Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 358
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София /Абсурдистан
Брави и честито на Али!
Само да кажа, че експандерите задължително трябват когато от болното място е рязано много като при мен. Аз се молих да ми сложат, но доктора се заинати и отказа и каза направо импланти. Добре. Сега имам различни по големина гърди и супер грозотия. Ели ме видя, не си внушавам. Та ще ходя и аз някъде да ме доизкусуряват, може би и аз в Панагюрище. То и без това до сега имам общо 9 операции, та поне да ги окомплектовам с 10-та, хаха.

# 451
  • София
Лейди, доц. Романски не се ли справи, нали при него доизкусуряваше нещата? И като казваш доктора е отказал - имаш предвид не него, а предишният, нали? Защото Романски е фен на експандерите по принцип.

Алик, ще погледна, благодаря. При мен така или иначе беше задължително експандери, защото на едната гърда първоначално беше квадрантектомия с лъче, и там кожата нямаше да издържи директно имплант. Иначе - да, 2 пъти беше операцията, но втората - смяната на експандери с импланти не е тежка, а след това възстановяването е много бързо, аз в сравнение с първата не я усетих почти, тъй като експандера вече е направил джоб и само сменят пълнежа вътре.

# 452
Момичета, да ви питам, чували ли сте за вариант да се правят едновременно къпе и химиотерапия?
Преди време ви споменах за близка, която е 100% неподвижна т.е. с много отслабнал организъм. Бяха й препоръчали само лъчетерапия по тази причина, но тази сутрин са й казали, че от утре започва едновременно  лъче и химио (през 7 дни) в Уни Хоспитал.

# 453
  • Sofia
Момичета, да ви питам, чували ли сте за вариант да се правят едновременно къпе и химиотерапия?
Преди време ви споменах за близка, която е 100% неподвижна т.е. с много отслабнал организъм. Бяха й препоръчали само лъчетерапия по тази причина, но тази сутрин са й казали, че от утре започва едновременно  лъче и химио (през 7 дни) в Уни Хоспитал.
Да, по време на първото ми лечение се запознах с едно младо момиче, което провеждаше едновременно. Гинекологичен беше проблемът.

# 454
Значи е възможно. Благодаря ти Чайлд. Нейния е урологичен.

# 455
  • Варна
Приятелската ми също с онкогинекологипна диагноза беше едновременно на ХТ и ЛТ.

# 456
  • София /Абсурдистан
При Романски бях и точно той отказа да ми сложи експандери. А точно аз имах много нужда от това заради много изрязана тъкан в предишните операции.

# 457
  • София
О, супер странно е това...при мен каза, че са задължителни. Може би е очаквал, че при теб заради дългият престой на импланти вече има джоб направен и няма нужда от експандери...знам ли. Т.е. не си доволна, очевидно?

# 458
Здравейте!
Знам, че доста от вас сте били на консултация при Ася Консулова.
Въпросът ми е, кога е подходящото време от лечението за консултация при доцентката?
Всъщност, кога се ходи при нея- за коментар на назначеното /от комисията лечение/, след това или?
Също така, трудно ли ще се вредим в графика? Знам, че е навалица при нея.

# 459
  • София /Абсурдистан
О, супер странно е това...при мен каза, че са задължителни. Може би е очаквал, че при теб заради дългият престой на импланти вече има джоб направен и няма нужда от експандери...знам ли. Т.е. не си доволна, очевидно?
Не, не съм доволна. За здравата страна почти нямам  забележки, а болната страна изглежда ужасно. Трябва да се преправи. До днес нямам обяснение защо се заинати и отказа да сложи експандерите. А имаше нужда от тях определено.

# 460
И аз съм с директно поставени импланти, без експандери. Не съм имала никви проблеми.

# 461
Браво, Алик! 💪

# 462
  • Варна
Здравейте!
Въпросът ми е, кога е подходящото време от лечението за консултация при доцентката?
Всъщност, кога се ходи при нея- за коментар на назначеното /от комисията лечение/, след това или?
За Консулова се чака повече от месец.
Аз бях при нея в началото на март в София и я питах дали все още идва във Варна, защото първия път, когато се видях с нея беше във Варна. Тя каза "Не мога да стигна до Варна", тоест вече не преглежда пациенти, а само в София.

Тя ще ви каже според нея какво трябва да е лечението на базата на биопсията. То може да потвърждава мнението на комисия, ако до тогава сте минали, може да е различно. Аз съм писала в темата на мен какво ми каза и откри пропуск на втората лаборатория на която дадох за ревизия блокчетата и този пропуск се оказа решаващ за лекарствата ми.

Запишете час. Консултация с нея е само в плюс.

За мен ревизия на хистологията в друга лаборатория е задължително. Докато чакате да дойде часа при нея, ще е готова и ревизията.

# 463
Здравейте!
За Консулова се чака повече от месец.
Аз бях при нея в началото на март в София и я питах дали все още идва във Варна, защото първия път, когато се видях с нея беше във Варна. Тя каза "Не мога да стигна до Варна", тоест вече не преглежда пациенти, а само в София.

Тя ще ви каже според нея какво трябва да е лечението на базата на биопсията. То може да потвърждава мнението на комисия, ако до тогава сте минали, може да е различно, както беше при мен. Виж малко по назад съм го разказала.

Запишете час. Консултация с нея е само в плюс.

За мен ревизия на хистологията в друга лаборатория е задължително. Докато чакате да дойде часа при нея, ще е готова и ревизията.
Благодаря, Мис!
Имам уговорка с Калчев/Терапията/, утре ще му нося парафиновите блокчета, обеща до края на другата седмица да е готов резултата!
Същевременно ще запазя час за преглед при Консулова.

# 464
  • Варна
Калчев е правилния човек във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт