Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 48 734
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • ПЛОВДИВ
Мадам Фрапина, и аз вдигах температура след вливките под 38 градуса по няколко часа - странно беше. Нищо не пиех за нея, но трябва да се следи и да сигнализираш на лекаря, ако продължи или се покачи, според мен. Също, дори да спадне сама бързо, непременно кажи на онколога другия път.
Вела, хирургът ще каже кое ще е първо след като те представи пред онкокомитет. Трудно е да гадаем, за съжаление, защото зависи и от големината на тумора, къде се намира и дали е удачно да се оперира, дали е едно огнище и какво ли още не. 🫤
Кураж и търпение! 🍀
Аз взимам грипекс Макс, тъй като през 2005 имам операция на бял дроб и от там съм наплашена от висока температура.

# 496
Алик, скоро си мислех за теб, и много се радвам да прочета хубавите новини! Браво!

И ракът на мама е хормонозависим, според нас двете се появи в следствие на силен, продължителен, дори постоянен стрес с фиксация за нещо, което тя не може да приеме. Ки 67 е високо 30%, но няма да я занимавам, защото само това ѝ трябва...

Колко време след операцията /мастектомия/ започнахте с ЛТ? Може ли успоредно с ЛТ да се започне и хормонотерапията /Фаемара/?

# 497
  • Добрич
...
Вела, от късите клечки си изтеглила най-дългата. Лечение има и скро ще си добре. Онкокомисия можеш да минаваш по три пъти на ден Simple Smile Сега, след тази хистология ще минеш една и ще решат дали първо ще се реже или почваш химия. След всеки етап пак комисия.Слушай док и по-малко четене из нета.
Ели_дечкин и Мадам Фрапина , благодаря!
Когато операцията не е по здравна каса, пак ли се минава първо онкокомисия?

Планирам посешения при двама лекари с резултата от хистологията (и двамата вече съм  ги посещавала). Единият оперира по здравна каса, а при  другия операцията е платена. От това, което ми казаха до момента, съм се спряла на втория вариант, обаче искам и след хистологията да ги посетя, преди да взема окончателно решение. Хистологията също я платих.

Другата седмица би трябвало да имам повече яснота и да направя избор, надявам се "информиран избор".

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 21:14 от Вела

# 498
Алик, скоро си мислех за теб, и много се радвам да прочета хубавите новини! Браво!

И ракът на мама е хормонозависим, според нас двете се появи в следствие на силен, продължителен, дори постоянен стрес с фиксация за нещо, което тя не може да приеме. Ки 67 е високо 30%, но няма да я занимавам, защото само това ѝ трябва...

Колко време след операцията /мастектомия/ започнахте с ЛТ? Може ли успоредно с ЛТ да се започне и хормонотерапията /Фаемара/?

В какъв смисъл Ки 67 е високо и няма да я занимавате? И моето е над 30%, много агресивен ли означаваше 😞 Аз започнах лъче 2 месеца след операция.

Iron lady Аз се оперирах в Панагюрище. Доволна съм и от резултат и от грижите и отношението. Ако нещо конкретно те интересува  пиши ми. Simple Smile

# 499
Skip, благодаря, дано все така да върви, че то не смее да се зарадва човек.
Just_Mee, и на мен ми предстои операция в Панагюрище, сигурно и за други ще е интересно. Моля сподели тук, а не на лични своите впечатления. Хатър ли прави операцията? Каква точно операция беше  на лимфните възли? Престой, превръзки, контролни прегледи, хистология, възстановяване? Онкокомисия при тях ли мина след операцията? В Панагюрище ли прави лъчетерапията? Само на лимфните възли или и на гърдата беше?......Сподели нещо, за да спра да питам, че имам конспект с въпроси Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 22:42 от Alik

# 500
Момичета, някой може ли да сподели мнение за екипа от ИСУЛ Др Седлоев и Страхил Ефремов, който прави реконструкцията на гърда след операцията?

