На Великден е най-вкусно с Président!

  • 33 841
  • 631
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 4 309
Млечен пастет с яйца:
Варени яйца се намачкват с вилица, добавя се натрошено сирене, зехтин или олио, черен пипер, червен пипер, чубрица и се омесват на пастет. Съставките са на око, според вкуса. Наричат го също шопски пастет, може да добавите копър, чесън, лук, майонеза както го обичате.

# 166
  • Мнения: 435
Печени чушки със сирена
Необходими продукти:
чушки - 4 бр. печени
яйца - 3 бр.
извара - 100 г
моцарела - 150 г рендосана
краве сирене - 100 г натрошено
чесън - 1 скилидка
копър
олио
галета
Начин на приготвяне:
Обелете и изчистете чушките от семките. В купа сложете сирената и добавете пресован чесън и нарязан копър. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Намазнете 6 купички за крем карамел по дъното и стените и поръсете с галета. Напълнете ги със сместа. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути или до готовност.

Изчакайте леко да се охладят кошничките, минете с нож между сместа и борда и обърнете върху чиния.

# 167
  • Мнения: 35 996
Сирене Président на скара

Сирене Président - 200 - 250 гр плочка
лют пипер - 2 щипки, на люспи
зехтин - 1 с.л. + за поръсване
див чесън - 5-6 перца
пресен босилек листа

Намажете сиренето Président със зехтин и втрийте в него лютия пипер и/или други подправки по желание.
Оставете го да почине на стайна температура за около 20-30 минути
Изпечете сиренето до приятен загар от двете страни.
Поръсва се със зехтин и ситно нарязани див чесън и пресен босилек.

# 168
  • Мнения: 1 180
Руло от тиквички

За рулото:
3 тиквички
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
5 с.л. брашно
Лъжичка сода

За плънката
Чушка
1 крема сирене
Бучка сирене
2 с.л. кисело мляко
копър

Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и отцеждаюе. Към тях добавяме съставките за рулото и разбъркваме.
В тава с хартия за печене изсипваме сместа и печем до готовност. Оставаме да се охлади. През това време си правим плънката като смесваме всички съставки и разъркваме. Разнасяме плънката върху тестото и го завиваме.

# 169
  • Мнения: 35 996
Пикантна разядка със сирене Président

200 гр. сирене Président
2 бр. люти чушлета
2-3 с.л. заквасена сметана
2-3 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
свежи подправки – магданоз, копър, пресен лук
черен пипер, сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Сиренето, нарязаните на ситно чушлета, скилидките чесън, сметаната и зехтина се пасират до получаването на гладка и пухкава смес. Добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме отново. Ако сместа е по-гъста, добавяме още сметана и зехтин. Поднасяме с препечен хляб или крутони, като се поръсва със ситно нарязаните свежи подправки и още малко зехтин.

# 170
  • Мнения: 292
Разядка с пресен чесън и извара

4 стръка чесън
300гр извара
20-30гр сирене
50 гр кашкавал
150 мл кисело мляко
3 стръка магданоз
3 стръка копър
2 яйца
Сол на вкус

Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на ситни парчета в купа.
Добавете изварата, настърганият кашкавал, чесъна, натрошеното сирене, киселото мляко и солта. Разбъркайте всичко добре като накрая прибавете ситно нарязаният магданоз и копър.
Ястието е готово за сервиране.

# 171
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 030
Предястие с тиквички

Необходими продукти:
5 бр. тиквички
50 мл зехтин
сол
черен пипер
2 бр. яйца
3 скилидки чесън
1 кофичка кисело мляко
250 г сирене
люспи лют пипер

Начин на приготвяне:
Измийте и почистете тиквичките, нарежете ги на тънки колелца.
Намажете голяма тава с малко от зехтина, сложете тиквичките и ги полейте с останалия зехтин. Разбъркайте ги хубаво с ръце, така че всички парчета да са покрити с мазнина. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете тиквичките до златисто, като периодично ги разбърквате, за да се изпекат равномерно. При готовност извадете и оставете да се охладят.
През това време сварете яйцата, обелете и охладете. В купа сложете киселото мляко, счукайте чесъна, рендосайте яйцата, подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте, добавете изпечените тиквички, натрошете сиренето и отново разбъркайте. Оставете в хладилник да се охлади.
Прехвърлете разядката в чиния и по желание поръсете с лют пипер на люспи и стръкчета копър или магданоз.

# 172
  • Плевен
  • Мнения: 1 119
Любимата за сезона с останали варени яйца- Яйчена салата
4яйца се настъргват на едро ренде, сместват се с 200г сирене Президент и една майонеза 200г. Обърква се добре, и е готово! Става за салата, разядка, за пълнене на домати, яйчен пастет и т.н.

