🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 5 (17.03 - 02.04) 🌴

• 48 406
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 810
Дани и Чефо общо имат 1/8ма мозАк. То дори няма как да се изкефи човек като надиграва толкова слаби и глупави играчи. Няма никакво значение дали Чефо е казал на Павката за идола. Самият факт, че има идол в играта предполага ти да заблуждаваш противниковата коалиция за кого ще гласуваш.

За разлика от пишман стратезите, Божана и Снежана са толкова заслепени от омразата си към Благо и Ко, че дори не ги вълнува как ще ги сготвят. Те двете разправяха същите захаросани глупости в началото на предаването за старото си племе. Доста злобни и неуравновесени жени, които за втори път ще бъдат преебани от силните на деня.

Браво на синята 5ца. Едис и Павката са двигателят там. Засега не мога да им дам  голям кредит заради потресаващо ниското ниво на съперниците им. Ще видим как в бъдеще ще се надиграват с другата голяма коалиция.

При червените нещата са опечени, ако няма нова промяна на правилата и намеса на продукцията. Силна коалиция от 5 човека, идол в джоба и ясна 3ка, която да ходи на елиминации. Благо отлично си е наредил картите, но в най-добрата позиция е Булкин. Много силен играч, който стои в сянката на лидера. Неговото място е най-силното и печелившо в Сървайвър.

Ако утре паднат червените и аз бях на тяхно място, щях да искам да се номинира Тино, за да има шанс Снежана да си отиде. Ако номинират Мария, остават двама по-малко. Ако номинират Станилия, си рискуват единствената женска точка. Така че Тино е най-правилният избор. Дали ще се сетят при загуба...да видим.

# 811
  • Мюнхен
Според мен Тино имаше предвид, че е абсурд да е паднала нарочно, защото е шампион и състезател.
Да, това имаше предвид, преди да каже тези думи каза "Стига", когато Светослав предположи, че Станилия е паднала нарочно.

Но Тино не я защити от агресията на Светослав.

Тино беше още във водата доколкото cи cпомням.

# 812
Едис е двулична гад, опита се настрой Станилия срещу Светослав и успя да всее раздор в червеното племе. Речта, която дръпна също беше голяма халтура и абсолютен фалш. Не ми харесва, че се мисли за голям стратег.
Мисля обаче, че стратегията на Благо ще проработи - воините ще изчистят първо  Снежана и Божана.

# 813
Светльо и мен разочарова като цяло,но защо никой не коментира как същата тази Станилия стана и отиде при него да му се ежи като една мутра. Тя му скочи отгоре първа,а той отвърна на агресивното й поведение.
Въобще не го оправдавам,но и тя има заслуги за нелепата ситуация.

За примата Георги дори няма нужда да отварям приказка.Рядко първобитен и ограничен тип и ми e забавен на екран.В живота такъв бих зачеркнала на 5-тата минута.

Явно аз съм изпуснала епизоди и не разбирам защо толкова нехаресвана е Снежана независимо в кое племе отиде. Била командорила,разбрах от синхрона на някой.Не е много лесна и ми изглежда капризна,а в битките гледаше много злобно.Въпреки това аз й симпатизирам,защото има дар слово и знае как да се защитава от нападки.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 05:20 от Adoralova

# 814
  • София
Пуснах новата анкета! 😊

Ще бъде дълго мнение, сори, но много неща се случиха... 🙄

Първо искам генерално да похваля продукцията за страхотната игра във водата, показаха нагледно как трябва да изглежда. Вито, гледаш ли? Преписвай! И изобщо от епизод на епизод вдигат нивото, браво за което. Имам една критика относно монтажа и стратегиите, но това по-надолу. Но без значение това, поздравления за последните няколко епизода и решения, които по една или друга причина бяха взети!

Така, отзад-напред. Винаги когато има съвет в Сървайвър е най-интересното нещо, особено със скрит идол.
Значи за мен има две важни неща
1) Чефо е споделил на Павел за скрития идол
2) Не го е направил, но просто петорната коалиция е пуснала едно име в пространството за всеки случай, а истинското намерение е било съвсем друго.

И тук идва лошия монтаж и многото непоказани неща.
Няма как да съм категоричен, нито който и да е от нас. Само можем да гадаем

Имаме два тънки момента, които остават висящи в пространството.
1) Чефо навива Дани да споделят с Павел за идола, като Чефо се надява да изгърми Божана (?!). Чефо, Чефо, стреляте по оригиналните воини бе човек! Защото иначе ще ви изпдидуркат по ред на номерата, офф.
Дани обаче не бе много ентусиазиран от тази идея. И отиде сам да говори с коалицията...
В крайна сметка, казал ли е Чефо на Павел за идола или не?
2) Ермина започва с думите как Снежана я дразни с постоянните и разпореждания, но изведнъж решават да гласуват за Дани, защото Снежана е силна в игрите (факт). Но някак си всичко стана прекалено бързо и без дискусии. Раз-раз и айде. Чакай малко бе. Според мен всичко това бе една голяма пунта-мара за нас зрителите. Може би и със знанието на самата продукция. Според мен Дани по някакъв начин с превъзбуденото си поведение се е издал за идола сам. Или са го видели да го заравя. Или просто са имали два варианта за гласуване до последно и на самия съвет, Дани сам се издаде с глупавата си изцепка към Ваня: ''Почти всичко е ясно. Като подчерта на почти... Тц тц
Аз обаче питам, защо трябва да вярваме на този разговор между петимата, че именно Дани е целта? Според мен целта е била именно Снежана, която е трудна за издържане заради трудния си характер. Дори и да не са знаели за идола, че е в Дани, те са решили да гласуват за Снежана, но всичко това е просто изрязано при монтажа, за да може да има съспенс за нас зрителите. Да си мислим, че ще гласуват за Дани, за да може той да си изиграе идола и да го пуснат по пързалката. И ние да пляскаме с ръце.
ОК, приемам, че не се знаели, че идола е в Дани:
Според мен те са имали този план за Снежана, а на Дани са казали, че ще гласуват за него с ясната идея да заблудят противниковия лагер. Така независимо в кой е идола (ако изобщо е намерен и се играе) те малко или много ги объркват и никой не знае истинската им цел.

Ако все пак Чефо сам е издал на Павел за идола, то това вече не е никакъв ход, а чист подарък от ютюбъра към тях. И го признавам за най-слабия стратегически играч изобщо. Самите му разсъждения на Чефо бяха много слаби и разочароващи. Не мога да повярвам какви идеи му идват в главата на тоз човек. От Дани също съм разочарован. В началото го мислех за стратег и интересен играч, а той изобщо не знае къде се намира. Поне е забавен и добряк и прави шоу. Но изглежда, че никой не го взема сериозно. Само да не стане накрая с 'Успех в живота 2.0' 😉

Светльо ми падна много ниско в очите, ето защо младите не са го искали за лидер. Усетили са го, а ние тук ги критикувахме по едно време (не всички, но повечето, включително и аз). Мисля, че Павел тогава имаше един показателен синхрон, че Светльо не е лидер, защото с приказките и действията си по никакъв начин не ги е респектирал, за да го следват. Или нещо такова беше, не помня.
Георги без коментар! Изплиска легена със сътворението и с жената под мъжа. Божана обаче го нахрани най-добре от всички:
‘’Опитай се да си завършиш цялото изречение и може би ще ти дадат телевизионно време’’ 😁

Станилия и Тино все повече и повече ми харесват.

Иван постъпи умно като довери за идола на Благо, а това да го скрият някъде надалеч е най-доброто решение. В тяхната позиция най-добре е идола изобщо да не се играе, нито да се говори за него. Обаче трябва да продължат да го търсят, за да не се издадат и най-вече Иван, защото вожд Благо го мързи да търси.
Забелязахте ли как Благо изобщо не търсеше идола и даже каза на синхрон, че това е вятър работа?! Толкова е уверен в силата си, чак нагъл. А накрая пак той все едно го намери, защото видиш ли Иван е обул свещените джизъски обувки?! WTF 😀
Не е истина хора, в племето на червените имаме една секта с гуру Благо джизъса и неговите верни поклонници! 😀 Сериозен съм!

