82 403
  • 820
  •   1
Отговори
# 195
Името на главната 😁

# 196
  • София
Smiley

Ще има разлика във възрастта.

Мнения за Алекса Райли? Бях чела някаква наивна нейна поредица. Сега са качили Обещания.

# 197
  • Бургас
Какво друго на Теса Райли сме чели?

Мисенце, не мога да ти предложа такъв герой. Не се сещам сега

# 198
  • Бургас
Какво друго на Теса Райли сме чели?
Алекса Райли или Теса Бейли момичета?
От първата съм чела някаква кратка фентъзи порнетка без никакъв смисъл. Скоро се появи поредица фен преводи в рулит, не си ги причиних.
Теса Бейли не съм чела, но си я набелязах отдавна, след като я номинираха в ГР за Best Romance 2021. Само тази категория май следя и си набелязвам книги за tbr Много се зарадвах миналата година, когато Ибис писаха, че ще я издават и си я оставих да я чета на български.

# 199
  • Бургас
Теса Бейли. Simple Smile
Алекса Райли я пропускам от както изкочи със някаква серия за каубои и девственици.

# 200
Книгата е наистина страхотна, ама българската корица… Sob

# 201
  • София
Теса Бейли. Simple Smile
Алекса Райли я пропускам от както изкочи със някаква серия за каубои и девственици.
О, сигурно тази поредица съм чела! Сега има друга качена в рулит, анотациите са интересни, ама не знам, дали да си я причиня още веднъж авторката.

# 202
Теса Бейли. Simple Smile
О, сигурно тази поредица съм чела! Сега има друга качена в рулит, анотациите са интересни, ама не знам, дали да си я причиня още веднъж авторката.
Категорично не мога да я препоръчам Алекса. Нищо от нея.

# 203
  • Великобритания
Алекса пише някви супер глупави историйки , кратки и предимно набляга на еротичните сцени ..напомнят ми на навремето на Harlequin поредиците ..Причиних се една и повече няма да я повторя

# 204
Здравейте, момичета. Бих искала да споделя две съвсем противоречиви мнения за една и съща авторка, която досега не бях чела.
Така - става на въпрос за Пенелъпи Дъглас.
Никога досега не съм срещала авторка, за която да кажа, че за книгата й определено можем да съдим по корицата. Е, за тази авторка определено аз мога да съдя по корицата.
Онзи ден си купих Рожденичката и я изядох  на една хапка точно като кексчето от корицата й.
Препоръчвам с две ръце тази история. Макар и модерно написана, се личи абсолютното желание на авторката да ни върне към old school. Давам повече от 10-ка на историята, защото бяха изпълнени всичките ми желания на читател - интересно поднесена история, невероятно красива любовна история и красива интимна връзка между героите, които подчертавам бяха само те двамата в сексуалните си сцени. През цялото време, докато я четях, си спомнях хубави романи от старата школа и разбирах, че този по нищо не им отстъпва.
Но, о каква изненада за мен беше, когато приключих с Рожденичката и с нетърпение отворих Покварени.
Хора, по отвратена от книга през живота си не съм била. Ако някой не иска да разбира нещо за нея, да не чете нататък. След края й се чувствах също толкова разложена, както е скелета от корицата й.
Обикновено чета любавни романи, защото обичам да чета за връзката между двама души, които се обичат и преминават през различни перипети, докато го разберат. Но винаги - подчертавам винаги, любовта им си остава само между тах и не я споделят с други. За жалост, тук имаше много споделяне... Имаше и тройка между главната, главния и техен приятел, което така ми залютя, че направо още ме държи ядът. Ако исках да чета такива истории, нямаше да си купувам любавни романи, а щях да си пускам филмчета за възрастни. За мен тактът на тази авторка в тази книга не само, че го няма, но е преминал и отвъд всички граници, като почнем от тройката, та свършим с убийството, извършено от страна на главния и главната.
Честно - не знам какво да мисля. Никога досега не съм срещала автор, който да е толкова противоположен в писането си. Не съм сигурна вече дали една и съща е авторката. И дали не са й помогнали за новата книга. Защото не мага да си представя, че един и същи човек може да пише толкова добре и толкова зле.
Вашето мнение какво е за нея? Ще ми е интересно да прочета и други отзиви за нея.

