Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Браво Alik!
Ти си боец!
Пожелавам ти пак така с успех да завърши и операцията!

Къде във Варна я правят високодозовата ХТ ми е интересно и кой онколог я предписа?
Може ли да опишеш схемата?

На мен от онкоболницата във Варна ми казаха същата схема като в Токуда и Панагюрище, само имаше малка разлика в броя.
Токуда - 8 вливки
Панагюрище - 6 вливки
Варна онкоболница - "минимум 6 вливки" ,каквото и да значи това 😂
Консулова беше последната при която отидох и тя буквално ме ошашка още повече, бих казала, че ме хвърли в тъча, със схема- 4 червени и 12 бели (бялата всяка седмица, така 12 пъти).
В Турция ми предложиха схемата на Консулова.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 09:03 от missNoir

# 436
Alik, страхотно
Много се радвам
Ще те мисля и ще стискам палци другия петък

Сноу, мило дете, успех и не се давай
Докторите знаят какво правят
Довери им се и не чети статистика, всеки човек е отделен случай
Не съм спряла да те мисля откакто те прочетох още първия път
Прегръщам те и стискам палци всичко бързо да мине и да забравиш този кошмар

При мен дойде резултатът от ЯМР
Чист, но и миналият беше чист, пък тумор имаше
Та айде да кажем, приемам го и не го мисля повече

Въпреки золадекс и тамоксифен съм два номера надолу и минус 6-7 кг
Остават още толкова да преборя до идеалното ми тегло, да видим дали ще успея
Но избрах драстичен режим, за да намаля мастната тъкан и оттам производството на естроген - зеленчуци на салата или супа, малко плодове, протеин от риба, яйце, нахут

# 437
Алик,
ЧЕСТИТА ПОБЕДА !!!! Heart Kiss Wine Glass
Гамбита спечелен безапелационно!
Още малко остана Kissing Heart !

# 438
  • София
Алик, страхотен резултат, браво за смелостта и борбеността! Винаги съм смятала, че тази нагласа води до наполовина спечелена битка. Другото е от лекарите и медицината. Стискам палци за операцията - не е лека, но се преживява. Ще слагаш импланти, нали? Лъче ще имаш ли? Ако да - предполагам експандери първо?
Сноу, смени нагласата и се стегни. Ето ти един положителен пример. Никой няма да те заблуждава на твоята възраст относно прогнози - систематизирай си въпросите и питай лекаря.

# 439
Аплик, страхотни новини и резултати 🎉🎉🤗🥰.
Радвам се от цялата си душа за теб, за смелостта, упоритостта, издържливостта, вярата, резултата и победата ти защото това си е направо подвиг.

# 440
Страхотни резултати!
Браво!

# 441
Алик,
Браво момиче, ти си победител ! Бъди здрава 🙏🍀❤️

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 12:12 от buttercake

# 442
Благодаря, момичета!
MissNoir, схемата е т.нар. неоадювантна гъста доза ХТ - 4xddEC - 12 Paclitaxel. Четири вливки през две седмици червена ЕС (Епирубицин и Циклофосфамид) и 12 вливки бяла (Паклитаксел) на една седмица. Изписа ми я доц. Ася Консулова и ми препоръча във Варна д-р Ростислав Манев-онколог в Св. Марина, който би се навил да я направи. Той се съгласи, но комисията отказа за белите и в крайна сметка правих 4 бели и 4 червени през 2 седмици на максимална доза.
Olive, без експандери, Хатър не ги обича, направо импланти. Каква ще е адювантната терапия зависи от хистологията след операцията. Ако има лъче, може и да е само на лимфните възли, защото "имат история". На гърдата може и да няма. Задължително е само при органосъхраняващите операции, но все пак ако се наложи и се получи капсулна контрактура, ще ми направи реоперация. Хормонална терапия ще имам задължително. Другото комисията ще реши.

