Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 368
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Ели, какъв се води твоя?
Защото сега след всичкия този стрес, забравих да ви кажа, че ме пращат при д-р Калчев, за да направи той едното изследване(понеже в окръжна не могат). И това като гледам е в последната графа, защото там няма нищо отбелязано.
Ще помоля, ако някой има контакти на др Калчев да ми услужи.

# 481
  • Варна
Ели, какъв се води твоя?
Защото сега след всичкия този стрес, забравих да ви кажа, че ме пращат при д-р Калчев, за да направи той едното изследване(понеже в окръжна не могат). И това като гледам е в последната графа, защото там няма нищо отбелязано.
Ще помоля, ако някой има контакти на др Калчев да ми услужи.
Нямам телефон на Калчев, защото отидох в кабинета му.
Занеси му блокчетата и говорете. Той също е от готините лекари, говори, обяснява, приветлив. Разговорът с него също е в плюс още да ви се изясни картината.

Имам 3 ваксини Пфайзер, но не искам да влизам в този филм.
Мисля, че на човек е присъщо да търси отговор "защо", коя е причината и за да намери отговор за себе си, причината при него, често си "напасва" причини.

# 482
Момичета, въпросът с ковид и аз съм си го задавала. Аз лично точно се бях наканила да се ваксинирам и се разболях от ковид. После имах антитела няколко месеца и дойде ракът. Така и не се ваксинирах, но пък средно тежко го изкарах ковида. Знам, естествено, че рак имаше и преди ковид, но дали наистина не се доразболяхме с ваксини и преболедуване, един Господ знае.

# 483
  • Русе
Кити, хормонозависим е.

Аз се разболях в началото на 2020. Още не беше стигнал до БГ. Когато затвориха градовете с полиция започнах да пътувам до София за лечението. Първто разболяване го наравих точно като бях почнала лъчето и тогава си помислих, че ще се мре. Бях отпаднала точно цял един ден. После ми казаха, че химията ни е пазила от тежко боледуване. После още два пъти го карах официално и все за по един ден. Нямам ваксини. То не остана време, дори и да исках.

# 484
И аз го изпреварих Ковид-а, което не попречи да го изкарам няколко пъти( вкл. единия път стигнах до болница и едвам ме върнаха от оня свят). Тия дни също някакъв вирус ме тресна, щото вече ги няма лекарствата, дето ме пазеха. Но, това се случва и на хората дето нямат хал хабер от рак(вкл. и мм, който за 20 години не бях чувала да измъца, пък от Ковид-а се тръшна на легло и стигна до болница, тия дни също беше малко извън строя), така че изобщо не го броя за фактор...
Кити, опитвай се да мислиш рационално, а не емоционално. Събирай факти, информация( проверявай я, задължително), търси кой доктор ти вдъхва доверие и спри да се шашкаш от всяка дума. Това не помага нито на мама, нито на теб! И запомни, че дори и да не го показваш- майка ти усеща напрежението и паниката ти, та заради нея гледай да ги пребориш. И се пази, защото всичкия този стрес не се отразява добре( виж отново, какво сме споделили, вече препатилите- стреса е основен фактор за появата на болести). А за конкретното ти запитване- това е типизация, която трябва да насочи докторите какво точно ще е лечението. И можеш само да се радваш, че е сравнително често срещан тип- та има с какво да го морят.

# 485
Връщам се от Терапията.
Доктор Калчев е отпуск и ще се срещнем във вторник.
Междувременно запазих час за Консулова, но е чак за 20.06., та се надявам да успеем да запазим по-скорошна за Бургас. Вчера звънях в Бургас, очакват дата през месец юни. Дотогава се надявам да сме почнали лечението...а аз ще си стягам задника и ще започна втора работа, че ще имаме доста разходи...

# 486
Не мисля, че стрес, вирус, ваксина днес значи тумор утре
Трябват обикновено години за да се развие туморът
При мен си беше от естрогенна доминантнност
Аз си знаех, че имам - цикли-кръвоизливи, миоми, полипи
Но никой гинеколог не ми предложи золадекс, ако знаех щях сама да си поискам
Предлагаха какво ли не -  хормонална спирала, медикамент за намаление на миоми (в последствие забранен), да се махне матка, но не и яйчниците, които са източник на проблема
Аз се стремях да изключа/намаля храните, внасящи естроген
Резултат никакъв

...
Въпреки золадекс и тамоксифен съм два номера надолу и минус 6-7 кг
Остават още толкова да преборя до идеалното ми тегло, да видим дали ще успея
Но избрах драстичен режим, за да намаля мастната тъкан и оттам производството на естроген - зеленчуци на салата или супа, малко плодове, протеин от риба, яйце, нахут
   Вал,снощи и аз четох как естрогена обича мазнинките и колко е важно да не напълняваме драстично.Изключително трудно ми е да спазвам диети.Исками се да си хапвам от всичко,но и аз вече съм на хормонална и мен ме притесняват кг.Качих 4-5 кг само след последните химии,но и яко ме натъпкаха със кортикостероиди и апетит си имам.Искам да дапочна по здравословно да се храня и все не издържам.

