Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 353
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София
О, супер странно е това...при мен каза, че са задължителни. Може би е очаквал, че при теб заради дългият престой на импланти вече има джоб направен и няма нужда от експандери...знам ли. Т.е. не си доволна, очевидно?
Не, не съм доволна. За здравата страна почти нямам  забележки, а болната страна изглежда ужасно. Трябва да се преправи. До днес нямам обяснение защо се заинати и отказа да сложи експандерите. А имаше нужда от тях определено.
Ох, много тъпо! Sad
Ти се измъчи с толкова операции.

# 466
Момичета и при мен откриха рака, няколко месеца след много силен и продължителен стрес. Като изключим генетичната обремененост при някои, дали пък точно силният стрес не отключва тази коварна болест? Като ви чета, гледам, че много жени са по същият начин. Има ли такива от вас, които са забелязали друг отключващ фактор?

# 467
Different_Reality, и аз много съм мислила по този въпрос. Може би Ели Дечкин ще съдейства да се направи една анкета в темата с въпроси от типа кои от нас са преживели в годината предхождаща диагнозата стрес, ковид, ваксина и други.... На мен лично ми е много интересно колко от нас имат ваксина срещу ковид и коя? Аз съм с две дози Пфайзер.
Kitty, Доц. Консулова преглежда всеки вторник в частния кабинет на доц. Такоров. Адресът е ж.к. Хиподрума, ул. Найден Геров,  бл.26, вх.В. Записва се час на телефон: 0877300047. Може на място, може и онлайн - 30 мин, 100 лв. Платфолмата е Zoom. Предварително изпращаш на мейл сканираната медицинска документация и набелязваш въпросите и проблемите. След консултацията получаваш фактура и указания за плащане по банка. Културна работа, така практикува от години с пациентки от Варна и Бургас,  които си ги проследява все още.
Първата ми консултация с нея беше онлайн, след като имах ехогарафия, хистология от кор биопсия от Св.Марина Варна, втора хистология от независима частна лаборатория в София-Трансхеликс и ПЕТ Скенер. Тя начерта плана на лечение.
Втората беше на живо, когато ходих в София-Сити Клиник Младост за ЯМР на гърдите при В.Йорданов преди ХТ.
Трета консултация след ХТ и след контролния ЯМР. Другата ни среща живот и здраве ще бъде след операцията.
Опитвам се да ти кажа, че на всеки етап от лечението е полезно и важно нейното мнение и насока. За мен тя е свързващото звено между образната диагностика, нуклеарна медицина, патология, онкология, хирургия, лъчетерапия, гинекология. Създали са си един тесен кръг на амбициозни, кадърни млади лекари, които работят успешно заедно и работят много, и им пука за болните, а не за пътеката, касата, протокола....

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 00:16 от Alik

# 468
Olive, гледала ли си тази беседа? В нея има много отговори, за мен беше изключително полезна. Експандерите гарантират минимум две операции. Мастектомия с едномоментна реконструкция може и в повечето случаи е единствена операция.

Ако имате интерес, ето линкове от презентациите на тримата лекари в беседата:

Доц. Маслянков- https://youtu.be/3ObKD7U5oxY

Д-р Хатър- https://youtu.be/c4KskDfRTKM

Проф. Димитров -  https://youtu.be/nDBd3Tltfgg

[/quote]

Точно така ми каза и на мен Хатър, че с импланти може да мина и с една операция. Има ли експандери, две са ми в кърпа вързани. Е май няма да избягам от втората, защото от лъчето импланта избяга нагоре. Сега правя масажи да видим ще постигна ли нещо или пак ще съм под ножа.

# 469
Момичета и при мен откриха рака, няколко месеца след много силен и продължителен стрес. Като изключим генетичната обремененост при някои, дали пък точно силният стрес не отключва тази коварна болест? Като ви чета, гледам, че много жени са по същият начин. Има ли такива от вас, които са забелязали друг отключващ фактор?
          Темата ми е интересна много.Споделям мойте впечатления.Две години преди диагнозата се появиха ужасни Паник атаки,депресия,тревожност,таен гняв имах с години към определени хора.Толкова зле се чуствах психически,че лежах и просто гледах в една точка.Буквално толкова опустушително отчаяние изпитвах и започнах да пия Ад.Напълнях и от 53 кг.станах 68.После реших да ги спирам но не по схема а от раз.Голяма грешка всичко стана още по зле и пак почнах да пия.През това време депресията се настани трайно при мен.После реших пак да ги спирам но по схема и се получи+започнах да ходя на психолог и Паниките спряха не бях имала около 1година.И точно след месеци напипах бучката.В нета има много информация по този въпрос.Аз,си мислех че е наследствено от баба ми,но генетичния тест показа,че нямам мутации.За мен това е катализатора на всичко което ми се случи.