# 443
Alik, благодаря! Вдъхновяваща си! Браво и успех нататък!
Snowhite, с друг рак съм, но имам познат с лимфом, който мина терапии преди 6 години. Не ми е много близък и подробности не знам, но тогава беше на около 35 години. Жив и здрав е човекът, смята се в ремисия. Друг избор освен да разчитаме на медицината нямаме, така че продължавай борбата!

# 444
  • София
А защо не ги предпочита - интересно ми е, може би има някакви съображения? Ако ще правиш лъче на гърдите, експандерите са за предпочитане, доколкото знам. Понеже съм правила експандери и после импланти (вярно, че на едната гърда 3 години преди това бях имала лъче), смятам, че смяната после е доста лека операция, нищо общо с първоначалната, а им ми се струва, че постепенното надуване на експандерите не е такъв шок за мускулите както един имплант от самото начало. Но може би има нещо, което не знам.

# 445
Alik, страхотно
Много се радвам
Ще те мисля и ще стискам палци другия петък

Сноу, мило дете, успех и не се давай
Докторите знаят какво правят
Довери им се и не чети статистика, всеки човек е отделен случай
Не съм спряла да те мисля откакто те прочетох още първия път
Прегръщам те и стискам палци всичко бързо да мине и да забравиш този кошмар

При мен дойде резултатът от ЯМР
Чист, но и миналият беше чист, пък тумор имаше
Та айде да кажем, приемам го и не го мисля повече

Въпреки золадекс и тамоксифен съм два номера надолу и минус 6-7 кг
Остават още толкова да преборя до идеалното ми тегло, да видим дали ще успея
Но избрах драстичен режим, за да намаля мастната тъкан и оттам производството на естроген - зеленчуци на салата или супа, малко плодове, протеин от риба, яйце, нахут
    Вал,снощи и аз четох как естрогена обича мазнинките и колко е важно да не напълняваме драстично.Изключително трудно ми е да спазвам диети.Исками се да си хапвам от всичко,но и аз вече съм на хормонална и мен ме притесняват кг.Качих 4-5 кг само след последните химии,но и яко ме натъпкаха със кортикостероиди и апетит си имам.Искам да дапочна по здравословно да се храня и все не издържам.

# 446
  • Варна
Alik,
Знаех си, че Консулова ти е казала схемата.
На мен също тя ми каза червената да е през 2 седмици, но в Турция ми казаха, че съм слаба за тази схема и трябва за мен да е през 3 седмици.
Била по подходяща един вид за по пълни жени да е през 2 седмици, защото се отслабва много, а аз съм и без това слаба и сваляне на още килограми няма да е добре за мен, за организма ми да издържи.

Питах Консулова кой онколог във Варна, в коя болница ще се съгласи да използва на нейната схема и тя каза, че би трябвало и Калев и в Света Марина да се съгласят, но аз вече бях толкова отчаяна от обикаляне по онколози, болници, лаборатории, а времето минава ли минава, че не направих опит да проверя реално дали наистина във Варна щяха да се съгласят на нейната схема.

# 447
Olive, гледала ли си тази беседа? В нея има много отговори, за мен беше изключително полезна. Експандерите гарантират минимум две операции. Мастектомия с едномоментна реконструкция може и в повечето случаи е единствена операция.
[/quote]
Ако имате интерес, ето линкове от презентациите на тримата лекари в беседата:

Доц. Маслянков- https://youtu.be/3ObKD7U5oxY

Д-р Хатър- https://youtu.be/c4KskDfRTKM

Проф. Димитров -  https://youtu.be/nDBd3Tltfgg

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 10:24 от Alik

# 448
Алик, поздравления! Такива новини вдъхват още повече кураж и сила. Стискаме палци и за операцията да мине колкото е възможно по-леко.

# 449
Алик, браво момиче! Все така успешно и мотивирано да минаваш през изпитанията и да излизаш като победител!

Общи условия

Активация на акаунт