Трудно е, признавам, а и непостижимо за постоянно
Но даже и половината хранене да се смени все е нещо
Аз съм по екстремните неща и смених рязко всичко
Има хора с добри резултати при постепенни промени

Открих, че топъл билков чай, бульон, зеленчукова супа помагат да се контролира глада
А като се намали и количеството и стомахът тръгне да се свива е още по-лесно

Успех и дано намериш твоя начин

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 14:12 от valkyrian

# 487
  • София /Абсурдистан
Много продължителен стрес на мен ми докара болестта. И добавки с фитоестрогени също, но се налагаше тогава. Е имаше и миоми и хистеректомия преди това. Имам две ваксини Пфайзер, но ги сложих когато вече бях в ремисия, та няма връзка.
Колкото и да търсим, няма да намерим ясна причина. Според мен причината не е една, а съвкупност от причини.

# 488
Кити, разходите Ви ще са основно за транспорт и тук-там за някой платен преглед или диагностика, ако се лекувате в България. ЗК поема много голяма част от леченията( да не кажа, че много малко не поема).
Аз си признавам, че също очаквах да заминават някакви огромни суми, ама дотук смея да твърдя, че лечението ми е било почти безплатно. И не- не съм правила компромиси.  И пак ти казвам, намали малко стреса- важно е! Много важно!
За храненето- аз за себе си установих, че най- много помага да не се яде между основните хранения, да се набляга на растителната храна( голяма порция салата като за начало), да се сипва по по-малко в чинията и като си го изядеш, да се махаш от масата. И след известно време установих, че вече не ме гони постоянното чувство на глад, което имах по едно време( хеле като минеше лошАвото по време на ХТ и най- вече докато бях на кортикостероиди- че покрай тях само за ядене мислех и всичко ми беше толкоз вкусно).

# 489
Не бях ваксинирана, когато се разболях, така че търсенето на такава връзка е изключено.
След това си шибнах 4 ваксини, Пфайзер + АЗ.

# 490
  • София /Абсурдистан
Моля ако някой се е оперирал в Панагюрище, да сподели впечатления.

# 491
  • ПЛОВДИВ
Здравейте и от мен момичета! Казвам се Божана или на кратко Божи на 36год. От началото на Март съм една от вас колкото и да не ми се искаше. Рака е 2 тип който се лекува на дясната гърда. Диагнозата е разбрах след ЯМР на черен дроб със лезйи в чужбина (Белгия). За сега минах 4 вливки през две седмици. Всеки път тумора намалява от 5см сега 3.5см даже снощи ми се стори че е 2см и дано на 2.05 да е така, когато ми е срещата с онколошката. За сега почти никой в България не знае, че близките ми са доста чувствителни в това число и брат ми. Смятам живи и здрави когато се приберем в България да им кажа, тъй като ще видат промяната. Тук в Белгия съм с баща ми, който да е жив и здрав все е до мен в болест и в здраве. Искам да Ви питам ако сте имали температурата след вливките какво сте взимали, тъй като вече два пъти вдигам температурата, но 37,5 и съм като парцал след това.? След Соладекса имате ли странични ефекти или алергични реакции?

# 492
  • Добрич
И моята хистология от кор-биопсията е готова.  Според патолога, възможно най-добрият карцином.
Цитат
Ki67 e ниска около 7%,
Естроген - скор 7
Прогестерон - скор 8
HER-2-0- негативен

Инвазивен лобуларен карцином на гърдата, Луминален А тип

Другата седмица ще отида на преглед,  за да разбера какво предстои от тук натък.

Ясно ми е, че е хормонално зависим.
Четох, че при позитивни прогестерон и естроген и отрицателен  HER 2 било добре, да се направи ново изследване, защото често имало грешки.
Предполагам, че след операцията ще има отново хистология, вече на отстранения тумор. Така ще сравня двата резултата.

Искам да Ви попитам, кога е обичайно да се минава онкокомисия, преди или след операцията. Знам, че, като отида на преглед другата седмица, ще ми кажат, но все пак как е било при вас?

# 493
  • Русе
Мадам Божи, стискам палци все да се смаляват и скоро да изчезнат. Не мога да помогна за Т, а Золадекса го понасям нормално, без  странични ефекти.

Вела, от късите клечки си изтеглила най-дългата. Лечение има и скро ще си добре. Онкокомисия можеш да минаваш по три пъти на ден Simple Smile Сега, след тази хистология ще минеш една и ще решат дали първо ще се реже или почваш химия. След всеки етап пак комисия.Слушай док и по-малко четене из нета.

# 494
Мадам Фрапина, и аз вдигах температура след вливките под 38 градуса по няколко часа - странно беше. Нищо не пиех за нея, но трябва да се следи и да сигнализираш на лекаря, ако продължи или се покачи, според мен. Също, дори да спадне сама бързо, непременно кажи на онколога другия път.
Вела, хирургът ще каже кое ще е първо след като те представи пред онкокомитет. Трудно е да гадаем, за съжаление, защото зависи и от големината на тумора, къде се намира и дали е удачно да се оперира, дали е едно огнище и какво ли още не. 🫤
Кураж и търпение! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт