Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 727
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Аз слагам Катрапс. Вече минавам на двумесечна доза.
Питай, ако нещо конкретно мога да помогна?

# 376
  • София /Абсурдистан
Кой питаше за сутиени? На мен ми бяха казали да се носи спортно бюстие и аз ходех с такова. Много удобно нещо е и върши работа.
А за окепазяване … да разказвам ли пак как си оставиха ръцете при мен…

# 377
  • Русе
Лейди, старите знаем твоята агония, но тук освен проблемите с имплантите, има оставени лимфни възли. И единият светна като крушка., година след операциите. Да живееш с идеята, че уж си направила всичко, което трябва и си била при един от най-добрите, а той просто е подписал смъртната присъда? Не само дето е взел един сак пари за сиси, а то само проблеми (като при теб)? Изрод. Трета операция преживява днес, заради него, а още не се знае хистологията на ЛВ какво ще покаже.

# 378
  • София /Абсурдистан
Стискам палци всичко да се нареди добре.
При мен след първата прецакана операция последваха още 8, уж с цел оправяне… за болките и страданията, както и за торбата дадени пари не отварям дума.
Знам още случаи при други жени за оставени лимфни възли, не знам само защо го правят. Едва ли е да не знаят какво може да се случи.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 22:30 от The Iron Lady

# 379
  • Варна
Точно тези дни, в една от групите, жена търсеше съвет.
Байчев не махнал засегнатите ЛВ.

# 380
  • Русе
Аууу, Лейди, знаех, че са няколко, ама чак 8. Уаууу. Герой си ти. Шапка ти свалям Heart

Твоят, Василев, вече и Байчев направо са за съд.

# 381
  • София /Абсурдистан
Аз имах и неизрязана гръдна тъкан оставена така, та Романски после я е изчистил навсякъде както трябва. На последния ямр се видя, че вече е чисто. Че и ме овика даже къде ходя при някой, който не е специалист. Абе…

# 382
още 1 глас недоволство от Байчев - 3 месеца след операцията разбрахме че всъщност е направена само биопсия с цели 12 шефа, а на епикризата пише че е отстранено туморно образование еди колко си голямо - дори не е казал на майка ми че не е махнал тумора, а само биопсия е направена!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! вече е късно уви

# 383
  • Варна
още 1 глас недоволство от Байчев - 3 месеца след операцията разбрахме че всъщност е направена само биопсия с цели 12 шефа, а на епикризата пише че е отстранено туморно образование еди колко си голямо - дори не е казал на майка ми че не е махнал тумора, а само биопсия е направена!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! вече е късно уви
Ако имате документ от друг лекар, в който пише, че туморът е там и прегледът е направен след "биопсията" от Байчев , тоест имате доказателство, че епикризата е с невярно съдържание, напишете жалба до Изпълнителна агенция Медицински надзор.

Ако решите на тази стъпка, ще помогна със съвети при оформянето на жалбата.

Но е важно да имате писмено доказателство, документи с подпис и печат, образно изследване, каквото и да е като доказателствен документ, съставен след епикризата на Байчев, доказващ обратното на написаното в епикризата.

# 384
  • София /Абсурдистан
Е как така, не ви ли дадоха епикриза, или бележка поне някаква? На мен ми дадоха направо и епикриза, и бележка от бързата хистология. И на всички, които бяха с мен, така процедираха, болницата е държавна. С отворена биопсия бях. Махнаха целият тумор, но вече бяха тръгнали разсейки и ми казаха да не се мотая, а веднага да се записвам при онколог и да започвам химия първо, “а после ще видим”. Дадоха ми и направление за пет скенер, с което отидох в Сити, записах си час, записах се за преглед при онколог и системата вече ме пое. Според мен, това е пътят, така се процедира.
Какво ще правите сега?

