Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 689
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София /Абсурдистан
Мили момичета, минахме преглед при хирурга.
Той гледа диска от мамографията и прочете заключението.
Каза, че според документите мама е болна от рак. Но според него "няма убедителна палпаторна находка за солидно образование в двете млечни жлези. П.л.в- б.о" . Прати я при доктор по образна диагностика, за да даде мнение.
Моля ви, стискайте палци, след малко сме при доктора по образна диагностика.

Дописвам. Момичета, потвърди се диагнозата.
Мама е с 18/17/14мм.- находка с малигнена рентг. и УЗ- характеристика и се налага хистологична верификация!
Не знам защо, но сме сравнително спокойни с мама/аз заради ксанакса явно/
Докторката каза, че няма разсейки, да пуснем туморен маркер Ca 15-3.
Каза, че няма нужда от биопсия предварително. А директно да ходим на операция? Нямало нужда, защото било толкова малко и общо взето, за да вземат материал нищо няма да остане от карцинома.
Вие съгласни ли сте?
Ох, докторката го изкарва едва ли не безобидно, моля ви кажете какво ни очаква?
Обикновено малкият размер на чудовището обуславя големи проблеми после.  Отивайте да го извадят и после действайте по етапен ред.

Аз да се поФаля с чисти резултати от ямр-то. Много съм хепи, нищо ми няма Simple Smile

# 121
Браво, Lady! Искрено се радвам на такива  новини! Нека при всички е така! Hands Pray Heart

# 122
  • Варна
Момичета,едно въпросче.Някой да е имал проблеми с хемороиди по време на химията? И ако да как ги бори те?
Да, ужасен запек по време на всичката химия.

Ревала съм с глас в тоалетната и се надявах съседите да са на работа 😂

Не съм предполагала, че приключението запек е такъв гаден филм 😂

Спаси ме билковото Solievo
https://salvia.bg/bg/khranosmilane/26396-aboca-sollievo-bio-tabl … bletki-kh-45.html

Има два вида разфасовки. Започвах го в деня преди вливка, в деня на вливка и след това още 2-3 дни. После почивка до следващата вливка.
Установих, че между вливките няма нужда да го пия, като дозата си я налучках според моя организъм, защото го дават между 1 и 3 да се пият.

Като свърши химията, много скоро след това изчезна и запека, както и хемороида, който получих.

# 123
  • Русе
Браво, Лейди, все така да е.

Кити, аз съм за кор биопсия. Все пак има значение каква е гадта и тя може да даде мнение каква да е операцията (освен ако мама не е като мен: хич не взех под внимание резултата от биопсията, а директно чаках ред за цялостно махане на гърдата). Има хора, дето си искат сисите и ако злото е малко и не много агресивно, може да се направи частична операция, с малко ЛВ за разкош.
Но аз бях подкована с ЯМРна гърди с контраст и освен основната гад, тук-там светнаха и други точки из гърдата. Още докато ми обясняваше Йорданов какво, що гледаме, прежалих гърдата и мислено я изхвърлих в Дунава.

# 124
А как се определя агресивността?

The Iron Lady, наистина това е щастието! Чудесно е да го прочетем!

# 125
Лейди, Heart Kiss Wine Glass !!!
Толкова се радвам като някой напише нещо хубаво!!!!
Любе, при теб има ли новини от ПЕТ скенер? Стискам всички пръстчета...
АниХр, преди няколко дни питаше за Марков, наред ли е всичко? Ти си ми такъв светъл пример за човек преборил тая гад за толкова дълго време!
Кити, и аз съм ЗА кор биопсия и задължително образно на 1-ва зона, ако не сте правили. Операцията винаги може да се направи, но според мен е добре първо да се уточни ще се махат ли ЛВ, за да не се налага след това реоперация.
18 мм не е чак толкова малко, това си е почти 2 см.
Алик, къде си душко? Как върви при теб?

# 126
  • Бургас
Lady, страхотни новини!
Моето ЯМР също е чисто … пък напипвам и топче на белега и възел под мишницата. УЗ показа, че ми няма нищо, но аз подлагам всичко на съмнение и се презастраховах и с едно ЯМР.
Имам и друга драма - туморния ми маркер се покачва с единица на 4-5месеца. За година се повиши с 4 и аз съм в паника. Някой имал ли е подобно движение на маркера?
Кити, ако бях на мястото на майка ти щях да искам да изкарам това нещо от мен … защо да го ръчкате и дразните при положение, че изглежда злокачествено? Ако пък мястото позволява лумпектомия или квадрантектомия, направо не виждам дилема.

# 127
  • Русе
Солис, дилема може да има само ако се знае с какво си имат работа, а в техния случай не се знае. Вижда се на ехографа някакви размери, но тук няма 100 % сигурност (при мен също беше малко на образните, излезе реално 21 мм). Може да е малко, ама да е супер агресивно, с недобри очертания... е, аз не бих оставила сисата в такъв случай.
А, може да е супер безобидно и да режат сисата за няма какво.
Затова в началото писах, че трябва трезва глава. Сега е момента за важните решения.

