Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 47 711
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Добрич
Чета ви, момичета и си чакам резултата от хистологията.

Никога през живота си не съм слагала цигара в устата си. Не употребявам алкохол, никакъв. За последните 15 години да имам общо 2 чаши бяло вино (изпити на части и последно преди повече от 5 години). Старая се, да се храня здравословно. Позитивен и уравновесен човек съм. Нямам наследствена обремененост или не зная, ако имам такава.

В тази връзка снощи четох от книгата на Лиз Бурбо "Твоето тяло казва: Обичай се!".
Скрит текст:
Най-общо:
За рак са посочени обременяващи отношения към родителите, нещо което не е простено.
За гърдите са отношенията в сегашното семейство, свързани с майчинството (включително и към съпруга).
Туморът е свързан с киста, а тя с мъка.

Все още не съм имала време, за да осмисля добре прочетеното и да пробвам, да го свържа със себе си.

Извинявам се, ако тази информация ви изглежда  неподходяща за темата!

# 406
Докторите твърдят,че е лечимо, млада съм,96ти набор, но в интернет прочетох страшни неща.Каква е истината за разсейките?Където и да чета пише че метастазите са нелечими.При мен от лимфния възел дава разсейки по кости и бял дроб.Има ли оцелели след разсейки?
Не ме изпращат на химиотерапия дори,а само на лъчетерапия и имунотерапия.

# 407
Аз съм с наднормено тегло, започнах за качвам след първия инвитро опит и няма сваляне. Дори и сега, след химиотерапиите не свалих и един килограм. И сега се чудя какво да правя да не кача още защото се напълнява от хормоналната терапия.
Последното, което си измислих е да дъвча храната много бавно и по много за да нямаля количеството. И аз съм срещала, че сланинките допринасят за повече естроген.

# 408
И аз все се чудя... Мислех си, че стресът е една от основните причини, защото при мен конкретно е стрес безкрай,само лоши събития. Татко светла му памет казваше, че не може само да е лошо, трябва да дойде и хубаво и аз въпреки всичко вярвам в това. При мен не е наследствено, никога не съм пила и пушила. Съдба..., но съм благодарна, че минах без големи проблеми през леченията. Сега съм на Тамоксифен и май ще ми разкаже играта на ставите. Някой имал ли е ставни проблеми от него?

# 409
  • Русе
Сноу, спри да четеш! Има хора преборили метастазите, като тези в белия дроб ги трепят с имунотерапия. Давай с малко повече вяра.

# 410
Аз бях по-скоро слаба, когато се уредих с хормонозависим рак.  После, покрай леченията си станах баш пухкавелка. Като приключих- се посъбрах. Сега съм си нормална-нито слаба, нито дебелка( 60кг, на 168см).  Според едни теории дето съм чела- рак-а е в резултат от преживян силен стрес. И без да твърдя, че е закономерност- доста хора, дето съм срещнала по трасето, са имали нещо сериозно дето ги е разтресло. А, според една докторка- хормоналния РМЖ, често е в резултат на лечение на стерилитет и асистирани бременности. И това доста колежки го потвърждават( в смисъл, че са минали хормонални терапии и стимулации). И аз в това число. Иначе и аз бях от здравословните- не пушех, пиех умерено, спортувах, ядях предимно растителна храна...
Сноу, всеки път се заричам да не те отразявам( най- вече поради начина по който се появяваш, хвърляш бомбата, като не подаваш конкретна информация, а емоционално ни се оплакваш и после те няма никаква сума време и всеки път си много отчаяна и все за най-лошото се готвиш, пък уж си млад човек), но понеже можеш да си ми детенце, ще се напъна и тоя път и ще ти кажа: Стегни се! Рака е лечим( и много често срещан, напоследък) и медицината е много напреднала. Има лечение, но за да подейства ти трябва вяра. И да се информираш от лекуващите те лекари.  Те са хората, които трябва да ти обяснят какво и защо ще ти се прави. Ако не ти обясняват- намери си други овреме и почвай лечението при тях.

# 411
Чета ви, момичета и си чакам резултата от хистологията.          Тази материя ми е доста интересна.Луиз Хей описва май същите неща.

Никога през живота си не съм слагала цигара в устата си. Не употребявам алкохол, никакъв. За последните 15 години да имам общо 2 чаши бяло вино (изпити на части и последно преди повече от 5 години). Старая се, да се храня здравословно. Позитивен и уравновесен човек съм. Нямам наследствена обремененост или не зная, ако имам такава.