# 385
Епикриза имаме разбира се, но в нея думата биопсия не присъства. Пише че е отстранен тумора. На последвалия контролен скенер в Сити се вижда обаче че той си стои на същото място и е нарастнал с 2 см за 3 месеца. И така разбрахме че всъщност е направена биопсия, пациентката отива при Байчев след скенера и едва тогава той казва че не е махнато образованието, а само биопсия и не може да бъде оперирано въобще. Сега следва химиотерапия орална и 5 процедури лъчетерапия и това е, което ни предложиха. Лечението и диспансерното наблюдение са в Сити клиник

# 386
  • София
Това е много странно за проф. Байчев - аз съм правила при него 3 операции - квадрантектомия веднъж на дясна гърда, след 3 години отворена биопсия на лява гърда (но изрично се бяхме разбрали така, за да видим дали е рак пак, имаше съмнения), след като се разбра, че е рак, двамата с доц. Романски се събраха и направиха мастектомия с импланти и на двете гърди.
Не се съмнявам в твоят разказ, по-скоро се чудя дали не е премахнал тумора, а след няколко месеца той пак да се е появил? Какво пише на епикризата - биопсия, квадрантектомия, мастектомия? Във ВМА по принцип не си позволяват такива неща и тази история много ме учудва…И защо да не може да бъде оперирано въобще, той гърдата оставил ли е всъщност?

# 387
Това е много странно за проф. Байчев - аз съм правила при него 3 операции - квадрантектомия веднъж на дясна гърда, след 3 години отворена биопсия на лява гърда (но изрично се бяхме разбрали така, за да видим дали е рак пак, имаше съмнения), след като се разбра, че е рак, двамата с доц. Романски се събраха и направиха мастектомия с импланти и на двете гърди.
Не се съмнявам в твоят разказ, по-скоро се чудя дали не е премахнал тумора, а след няколко месеца той пак да се е появил? Какво пише на епикризата - биопсия, квадрантектомия, мастектомия? Във ВМА по принцип не си позволяват такива неща и тази история много ме учудва…И защо да не може да бъде оперирано въобще, той гърдата оставил ли е всъщност?
Още на първата операция през 2013 г. е направена пълна мастектомия, гърда няма. В епикризата от последната опрерация пише, че е направена екстирпация на локален рецидив. На пациентката е казано, че е премахнат тумора. Следва контролен скенер, на който се вижда че е там и е нарастнал. 3 месеца след операцията е този скенер. Предходните рецидиви са през 15-18 месеца горе-долу, Ки-то на тумора този път е по-ниско от предходните. Това е 4-ти рецедив. Мети няма за щастие. След скенера пациентката отива при Байчев и едва тогава той и казва че нямало как да я оперира, тъй като тумора бил на гръдната стена. Това имам като информация. За мен неясно остава как 12 шефа се правят при т.нар. операция а реално е извършена само биопсия и защо не са ни уведомили че е само биопсия.

# 388
  • София
Тоест според епикризата туморът е отстранен. Би трябвало в епикризата и хистологията към нея да пише точно какви са размерите на отстранения тумор, на всичките ми хистологии от ВМА /вкл. на отворената биопсия/ пише размерите - ако искаш, постни тук да видим, като премахнеш личните данни и снимаш само резултата. Така ще се ориентираме най-добре. Съжалявам, но наистина не виждам как ще се случи това, което разказваш, била съм 3 пъти на операция там и съм виждала как действат, както и документите след операция, всичко е описано пространно и изчерпателно. Байчев е изключително отдаден на работата си лекар, един от малкото от този тип, които познавам /а го познавам само покрай болестта си, не лично/, но е много далече от всякакви далавери. Възможно е да допусне грешка, всички допускат, но не и някаква измама според мен.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 16:22 от Olive

# 389
  • Пловдив
Момичета, тези, които са на золадекс, бихте ли ми казали как ви понася? Имахте ли странични ефекти, те преминават ли, пиете ли нещо, за да избегнете остеопороза? Ще съм благодарна на всички мнения, защото очевидно няма да се размина без спиране на функцията на яйчниците

Общи условия

Активация на акаунт