Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 721
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Привет, момичета 🤗, моля за съвет от къде да си взема спортен сутиен, висока поддръжка, голям размер. Днес ходих до Декатлон, намерих размер 2XL, но той правен като за китайки. Не успях да го закопчая и отвсякъде преливаше. Казаха, че няма по-голям 😥

# 391
Аз съм с огромен бюст и положението е трагично със сутиените. Последно си поръчах онлайн от H&M, имат няколко модела до размер F, и спортни сутиени също има в по-голям размер. Взех си XL и е доста голям. Има табличка с размерите и така се ориентирах.  Доволна съм, макар че пак не ми е комфортно на 100%.

# 392
Благодаря много, dimi_, сега ще прегледам и там.
Наистина се оказва май много трудно намирането на подходящият сутиен. Когато бях на преглед тази седмица, докторката ми каза да потърся спортен сутиен, който да държи възможно най-здраво гърдите защото иначе се натоварват.

# 393
Този, който аз си взех, спортния от H&M, пак не държи много здраво обаче, но е най-удобното, което съм открила досега Grinning. Аз така и не съм намерила нещо, което яко да държи големи гърди, без да притиска и да стяга задушаващо.

# 394
Люсе, аз от години си купувам на Триумф модела Трофи. Много съм доволна и сигурно от 20 год само с него се чувствам чудесно.  Потърси модела и го виж дали ще ти допадне. Аз съм много доволна.

# 395
Molly, много благодаря, ще погледна и там. Тъкмо се бях засилила с два сутиена от H&M 🙂

# 396
  • София /Абсурдистан
Проверихте ли за сутиени в Ула Попкин? Там продават големи размери всякакви.
http://ullapopken-bg.bg/category/112/sutieni.html?gclid=CjwKCAjw … p3choCrwoQAvD_BwE

# 397
Момичета, един онколог ми каза, че 90% от жените с рак на гърдата са с наднормено тегло. Това вярно ли е? При мен е факт, че е така... и като се замисля, при други които познавам с рак на гърдата- положението е същото. Колко от вас тук не са с наднормено тегло?

# 398
Ами, не мисля. Бях 50 кг, когато ме споходи. После качих - 6-7 кг от хормоналната терапия.

# 399
Сестра ми е и си беше "кльощавел"... Та с обобщенията за наднорменото тегло и връзката с РМЖ са силно преувеличени или дори изсмукани от пръстите, според мен Hands V

# 400
  • Русе
45 кг. Сега съм 67

# 401
Бях гледала едно видео с д-р Перчева. ( специалист с много противоречива слава). В него тя обясняваше връзката. Статистически наднорменото тегло увеличава риска от хормонален рак , тъй като пълните жени произвеждали повече естроген.
В тази връзка тя съветва, особено жените в менопауза да се стараят всячески да не напълняват, както често се случва, защото и без друго влизат в рисковата група по възраст.

# 402
  • София
Доказано е, че има връзка, има значение и дали е преди или след менопаузата, интересно е да се прочете това изследване:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2689796/

# 403
  • Варна
Аз не съм и до сега не съм била с наднормено тегло, но не съм с хормонозависим рак.

Мислех, че е по наследство от майка ми. Направих генетичен тест, който показа, че не е от нея.

Весел и позитивен човек съм, не пуша, винаги съм се хранила здравословно, без да съм маниачка на тази тема. Не съм имала някакви кой знае какви стресови ситуации.

Не знам от къде ме тресна това чудо 😂😂😂

# 404
  • София
Цигарите за рак на гърдата са по-маловажни от алкохола например - той също вдига естрогена. Весела си - значи пиеш… Wink Ох, да не се засегнеш - шегувам се.

Общи условия

Активация на акаунт