В тази връзка снощи четох от книгата на Лиз Бурбо "Твоето тяло казва: Обичай се!".
Скрит текст:
Най-общо:
За рак са посочени обременяващи отношения към родителите, нещо което не е простено.
За гърдите са отношенията в сегашното семейство, свързани с майчинството (включително и към съпруга).
Туморът е свързан с киста, а тя с мъка.

Все още не съм имала време, за да осмисля добре прочетеното и да пробвам, да го свържа със себе си.

Извинявам се, ако тази информация ви изглежда  неподходяща за темата!

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 19:46 от Sisalber

# 412
Извинявам,се че дразня,несъзнателно е, много съм страхлива и недоверчива ,признанам,извинявам се и че не уточнявам случая,в страха си по възможно най бързия начин си зададох въпроса, просто исках да видя ше изскочат ли примери за хора с резултати от пет скенер показващи разсенки  и четвърти стадий и дали е било излекувано и дали наистина май трябва да престана от любопитство да чета информации от интернет в Гугъл, защото виждате колко съм податлива на филмиране.

Аз съм разказвала случая ми,но рядко пиша,избягвам социалните пространства, така че повтарям за който не ме е срещал и преди.

Киста по шия от ембрионално развитие, доброкачествена,с развит злокачествен тумор.Отстраниха го целия.Но вече е тръгнал по лимфния възел.Само десния на шията е засегнат,другата лимфна система ми е изцяло здрава.Пет скенера показа: разсейки по бял дроб,костен мозък и кости.Черен дроб чист.

До сега на химиотерапия не са ме изпращали.Само на имунотерапия.И само един курс лъчетерапия от 8ми март за 10 дена мисля,че беше.

Докторите не са ми казвали прогнози за еди колко си време живот, последния път доктора ме похвали на имунотерапията,че подутото по шията ми е спаднало, отделно и се консултират и с баща ми и  на него са казали,че е лечимо.
В интернет чета,че такива терапии (без химио) се прилагали само за да се облекчи пациента и,че всички случаи на разсейки или рак четвърти стадий са смъртни.
Наистина ще трябва да спра да чета от интернет.И да имам повече вяра в медицината и близките,не биха ме лъгали за такова сериозно нещо.

Благодаря,че сте до мен и за мненията.

# 413
Ок, разбирам че си уплашена, но мисля, че още първия път като се появи, ти обяснихме, че страха не само не помага, а и много пречи.  След това - и че си достатъчно голяма, за да говориш сама с лекарите. Все пак става въпрос за твоето здраве и живот. От друга страна- докторите не обичат излишните приказки, затова при тях се ходи подготвен. Систематизираш си въпросите и  си ги задаваш. И ако трябва си запиши отговорите с телефона, за да може после да осмислиш какво точно са ти казали. Не гледай какво правят на другите пациенти и още повече- не ги слушай какво приказват, защото всеки случай е различен. И за химията- в другата тема Уайт ти е написал, че има много успешни лечения и без такава
Скрит текст:
( съвет от мен- качи в другата тема епикриза със заличени данни и ти гарантирам, че поне няколко човека ще ти дадат съвсем адекватна информация относно лечението, както и  биха те насочили към доктори, болници и пр.)
. Но, пак казвам- всеки случай е различен- всеки пациент- също и няма общовалидни правила. И не си мисли, че ще умираш. То е ясно- всички ще умрем рано или късно, но имаш ли такова мислене, сама си вредиш.Събери се, спри да се панираш, направи си някакъв план за действие и  започни да го изпълняваш, като крайната цел е да си здрава!

# 414
Сноу, в болницата, в която се лекуваш има ли психолог?
Мисля, че ще ти се отрази добре да поговориш със специалист.
Бих ти препоръчал да направиш една консултация и с доцент Консулова. Ще ти обясни с думи прости какво е положението и какво според нея е редно да се предприеме. Не е задължително да приемеш мнението й, но ще ти стане ясно какво може да се направи в твоя случай.
 Не помня от къде си, но доколкото знам, тя дава консултации и във Варна и в Бургас, а може да запишеш час и за София.
Прави и онлайн през зуум, но мисля, че за теб би било по-добре лична среща. С истерично ровене из непроверени източници  в нета само повече стрес си докарваш.