# 205
  • Бургас
Пенелопе Дъглас пише добре. Но, не пише за всеки вкус. За този серия точно и особено за първата книга се писа няколко пъти тук.  Може би българския читател не е свикнал и като си помисли за любовен роман, то задължително го свързва с целувки, държане за ръце, лек намек за секс и заживяват. Обаче не е точно така,  не само в книгите, но и в живота. Аз чета основно  на английски и повечето книги ,които съм прочела и предпочитам да чета са леко хард. Героите не са мили, не са добри, обикновени са с проблеми в семейството, секс сцените са най-различни-няма да изпадам в подробности,  но да кажем,че сбъдват сексуални фантазии.
Иначе конкретно за Покварени аз също не харесвам книжата, но заради главната героиня. За конкретната сцена се писа няколко пъти в темата. Даже,момичета които я бяха чели на английски,  предупредиха още като казаха,че ще излиза на български. Самото заглавие на книгата, черепа и дори заглавието на самата серия говори, че няма да е нещо просто, леко или пък романтично.
Предупреждавам ,че ако не сте понесли тази сцена в първата книга,  то задължително няма да понесе те и третата книга. (не знам има ли я в превод все още) За четвъртата нищо не мога да кажа,защото не съм я чела

# 206
Пенелопе Дъглас пише добре. Но, не пише за всеки вкус. За този серия точно и особено за първата книга се писа няколко пъти тук.  Може би българския читател не е свикнал и като си помисли за любовен роман, то задължително го свързва с целувки, държане за ръце, лек намек за секс и заживяват. Обаче не е точно така,  не само в книгите, но и в живота. Аз чета основно  на английски и повечето книги ,които съм прочела и предпочитам да чета са леко хард. Героите не са мили, не са добри, обикновени са с проблеми в семейството, секс сцените са най-различни-няма да изпадам в подробности,  но да кажем,че сбъдват сексуални фантазии.
Иначе конкретно за Покварени аз също не харесвам книжата, но заради главната героиня. За конкретната сцена се писа няколко пъти в темата. Даже,момичета които я бяха чели на английски,  предупредиха още като казаха,че ще излиза на български. Самото заглавие на книгата, черепа и дори заглавието на самата серия говори, че няма да е нещо просто, леко или пък романтично.
Предупреждавам ,че ако не сте понесли тази сцена в първата книга,  то задължително няма да понесе те и третата книга. (не знам има ли я в превод все още) За четвъртата нищо не мога да кажа,защото не съм я чела
Въобще не смятам и да я чета следващата за Кай. Там сигурно групов ще направят. Нямам никакво намерение да си лазя по нервите.
Но за едно нещо не съм съгласна - колкото и хард да е по отношение на секса, това мога да го преглътна и явно някак успях щом дочетох книгата докрай, но онова с убийството никой не може да ме убеди, че е нещо лесно за преглътване.
Да, авторката можеше да убие братчето и по друг начин. Не намирам смисъл защо точно главният - Майкъл трябваше да извърши братоубийството. Ами че то дори и родителите му го преглътнаха. Според мен на такива книги трябва да им се слага цензура и явно се е сложила след като най-новата книга на авторката въобще е далеч от този стил.
Аз съм учител и си представете моята изненада и ужас, когато разбрах, че мои ученички четат тази серия.
Представям си как може непоправимо да им извратим, както сексуалната представа, така и тази за живота и смъртта. Но това си е мое мнение и не искам да го налагам на никого, просто исках да го изкажа, това е.

# 207
Значи да кажа/предупредя и за “Ятото”. До средата на книгата съм и имаше вече веднъж споделяне на главната, да видим още колко пъти ще е докрая.

# 208
Ladychar86 нямате си идея колко са разкрепостени днешните младежи далеч съм от мисълта че може да ги поквари една книга ...
Аз също бях много изненадана от книгата но аз съм си консерва ..

# 209
  • София
Прочетох една "книга" (72 стр) на Алекса снощи. Тръдо НЕ.

Значи да кажа/предупредя и за “Ятото”. До средата на книгата съм и имаше вече веднъж споделяне на главната, да видим още колко пъти ще е докрая.
Хайде, нЕма нужда от чак такава разкрепостеност. Аз съм си стара романтичка тип консерва. Любов, стабилен мъж, който знае какво иска и как да го постигне, жена, която му е равностоен партньор. Споделяници, прехвърляници от един на друг, влюбена в двамата, трима и т.н., тц. Мерси за инфото. Зачерквам я веднага.

Общи условия

Активация на акаунт