# 470
  • София
Алик, а каква връзка има ваксината - аз имам 2 Пфайзер + бустер Пфайзер, но и двете ми диагнози са преди Ковид. Нали не смяташ, че има някаква връзка, не бих повярвала в такава.
Ракът е комплекс от много фактори - възраст, гени, начин на живот, стресът е един от факторите, принципно вече има доказателства, че хроничният стрес кара раковите клетки да се растат по-бързо, поради определени химични процеси в тялото, но не намирам изследване, което да докаже, че стресът е причинил рака. Все пак трябва да се вземе предвид, че при стрес хората започват да живеят по-нездравословно - пушене, алкохол, липса на сън, преяждане, липса на движение и т.н., което може да катализира определен процес в тялото.
Лично аз имах хроничен стрес с неспане по около 3 месеца и при двата си случая, затова съм убедена, че това е допринесло.

Ето ви малко храни, които борят рака, а и помагат за отслабването Blush /има картинки за тези, които не знаят английски/:
https://lluh.org/patients-visitors/health-wellness/blog/your-sea … er-fighting-foods

# 471
  • Русе
Оливче, супер статия и ще я принеса в ФБ групата. Обаче... Според едно клипче с разяснения от болница Надежда имаше, че прекалено много антиоксиданти пречат на хормоналната терапя и намалят нейния ефект. Затова аз си оставам на моята диета: яж, пий и си носи новите дрехи. Мярката му е мерата.

Ще сложа анкета в другата тема, не е проблем. Моят се появи след добавки за регулиране на хормоните. Няма сила на света, която да ме убеди в противното. Тялото ми е реагирало правилно намаляйки хормоните, ама аз, проста глава, се натъпках с добавки и честито! Хормонозависима гад.

# 472
  • София
О, това със сигурно - още щом отидох на преглед за бучката, която напипах, ме попитаха дали съм била на каквато и да е хормонална терапия.
За антиоксидантите - ще ми е интересно да видя видеото. Аз лично смятам, че трудно си набавяме дори минимума с нашия начин на живот, та опасност да предобрим нещата едва ли има.

# 473
  • Русе
Ей го: https://nadezhdahospital.com/statii/onkologiya/hranitelni-dobavk … azWYK9mA0MRpJb3fA

Мислех, че съм го добавила в първия пост.

# 474
Моля ви за коментар, относно прогнозата при тези изследвания.

# 475
  • Варна
Кити,
Знам колко си уплашена за майка си.
Всички сме го изпитали на собствен гръб, но трябва да престанеш с тази "прогноза"!

Стига дърпа дявола за опашката...не знам как да ти го опиша.

Толкова много лекарства има, модерна образна апаратура, мисли, че майка ти ще живее, а не колко й остава да живее !

# 476
Прогноза, относно лечение питам Мис...
Знам, че някой пак е по-благоприятен и податлив на лечение/ако мога така да се изразя/.
Не съм я отписала мама и ще се борим...
Какво означава тройно негативен?

# 477
Кити, спри се с тези "прогнози". Това изследване не е за да се направи прогноза, а да се види с какво да се пребори. Хормоно зависим, онколозите харесват това, има с какво ефективно да се трепе тая гад...

При сестра ми отключването според мен беше заради добавени хормони - две раждания след 42г, и двете износени с медикаментозна подкрепа, второто с лежане и мнооооого прогестерон... Бучката я напипа 3 години след второто раждане, и двата пъти не е кърмила, така и не тръгна кърма след секцио.
Аз имам множество кисти след третото раждане и продължително кърмене... но 10 години на по-ранна възраст. Следя се оттогава, сега още по-притеснена за всяка бучица...
Връзка с ковид ваксина не виждам и не търся - аз преболедувах първия вариант, разбута ми цялото тяло, хормони включително, имам две дози ваксина... сестра ми не се ваксинира, изкара някой от новите варианти доста леко след диагнозата и лечението Hands V

ПП: Кити, къде видя "тройно негативен"? Таблицата е печатна бланка, това, че има такъв ред не означава, че на майка ти е такъв... Силно хормоно зависим е.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 10:05 от peneva_a

# 478
  • Русе
Кити, всички ще умрем. Това е единственото сигурно нещо в тоя живот.
Нейните показатели са почти като моите. Ами.... жива съм. Вече три години. И ако е рекъл Господ надявам се да отбележа и 30 годишнина.

# 479
Не съм антиваксър, имам си всички задължителни ваксини, а както писах вече и две дози Пфайзер. Доказана връзка разбира се няма, няма и да има. Не съм и по конспирациите, но почти всички онкоболни, с които контактувам правят някакъв паралел между Ковид (боледуване или след ваксинация) и болестта си (първичен рак, съвсем нов или рецидив). Интересно ми е какви ще са резултатите от една такава анкета.
Kitty, тройно негативен означава да е ER-, PR- HER-, т.е. и трите показателя да са негативни (отрицателни). Не е страшно, просто се лекува по друг начин. Други са лекарствата, които се вливат при ХТ и нямат хормонална терапия след активното лечение.

Общи условия

Активация на акаунт