# 173
  • Мнения: 1 587
Спаначено руло
В тава 20/30  застиламе с пергаментова хартия и изливаме смес от 6 яйца, 30 гр настърган пармезан и щипка сол. Пече се за 15 мин на 180 градуса.
За плънката задушаваме в масло 500 гр пресен спанак. Изваждаме готовата яйчена смес. Махаме хатрията и мажем с 150 гр рикота, отгоре слагаме задушения спанак, посоляваме. Навиваме на руло. Когато изстине режем на парчета.

# 174
  • София
  • Мнения: 955
Яйца със сирене

Необходими продукти:
6 твърдо сварени яйца
50 гр. сирене Président
1 с.л. майонеза
1 ч.л. зехтин
Червен пипер

Начин на приготвяне:
Яйцата се нарязват надлъжно на половинки и се махнат жълтъците. Белтъците се нареждат в чиния. Жълтъците се смачкват и към тях се пибавят сиренето, майонезата и зехтина. Отново се намачкват и разбъркват. След това получената смес се слага в белтъците там, където са били жълтъците. Отгоре се поръсва с червен пипер!

# 175
  • Мнения: 8 800
Кошнички с извара и лапад

лапад - 200 грама
яйца - 2
бутер тесто
масло - 80 г
извара - 150 г
сол

Лападът се почиства и измива, след което се попарва във вряла вода за не повече от 1-2 минути. Отцежда се от течността и се нарязва.
Разбиват се двете яйца и се добавя лапада, изварата и се посолява
Нарязва се бутер тестото на квадрати и във форма за малки кексчета/мъфини от квадратите се оформят кошнички. Надупчват се с вилица и се поставя плънката от извара и лапад.
Сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете до готовност - около 20 минути.

# 176
  • София
  • Мнения: 301
Салата с яйца, гъби и майонеза

Продукти:

4 твърдо сварени яйца
200 г пресни печурки
1 малка глава стар лук
2 скилидки стрит чесън
копър за поръсване
сол, черен пипер на вкус

За дресинга:
1/2 чаша майонеза
1 с. л. дижонска горчица
2 ч. л. лимонов сок


Приготвяне:

Загрейте голям тиган и сложете в него 3 с. л. олио или зехтин. Задушете нарязания на ситно лук и стрития чесън, а след това прибавете и гъбите, които също трябва да са наситнени. Когато станат златисти (внимавайте да не прегорите лука) може да махнете тигана от котлона.

Прехвърлете сместа в купа и оставете за няколко минути да се охлади. Прибавете нарязаните яйца, дресинга и разбъркайте добре салатата, която може да е на стайна температура или леко охладена. Може да я гарнирате с кошнички от тесто, върху хрупкав хляб.

# 177
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 257
ПАНИРАНИ ТОПЕНИ СИРЕНЦА С КОРНФЛЕЙКС И СЛАДКО ОТ БОРОВИНКИ

240 г топени сиренца
50 г брашно
1 яйце
200 г корнфлейкс
300 мл. олио за пържене

Триъгълничетата топено сирене се потапят във вода с лед. След това се овалват в брашно. После в яйце и накрая в ситно натрошения корнфлейкс.

Потапят се на етапи в сгорещено олио и се пържат за няколко минути до получаване на хрупкава коричка.

Сервират се с боровинково сладко.

# 178
  • Мнения: 7 763
Топчета от сирене

В купа се натрошава сирене Президент, прибавя се лъжица, две кисело мляко, няколко стрък пресен лук, накълцан на много ситно,  и магданоз. Понамачкват се хубаво, за да стане еднородна смес и се оформят топчета. Едните могат да са овалят в червен пипер, а други в орехи или сусам, които предварително се
запичат на сух тиган.
Друг вариант на тези топчета – към натрошеното сирене се настъргва сварено яйце, копър, чесън и една, две лъжици майонеза.

# 179
  • Сливен
  • Мнения: 5 352
Пролетно предястие с яйца

Необходими продукти:
10 яйца
шунка или салам/бекон
кисели краставички
майонеза
сирене "Президент"
черен пипер

Сваряваме 10 яйца-да са Твърдо сварени.Изчакваме да изстинат нацяло и белим.Режем ги на половина,така че да наподобяват разрязано авокадо.В купа слагаме извадените жълтъци,към които прибавяме -майонезата,шунката,киселите краставички,сиренето и черният пипер.Не съм описала точният грамаж,защото зависи какъв размер яйца ще използвате.Аз лично преценям на момента.Обърквате всичко много добре в купата и започвате да пълните 20те половинки.Нареждате ги в тава/плике или каквото ви е удобно.Покривате ги със стреч фолио и оставяте в хладилник или на студено,да се стегнат.

Общи условия

Активация на акаунт