За ТМ, някое възпаление?

# 128
Здравейте, предстои ми екскурзия из Европа. Имаме ли предимство за влизане в музеи и забележителности и каквъв документ се изисква, ако има? Търсих информация за карта на ЕС за хора с увреждания, но тя май е само проект още. Някой ползвал ли е инвалидния си толон за паркиране в ЕС?

# 129
  • София
Имаме предимство и за влизане, без да се чака на опашка, и за отстъпки - понякога дори нищо не се плаща, в зависимост от страната/музея, а дори придружителят има отстъпки или нищо не плаща също.
Използвам си най-редовно ТЕЛК решението, преведено на англ. език, не съм имала проблеми досега никъде в Европа.
Едно от най-смислените неща, за които съм използвала ТЕЛК решението си. Sunglasses

# 130
Mollly, чиста съм на ПЕТ скенера( вчера си получих резултатите)! Ще спя спокойно следващите няколко месеца и явно още дълго ще Ви досаждам Wink
За чужбина, по съвет на една дружка, съм си изкарала членска карта от Съюза на инвалидите( плаща се членски внос, но е символичен). Тя с нея каза, че навсякъде си ползва преференции. Аз, още не съм я тествала, ама се надявам скоро да я.
Лейди, да кажа и тук, че много се радвам за добрите резултати! И си много права за останалото...

# 131
Колкото повече чета, толкова се обърквам, момичета.
Мислих, че щом е малко образованието ще сме го хванали поне в ранен стадии и ще е лесно лечението.
Туморния маркер е в норма, 15 при референтна стойност 28, но казвате и това не е от значение?
Поне това не е ли показател за хванат в началото процес(така каза джипито)?
Чувствам се ужасно... Толкова много въпроси в главата ми, а не знам дали взимаме най-правилните решения...
Някой беше питал- имахме час за Вълкан, но го отменихме по препоръка на личната лекарка, минахме при Хинев.
При прегледа той не е успял да напипа тумора и прати майка ми на преглед при образен диагностицик (Сн.Янева от Майчин дом).
Тя каза по най-бързия начин и без биопсия да се подложи на операция.
Но ние останахме с впечатление, че предвид малките размери на тумора, всичко ще е наред...
Провери органите на ехография и каза, че няма разсейки.
В началото на пътя сме, а вече ми е пълна каша в главата...

# 132
Момиче, каша е, защото слушате твърде много хора, предполагам четеш много и навсякъде и се филмираш...Вече няколко пъти ти писах-  намерете един доктор на който да имате доверие и го слушайте и действайте( единствено за хистологията препоръчвам да се търси второ независимо мнение). Туморния маркер е само ориентир- при мен беше все в норма- и двата пъти( при големи и много агресивни тумори, първия път и с мети в лимфни възли). И да- трябва да се радвате, че е хванато навреме, което означава че лечението ще е бързо и сравнително леко. Но, не се поддавайте на фалшиви надежди...като минала по пътя само ще кажа: по-добре нещо излишно да се направи( и да се презастраховате), отколкото да се пропусне нещо и да се изтърве ситуацията...

# 133
Любе, ох как искам така са си досаждаме! Да си говорим за манджи, за плетки, за мъже, за екскурзии. . Абе, досада, ама дай Боже такава да е! Heart
Кити, все по-кашаво ще ти става. Събирайте информация, не е лошо, но трябва да изберете лекар, на който да се доверите и да карате по неговите препоръки. Иначе 100 лекаря, 100 мнения. А при нас пациентите, 100 пациента, 200 мнения. Аз много бързо разбрах,  че ще ми се наложи да вземам сама важни решения как да постъпя. Много ми се искаше, а и така си го представях, да ме хванат за ръка и да ме преведат през лечението, но уви.
А като сложа и моята недоверчива природа, съвсем се бях омотала.
Надявам се са съм взела правилните решения за себе си. От сърце го желая и на твоята мама!

Писахме едновременно Simple Smile

# 134
Kitty007,
На първо място аз не бих вярвала на личен лекар, който ти е казал да не ходите при д-р Вълкан Иванов, лекар на световно ниво. Второ - прегледал някой с ехограф органите и казал, че няма разсейки. Пълни глупости са това! Ако искате да получите РЕАЛНА картина направете ЯМР на гърди, ще "светне" всичко, КОР биопсия, за да се установи вида и ПЕТ скенер на цялото тяло, за да се види наистина ли всичко друго е чисто.
Туморният маркер за РМЖ буквално нищо не значи, не познавам лично жена с РМЖ с повишен, всички сме в норма.
*Време е вече да излезеш от фазата на отрицанието, да начертаете план и точка по точка да го следвате!
Успех! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт