Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 278
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Моят ТЕЛК изтече на 01.03, аз се явих на 16.03. като ми дадоха ново решение. Още ме мотаят с влизането в сила - 3 пъти ме връщат, чакали обратна разписка от работодател. От март нямам пенсия, пък дали ще ги плащат тези месеци...кой знае?

# 676
  • София
Каква е тази обратна разписка и какво значение има за влизането в сила? Това някакво официално изискване ли е? В кой град е това? На твое място бих пуснала жалба.

# 677
Каква е тази обратна разписка и какво значение има за влизането в сила? Това някакво официално изискване ли е? В кой град е това? На твое място бих пуснала жалба.
Обратна разписка от пощата от писмото с ТЕЛК-а, което са изпратили на работодателя. И аз незнам какво общо има, но отказаха да ми сложат печат "Влязло в сила". Става въпрос за Благоевград. Къде се подават жалби?

# 678
  • Добрич

Скрит текст:
Момичета, искам да ви  питам, веднъж, като се явим на онкокомисия, после можем ли да я сменяме?

Останах с впечатление, че от нея зависи хода на терапията/лечението. Така погледнато, излиза, че изборът на онкокомисия е много важен.

Аз се явих на 3 онкокомисии и имах 3 различни становища за броя на вливките.
Защо се получава така, нямам обяснение...
Едната комисия беше във Варна и там явяването е лично. Там искаха да попълня декларация, че в рамките на 1 месец не съм се явявала вече на друга комисия.

Другата беше в Токуда, и още една в Панагюрище. На тези 2 комисии не са ме викали да огрея лично и да си губя времето. Всичко стана служебно. Онколозите от двете болници, с които се срещнах придвижиха служебни документите ми. Съответно не съм попълвала никакви декларации като във Варна.

Това беше август 2022 г.

missNoir, много благодаря за споделената информация!

# 679
  • София
Обратна разписка от пощата от писмото с ТЕЛК-а, което са изпратили на работодателя. И аз незнам какво общо има, но отказаха да ми сложат печат "Влязло в сила". Става въпрос за Благоевград. Къде се подават жалби?
Предполагам, че в самият ТЕЛК може да пуснеш жалба, както копие в НЕЛК, като опишеш обстоятелствата - колко време чакаш за гриф "влязло в сила" и попиташ какво налага това забаване и доколко е законно. Едно е да ти казват, че чакат някаква разписка, друго е да ти отговорят официално дали спазват наредби/закон.

# 680
Момичета, къде в Пловдив може да се направи ЯМР на гърди ?

# 681
Медикус алфа, Русев, Медлайн, Пълмед, мисля и в Каспела правят.

# 682
  • Добрич
Момичета, освен в Панагюрище, къде другаде правят едномоментна реконструкция?

Професор Байчев във ВМА прави ли?

Идея си нямам, освен в Панагюрище, къде още може да се извърши.

# 683
  • София
Аз съм правила с проф. Байчев и доц. Романски преди 3 г., но проф. Байчев дойде в клиника Надежда. Той не се занимава с пластиката, той е гръден хирург-онколог и ако искаш с него да направиш мастектомията, трябва да обсъдиш с кого би работил, мисля, че и във ВМА имат пластични хирурзи. Единият прави мастектомията, другият поставя импланти/експандери след него.
По принцип повечето гръдни хирурзи предпочитат да си доведеш за операцията пластичен хирург и не се наемат те да слагат имплантите. Тези, които се наемат, често не са нито гръдни, нито пластични хирурзи, по мое наблюдение.

# 684
  • Добрич
Оlive, благодаря!

# 685
Вела,
Моя позната прави мастектомия с едновременна реконструкция при доц. Маслянков.
Тя е доволна. Макар че съм чела и чувала и не много ласкави отзиви за него.
До декември даваше консултации и в Сити клиник Младост. Всяка сряда мисля, че беше.

# 686
Аз правих мастектомия с едномоментна реконструкция при д-р Георгиев, но моята беше превантивна. Имах вече квадрантектомия и аксиларна дисекция, но поради мутация в BRCA1 ми препоръчаха мастектомия след активното лечение. Георгиев работи с гръдни хирурзи от различни болници. Аз съм много доволна от резултата. Може да направиш консултация с него. Каза ми, че не взима пари за консултация на жени с онкологичен проблем и на мен не ми взе.

# 687
Здравейте, не пиша тук, защото неумишлено от моя страна се случва да ви дразня или засягам и се чувствам неприета тук. Както и да е!
Чета Ви редовно и се радвам на всяка от вас, похвалила се с чист скенер! Пожелавам го на майка ми и на всички, които тепърва ще се наложи да минат през този път!
Дай Боже, възможно най-лесно и безпроблемно!
Та по същество, някой има ли координати на Консулова?
Вече имаме записан час за 20.06, но това ми се струва доста далеч във времето.
Имате ли идея, дали освен частния кабинет, преглежда и другаде? Някъде четох, че преглежда в онкото, утре ще проверя дали е така.
Моля, ако някой има информация и ако не му е проблем да сподели, къде освен частния кабинет мога да я открия?

# 688
Доц. Консулова работи в Онкологията, но доколкото знам час се записва на място.

# 689
Доц. Консулова работи в Онкологията, но доколкото знам час се записва на място.
Добре, ще се жертвам да пропътувам 500 км за час, но там знаете ли дали по-бързо се случват нещата?

Общи условия

Активация на акаунт