На Великден е най-вкусно с Président!

  • 33 842
  • 631
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 587
Пълнени сурови чушки със сирене Президент

8 прави червени чушки
150 гр. сирене Президент
2 домата
1 авокадо
1 стрък пресен чесън

Доматите се почистват от люспите и семките и се нарязват на ситно. Добавят се останалите продукти към тях и се смесват. Чушките се пълнят със свежата смес.

# 181
  • Елхово
  • Мнения: 1 787
Руло от тиквички с печени чушки и Сирене Президент
За рулото:
3 тиквички
2 яйца
5 с.л. галета
Лъжичка сода

За плънката
Чушка
1 крема сирене
Бучка сирене Президент
2 с.л. кисело мляко
копър, сух чесън
печени чушки

Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и отцеждаме. Към тях добавяме съставките за рулото и разбъркваме.
В тава с хартия за печене изсипваме сместа и печем до готовност. Оставаме да се охлади. През това време си правим плънката като смесваме всички съставки и разъркваме. Разнасяме плънката върху рулото, отгоре печените чушки и завиваме!

# 182
  • Мнения: 3 730
Яйца по панагюрски с тиквички и сирене

В тенджера се слага да заври вода заедно с една супена лъжица оцет. Едно по едно яйцата се чукват първо в чаша и след това се пускат във водата от ниско разстояние, като с другата ръка се бърка водата в кръг, така, че да се получи нещо като водовъртеж.

Така белтъкът ще се увие около жълтъка. С помощта на решетъчна лъжица яйцата се изваждат от тенджерата. Поставят се в чиния за сервиране, посоляват се и се поливат с млечен сос.

Той се приготвя като в купа се счукват скилидките чесън с малко сол. Към тях се прибавя киселото мляко, след което сосът се разбърква и полива върху канапе от пържени тиквички, върху които е натрошено сирене Президент. Отгоре се слагат пушираните яйца.

В подходящ съд се загрява олиото и в него за съвсем кратко се запържва червеният пипер, като се внимава да не загори. Още горещо овкусеното олио се излива върху яйцата. Яйцата по панагюрски се сервират, поръсени с нарязан на ситно магданоз или копър.

# 183
  • Мнения: 3 587
Чипс от мокрови на фурна

3 големи моркова
зехтин

За соса:
100 гр. кисело мляко
2 с.л лимон
2 с.л. сусамов тахан
1 ск. чесън

Морковите се нарязват с белачка на широки ленти. Нареждат се върху хартия за печене, леко се напръскват със зехтин и се пекат на фурна с вентилатор на 160° до златисто. Сосът се приготвя като съставките се смесват.

# 184
  • Мнения: 43 972
Моето предложение за пролетно предястие е руло от тиквички с крема сирене и шунка.
От настъргани и изцедени тиквички, яйца, сирене, кашкавал, копър, зехтин и сол се оформя блат, който се запича във фурната. Още топъл се увива с мокра кърпа и се навива на руло. Когато поизстине се намазва с крема сирене, слагат се слайсове шунка и се завива отново.

# 185
  • плевен
  • Мнения: 599
Руло от тиквички
3 бр. тиквички,4 бр. яйца,4 с.л. брашно
150 г кашкавал (настърган),100 г сирене
копър
За плънката:  300 г крема сирене
3 с.л. заквасена сметана,чесън,копър
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и ги оставяме за 15 минути. След това хубаво ги отцеждаме.

Разбиваме яйцата, добавяме брашното, кашкавала, сиренето и копъра. Добавяме тиквичките към тях и разбъркваме добре. След това разстиламе равномерно в тава, застлана с намаслена хартия за печене. Печем за около 30 минути на 180 градуса.Изваждаме блата от тавата и го оставяме да се охлади. През това време приготвяме плънката, като смесваме сметаната, крема сиренето, чесъна и копъра. Намазваме блата от тиквички равномерно и навиваме.

Оставяме рулото в хладилник, за да се стегне добре.

