Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 48 751
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • На гарата
Здравейте, някой да има в повече Натанал? Купувам го веднага

# 511
Имам следния казус: Последният ми издаден болничен е за 3+30 дни до 1 май включително. Хоспитализацията ще бъде на 4 май. Кой може да ми даде болничен за тези два дни, за да нямам прекъсване? От Онкология казват, че не могат, ако не съм приета при тях. Личният лекар може ли? С каква диагноза? Кой има право да удължи с два дни болничен от ЛКК или да даде нов-какъв, за колко дни-само за 2 и 3 май, за да няма застъпване или за повече със застъпване? Има ли някой наясно?

# 512
  • Русе
Май само ЛКК. Личният да те прати. Те ще ти дадат за месец. После болницата ще издаде от 4-ти и ще прекъсне този. Никакъв проблем не е това за НОИ. Моите болнични всичките бяха прекъсвани от следващия.

# 513
Доколкото знам болничен от ЛКК може да бъде удължен само от ЛКК Hands V

# 514
Благодаря Ви, така е както казвате. Връщам се от личната. Даде ми талон за ЛКК за 2 май в нейното ДКЦ.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 18:34 от Alik

# 515
  • Варна
Момичета, ще ми правят компютърна томография с контраст (не знам контраста дали има значение за въпроса ми) и се сетих, че когато правих ПЕТ скенер в инструкциите имаше условие(съвет) предния ден да се избягват тежки физически натоварвания/преумора.

Дали това важи и за КТ?

От болницата ми казаха само да не съм яла 8 часа преди изследването.

Ще имам дълга опознавателна градска разходка в деня преди КТ, няма как да не се умора, та се чудех ...

# 516
За КТ, не са ми казвали, да пазя специална диета. Както и да не съм яла преди изследването, ама то при нас се чака понякога до късния следобед..., а съм имала случай и да остана за следващия ден.

# 517
  • Варна
Благодаря!
Моят час е в 9 часа и болницата си спазва часовете.

# 518
  • София
Само гладна за КТ, други изисквания няма. Аз дори пия кафе, като знам, че поне 3 часа имам до кръвните.

Едит: Някой знае ли какви кръвни изследвания се пускат при белодробни проблеми, че от 2-3 дни много странно кашлям, без да имам вирус?

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 11:15 от Olive

# 519
Извинявай, Олив, сега виждам...

Едит: Някой знае ли какви кръвни изследвания се пускат при белодробни проблеми, че от 2-3 дни много странно кашлям, без да имам вирус?
Моля, който знае, да пише...

При майка при странна трайна кашлица пускаха ПКК с ДКК и мериха сатурация неколкократно в поликлиниката, май личния си имаше негов апарат...

# 520
  • София
Пенева, няма проблем. Blush
Аз така или иначе пуснах ПКК с ДКК, CRP /та дажа използвах да си повода да си пусна и за остеопороза, инсулинова резистентност и всички там холестероли/триглицериди/, всичко изглежда много добре, чак се притеснявам какво е при такава перфектна кръвна картина. Ще си запиша час при пулмолог за вторник, да не го мисля. Все пак скоро имах КТ в Сити - на 17 март, даже епикризата не съм си взела, но лекарката каза по тел., че всичко е чисто. В Сити могат ли да ми дадат диск от КТ, ако не съм заявила при самото изследване, а се сещам 1,5 м. по-късно, някой знае ли?

# 521
  • Бургас
Сигурно е алергия към нещо, Олив. Суха или влажна кашлица е? Щом толкова скоро имаш чист КТ, значи не е нищо лошо.

# 522
  • София
Суха. Нямам по принцип алергии. Запазих час за пулмолог за вторник. Да, не вярвам при чист КТ да има нещо, ама по-добре да проверя. Само не знам има ли смисъл от рентген при толкова скорошен КТ, но лекарят ще прецени.

# 523
  • Русе
Оливче,, не мога да помогна със съвет, но стисвам палци да е нещо безобидно Hug

# 524
  • София /Абсурдистан
Пенева, няма проблем. Blush
Аз така или иначе пуснах ПКК с ДКК, CRP /та дажа използвах да си повода да си пусна и за остеопороза, инсулинова резистентност и всички там холестероли/триглицериди/, всичко изглежда много добре, чак се притеснявам какво е при такава перфектна кръвна картина. Ще си запиша час при пулмолог за вторник, да не го мисля. Все пак скоро имах КТ в Сити - на 17 март, даже епикризата не съм си взела, но лекарката каза по тел., че всичко е чисто. В Сити могат ли да ми дадат диск от КТ, ако не съм заявила при самото изследване, а се сещам 1,5 м. по-късно, някой знае ли?
Може. При получаването на резултатите казваш, че искаш, плащаш 15 лв и след десетина минути ти го дават. Поне при мен така беше.

Общи условия

Активация на акаунт