# 415
Плюс това съм много суеверна забравих да уточня.Имах сън,в който лекуващия ми казва "Ти си четвърти стадий,ще си заминаваш на оня свят" - буквално това бяха думите му.Знам,че е откачено,но вярвам в пророческите сънища, защото съм имала такива буквални.Имах и интуиция,че майка ми Бог да я прости ще си отиде една година преди това да се случи,бях на 13 години и наистина се сбъдна,беше много неочаквано.
Баща ми само идва с мен за кураж, защото знае колко съм изплашена и ми помага да разбирам, понеже имам увреден слух, разбира се основно аз се консултирам с докторите,на последните имунотерапии сама си ходих.
В СофияМед съм на Младост иначе.Психолози не знам до колко помагат,но всички казват,че вяра в доброто също ми трябва за успешното лечение.Просто не знам какво следва ако си ми остане хроничен рак.От имунотерапията поне нямам толкова силни странични ефекти колкото от облъчванията,бях загубила апетит.Просто неприятни болчици и подуване,тече ми безцветна течност от подутия лимф,но  стискам зъби.Като изключим болчиците при хранене по - добре съм тялом  и като енергия в сравнение с преди.

# 416
Никога не съм била с наднормено тегло.. Сега съм 63 кг. С хормонозависим карцином. Никога не съм пушила. Винаги съм се старала да се храня здравословно. Въпреки това имам рак. От това което прочетох единствено спортът не ми и бил приоритет. Аз съм на  фемара и положението сэс ставите е зле. А я пия от една година. Сутрин ми трябва време да раздвижа всички стави. Особенно тези на ръката, пръсти. Като чета едва ли изказването, че 90 процента от нас са наднормено тегло е вярно. Колкото да това че ракът се предизвиква от дълъг период на стрес поне за мен това и вярно. Сигурно има и някаква наследствена обремененост ,но за мен организмът не може да се пребори с мутиралите клетки при стрес и карциномът се развива. Така че горе главите момичета  всички лоши мисли да изгоним и да си живеем живота с усмивка и ведро настроение.Heart

# 417
Сноу, момиченце, горе главата! Остави суеверията за някой по-светъл период от живота си! Само това ти трябва сега - да се самонавиваш, че си обречена. Опитай се да си спокойна и по-ведра и си провеждай лечението.

# 418
Сноу, през февруари, ако си спомняш, много нашумя убийството на психолога Иван Владимиров-Нав.
Та този човек си отиде нелепо, застрелян от неуравновесен съсед, бивш полицай. Нав беше на 45 год., и вероятно щеше да доживее до дълбоки старини, ако не беше тази случка. На 25 год. Иван е диагностициран с рак на тестисите и след лечението си живееше щастливо с диагнозата и един тестис. Имаше успешна кариера, планираше да има семейство и деца,   но уви! И не си отиде от рак.
Дано си ме разбрала!

# 419
Никога не съм била с наднормено тегло.. Сега съм 63 кг. С хормонозависим карцином. Никога не съм пушила. Винаги съм се старала да се храня здравословно. Въпреки това имам рак. От това което прочетох единствено спортът не ми и бил приоритет. Аз съм на  фемара и положението сэс ставите е зле. А я пия от една година. Сутрин ми трябва време да раздвижа всички стави. Особенно тези на ръката, пръсти. Като чета едва ли изказването, че 90 процента от нас са наднормено тегло е вярно. Колкото да това че ракът се предизвиква от дълъг период на стрес поне за мен това и вярно. Сигурно има и някаква наследствена обремененост ,но за мен организмът не може да се пребори с мутиралите клетки при стрес и карциномът се развива. Така че горе главите момичета  всички лоши мисли да изгоним и да си живеем живота с усмивка и ведро настроение.Heart
Ани, значи има същите странични ефекти и при Фемарата. Аз съм на Зеквипра и се чувствам като Пинокиа Simple Smile, от около 20 дни ги взимам и все ми е уморено и отпаднало, като костенурка с бастун съм след като взема хапчето, добре, че после стават малко по-добре нещата. Започнах да търся подобни лекарства и "открих" Фемарата и се чудех дали и при нея е същото положението, нали се водела по-добра. Как ти понася на теб 🤗

Сноу, ти сама трябва да си помогнеш за да могат да ти помогнат докторите и околните . Ако ще ти помогне, плачи,викай,самосъжалявай се, страхувай се ден, два, три и след това трябва да си кажеш сама, че е достатъчно и тази енергия да я пренасочиш в мисли какво да направиш за да победиш положението. Много кураж и сили ти желая 🤗

Общи условия

Активация на акаунт