# 186
  • Мнения: 249
Пълнени печурки със спанак

Необходими продукти:

12 големи гъби печурки

1 с.л. лимонов сок

черен пипер, сол

1 глава лук

2 скилидки чесън

4 с.л. олио

2 домата

350 г спанак

50 г настърган кашкавал

4 с.л. бяло вино

4 с.л. месен бульон

Начин на приготвяне:

Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно. Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре. Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио. Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и лучената смес. Пълним с връх гъбите с плънката. Поръсваме с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка. Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

# 187
  • Мнения: 1 370
Натрошено сирене Президент се разбърква със зехтин и оцет, така че да стане гладък сос. С него се заливат нарязани хрупкави краставици. Супер свежо и вкусно. 🍽️

# 188
  • Мнения: 12 893
Брускети с разядка - натрошено сирене - 200 гр , извара - 200 гр, кисело мляко - 1 - 2 с.л.
майонеза - няколко лъжички на вкус, орехови ядки - 50 гр, копър и черен пипер - на вкус.

# 189
  • Мнения: 318
Предястие "Мозайка "
2 тиквички
5-6 пресни картофа
6 яйца
200 гр сирене President
150 гр кашкавал
1/4 кг обезкостени пушени ребра
черен пипер
Нарязваме тиквичките и картофите на колелца и ги изпържваме .В тава нареждаме- ред тиквички,ред картофи и заливаме с половината от предварително приготвената смес от яйцата и сиренето.Поръсваме с черен пипер.Нареждаме отново  ред тиквички,ред картофи и заливаме с останалата част от яйчената смес.Отгоре разстиламе месото и и върху него стържем обилно кашкавал.Печем в умерена фурна до златисто.

# 190
  • Мнения: 1 429
Свежи рулца от тиквички с крем сирене
Необходими продукти
3 средно големи тиквички
100 гр. сирене
1 пакетче крема сирене
Копър, сол и чесън
Начин на подготвяне
Нарязваме тиквичките на тънки ленти и ги изпичаме на грил тиган. Поставяме ги за няколко минути в съд с похлупак за да омекнат и да са по-лесни за навиване. Натрошеното сирене, крема сиренето, нарязания копър и пресования чесън разбъркваме и овкусяваме със сол. Поставяме част от сместа върху лента от тиквичките, разстиламе и завиваме на рулца.

# 191
  • Мнения: 3 587
Пълнени репички

1 връзки репички (по-едри)
2 варени яйца
1 с.л. майонеза
100 гр. саламурено сирене Président
1/2 връзка копър
черен пипер

Приготвя се разядката от намачканите яйца, сиренето, майонезата, подправките и се пълнят издълбаните репички.

# 192
  • Мнения: 735
Пълнени чушки с крема сирене и сирене

За приготвянето им ви трябват 7-8 бр зелени пресни, сочни и хрупкави чушки.

Крема сиренето и сиренето се смесват до образуването на кремообразна смес, с която се пълнят чушките, след това се нарязват на шайби и подреждат красиво. За украса можете да използвате чери доматки, няколко стръка магданоз, яйца и дори маслини!

Добър апетит!

# 193
  • Мнения: 1 907
Разядка със сирене и извара

извара - 2 с.л.
сирене - 30 г натрошено
кисело мляко - 150 г
яйца - 2 бр.
чесън - 5 скилидки
кашкавал - 50 г настърган
черен пипер - 2 щипки
магданоз - 4 стръка
копър - 4 стръка
къри - 1 ч.л.
сол - на вкус

Сваряваме яйцата, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде в купа. Добавя се настъргания предварително кашкавал, натрошеното сирене, киселото мляко, подправките и скилидките чесън. Разбърква се  всичко с вилица и добавяме нарязаните на ситно магданоз и копър. Разядката се пднася охладена.

# 194
  • Мнения: 1 255
Разядка с авокадо
авокадо - 1 бр.
лимони - сока на 1/2 цитрус
извара - 150 г обезмаслена
маслини - 10 бр.
чесън - 1 скилидка
сол
босилек - няколко листа пресен

Обезкостете и нарежете на ситно 10-ина маслини.
Разрежете 1 добре узряло авокадо на две и изгребете с лъжица месестата му част.
Полейте със сока на половин лимон и намачкайте на пюре.
Прибавете изварата, маслините, нарязани на ситно пресни листа босилек и пресована скилидка чесън.
Разбъркайте и ако е необходимо, добавете сол на вкус.
Поднесете вкусната разядка с авокадо с препечени филийки.

Общи условия

Активация на акаунт