# 501
Момичета, някой може ли да сподели мнение за екипа от ИСУЛ Др Седлоев и Страхил Ефремов, който прави реконструкцията на гърда след операцията?
Привет, elninio! Аз се оперирах при доц. Седлоев в ИСУЛ, бяха в екип с д-р Ушева. На Седлоев му се носи славата, че е арогантен и аз бях доста притеснена, но за моя голяма изненада беше много учтив с мен. Наложи се да се разделя с едната си гърда. Нямах никакви проблеми с операцията, все едно съм залепена, а не шита. И с ръката не съм имала проблем, движа я спокойно. Доволна съм, дай боже и занапред да е така.

# 502
Skip, благодаря, дано все така да върви, че то не смее да се зарадва човек.
Just_Mee, и на мен ми предстои операция в Панагюрище, сигурно и за други ще е интересно. Моля сподели тук, а не на лични своите впечатления. Хатър ли прави операцията? Каква точно операция беше  на лимфните възли? Престой, превръзки, контролни прегледи, хистология, възстановяване? Онкокомисия при тях ли мина след операцията? В Панагюрище ли прави лъчетерапията? Само на лимфните възли или и на гърдата беше?......Сподели нещо, за да спра да питам, че имам конспект с въпроси Rolling Eyes

Да разбира се, ще споделя с всички ☺ по-лесно ми е като има конкретни въпроси, на които да отговоря.
Д-р Хатър ми прави операцията. Прегледа ми всички документи, изслуша всичко, което имах да казвам, обсъдихме вариантите и възможностите. Въпреки, че и беше зает графика, успя да ме вмъкне защото нямах време, за което съм и много благодарна. Имам двойна мастектомия с едномоментна реконструкция с импланти. Направи ми аксиларна дисекция, с 12 отстранени лимфни възли, защото имах метастази в 1 или 2 възела. Много чиста операция, козметично изглежда много добре, ако не ми беше отстранено зърното нямаше да се разбере, че имам операция. За човек, който има нисък праг на болка, мога да кажа, че операцията не е адски болезнена. При положение, че имам 2 секцио, тази май е по-лека 😆 Най-тежко ми беше с дренажите, много гадна работа 😆  За престоя е индивидуално, аз постъпих в неделя и в събота бях изписана. Всеки ден сменяха превръзки, всички са много мили, сестрите са усмихнати, помагат. Понеже Д-р Хатър остана малко озадачена от резултата от хистологията, върна втори път за ревизиране да не би да е объркано нещо. За жалост не бяха объркали, но всичко е наред. Възстановяването пак е индивидуално според мен, но като слушаш инструкциите всичко е точно. Онкокомисия при тях минах, но после онколога ми в София ме пусна още един път, защото искаше да изкарам още една химия. Лъчетерапията беше в Русе, нямах физическата възможност да бъда в София, защото нямаше кой да гледа децата. Облъчваха и лимфните възли и гърдата. Сега си продължавам таргетната терапия в София. 6 месеца след лъчетерапията ще ходя на преглед в Панагюрище да видим в какво състояние е импланта.

# 503
Привет,мамчета.От 08.03 до 22.03 минах вече един курс по лъчетерапия.Водещият на лъчетерапията тогава ме попита за болки в крака тъй като пет скенера показа разсейки в бял дроб,костен мозък и кости.Казах,че нямам, тогава нищо не усещах.И ме облъчваха само по шията с маска, от където ми започна първоначалния тумор,дясната шия.През маска и апарата около главата.Май нищо за разсейките не е правено.От известно време усещам болка на една малка костица до интимната област на дясната страна точно където е аддуктора.Мисля,че е от разсейките.Вторично злокачествено образувание на кости и костен мозък пише в епикризите.В моя случай иначе е лимфни възли на глава, лице,шия и ме лекуват с имунотерапия ,следващата ми е на 04.05.Но май разсейките в костите се лекуват с лъчетерапия и за това доктора тогава ме попита,но не усещах,евентуално ще трябва да кажа на доктора като се видим за имунотерапията,че започнах да ги усещам.Не е нещо съществено,но леко дразни като ходя,но не трябва да се усложнява повече от това, имунотерапията не знам за кои от разсейките какво точно прави.

# 504
И мен ме оперира доц. Седлоев. С мен също не се е отнасял зле, въпреки, че съм го виждала понякога да се кара. Аз съм с квадрантектомия и съм доволна от него.

# 505
Just_mee, това показва с каква скорост нарастват туморните клетки и не искам да я обременявам с още негативна информация и без това продължаваме да се борим със системата и всякави несгоди на лечението.

# 506
Just_mee, това показва с каква скорост нарастват туморните клетки и не искам да я обременявам с още негативна информация и без това продължаваме да се борим със системата и всякави несгоди на лечението.

Да да,за негативната информация разбирам. И аз посърнах като видях колко е моето. Просто не бях сигурна какво точно означава.

# 507
kitty007, сега като се зачотех в резултата на майка ти, и при моята е подобно положението с разлика, че при моята  ки 67 е 30%, ER TS 7 и PR TS 4. Това е хормонозависим тип рак, и според окнолога, с който говорих днес до 5% от пациентите се повлияват напълно от ХТ. Но въпреки това се препоръчва, за да се смали тумора. При мама се повлия съвсем незначително.

# 508
Just_Mee, много благодаря за споделеното Purple Heart
И аз съм с две секцио, не ме плаши болката, ще я изтърпя. Просто обичам да съм информирана, да знам всичко предварително. Така се чувствам по-спокойна. Вече ми се поизясниха повечето неща. Конкретните ми въпроси към момента са:
1. Искаха ли ти бележки за дарена кръв?
2. Какви импланти ти сложи-тип, марка, големина, подмускулно ли са поставени?
3. Какъв точно сутиен ползва веднага след операцията? Д-р Хатър ми каза, че може на място от болницата за 120 лв или да си купя предварително за 70 лв спортен Triumph Triaction Wellness N. В магазина на  Triumph бяха категорични, че след операция трябва да се носи Triaction Extreme Lite N за 110 лв. Как да преценя какъв размер да си купя, като незнам какви ще са ми гърдите след операцията? Тук моля и други да се включат със съвети за сутиените след операция.
4. Колко дни е нужно да имам придружител в Панагюрище? Запазила съм му една нощувка само на ММ. Все си мисля, че ще е по-полезен във Варна при децата, но ако трябва ще удължим престоя.
Хахах, предупредих, че имам конспект Smile Айде стига толкова засега Laughing

# 509
Just_Mee, много благодаря за споделеното Purple Heart
И аз съм с две секцио, не ме плаши болката, ще я изтърпя. Просто обичам да съм информирана, да знам всичко предварително. Така се чувствам по-спокойна. Вече ми се поизясниха повечето неща. Конкретните ми въпроси към момента са:
1. Искаха ли ти бележки за дарена кръв?
2. Какви импланти ти сложи-тип, марка, големина, подмускулно ли са поставени?
3. Какъв точно сутиен ползва веднага след операцията? Д-р Хатър ми каза, че може на място от болницата за 120 лв или да си купя предварително за 70 лв спортен Triumph Triaction Wellness N. В магазина на  Triumph бяха категорични, че след операция трябва да се носи Triaction Extreme Lite N за 110 лв. Как да преценя какъв размер да си купя, като незнам какви ще са ми гърдите след операцията? Тук моля и други да се включат със съвети за сутиените след операция.
4. Колко дни е нужно да имам придружител в Панагюрище? Запазила съм му една нощувка само на ММ. Все си мисля, че ще е по-полезен във Варна при децата, но ако трябва ще удължим престоя.
Хахах, предупредих, че имам конспект Smile Айде стига толкова засега Laughing

Споменах ми за кръв в деня преди операцията и бях в шок. Викам малко трудно ще донеса хора от Русе толкова бързо и се разбрахме ако  се наложи тогава. От Русе за Панагюрище не може да се дарява, иначе ималл вариант евентуално да се напише, за къде даряват, но е ясно че няма да стигне до мен. Не се наложи да се дарява.
Имплантите ми са Motiva ergonomix round silksurface 265cc, подмускулно.
Сутиени си взех от там, те прецениха големината. Предпочитах те да преценят, отколкото да се чудя улучих ли или не 😀 Сега вече са ми големи и си търся други.
Придружител нямах 😆 мъжа ме занесе и си тръгна. Мислех да остане докато мине операцията, но нямаше смисъл. И при децата трябваше да има някой. Взех си всичко необходимо, запасих се с вода, санитарките са мили и ако искаш нещо от кафето в болницата може да ти донесат. Вече като се раздвижиш можеш и ти да слизаш долу 😁

Общи условия

Активация на акаунт