За игрите
Много хубави игри, класически сървайвър игри, особено втората във водата. Тя си е класика и точно така се прави по този начин, а не пародията и в ИВ.
Първата игра си бе инфарктна и до последно не се знаеше какво ще стане. Цецо и Снежана бяха героите за своето племе с двете си победи. Две от две!
Втората игра за мен бе 60/70 на 40/30 за червените, просто защото имат по-здрави мъже с повече килограми + Станилия. Така и стана. И все пак 7-5, но 4 от 5-те точки за сините дойдоха срещу дупките Мария и Татяна. Единствено Цецо направи пробив срещу Тино с много технична игра. Направо бе удоволствие да се гледа как сновеше около по-едрия Тино, измъкваше се на косъм и два пъти финтира Тино с неговата собствена инерция и така го победи. Това не сработи обаче срещу Булкин, защото Булкин е лекоатлет със силни крака и е много взривен + повечето килограми разбира се.
Тук за червените с по 2 победи се отличиха Станилия и Светльо.

Браво на Чефо в играта за личен имунитет. Между другото имах някакъв факс свише, че може би той ще спечели като видях играта, защото знам, че той много се е подготвял за точно такъв тип битки. И си му личеше. А и той си е стоик така или иначе! 😁
Чефо имаше отличен хват и бе като стена. Никакъв шанс за Павел! Ермина отпадна комично. Просто миг невнимание и отпадна още преди да е започнала да играе играта.

Много интересен епизод!

# 815
Включвам се за първи път този сезон. За първи път и изчетох всичко мнения за епизода, защото началото беше толкова слабо, че изобщо не исках да си отделям от ценното време за този "Сървайвър".
Еми много се радвам, че се учат в движение, но ме е яд за катастрофалното начало. Пак ще си гледаме основно тук хората от форума, отново ще бъдат ниски рейтингите и накрая ще се затрие формата в България изцяло. Много тъжно, дано не съм права.
Потресена съм от слабоумната игра на Чефо. Независимо дали е казал на Павел за идола или не, стратегическа мисъл в това момче просто не съществува. Дани и той милият се развълнува като дете на Коледа с този идол, пренави се, повярва си, че е превъртял играта и направо си го изхвърли.
Аз пък съм доволна, че ни заблудиха за гласуването. Не ми харесва да съм наясно с развитието на съвета преди да е започнал. Мисля обаче, че новият епизод трябва да започне с разяснение какво и как се е случило и защо смениха от Дани на Снежана.
Ще се радвам да добавят още един епизод в сряда, но това би било промяна "изгубух бройката" в излъчването и не знам дали биха се навили.
Честито да ни е новото начало на Сървайвър, ще се правя, че първите епизоди не съществуват!

# 816
Друго нещо, което ми направи много силно впечетление снощи и не знам как да тълкувам, е поведението на Едис. Поради какви причини Едис разказа на цялото племе за разговора си с Благой и неговите предложения за бъдеща игра? И то при ясното съзнание, че някой от тях (в случая Божана) ще го изпорти още същата вечер на съвета?
Не мога да разбера. Човек с претенциите на Едис би трябвало да пази този разговор в тайна. Или поне да го сподели само със своята петорка. Целеше ли нещо въобще или ей така си плямпаше?

# 817
Хай, банда! Всичко сте изговорили, та няма да задълбавам върху поведението на питеците или номинациите.  На друго ще обърна внимание, че ми избоде очите. Станилия и Ермина по време на битката за награда. Станилия не познава Геновева, не са били в едно племе, но два пъти и подава ръка, за да излезе от водата. Поведение на спортист, но най-вече проявена емпатия. И от другата страна Ермина,  която живя един месец с Мария, бяха близки,  но на битката беше изключително дистанцирана и лишена от каквато и да било емоция. Дори не погледна бившата си съотборничка, когато падна. Мария се разплака след битката и у мен остави усещането, че не беше разочарована само от загубената точка. Тъпо ми стана. Уроци за Мария, а за мен поредно потвърждение за характера на Ермина.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 08:27 от _Hope_

# 818
  • in Wonderland
_Hope_ , и на мен ми направи впечатление това, браво още веднъж за всичко, което е Станилия. Голям човек и спортист. Има една малка вероятност и да е от монтажа, просто да не са дали как Ермина помага на Мария, но едва ли, от нея си лъха една надменност.

Много хубав епизод, доволна съм. Бях на 100 % сигурна, че Дани ще е изигран на този съвет. Още като мина Едис и каза, че щял да играе сървайвър по негов дизайн и след това не дадоха нито един вот на петорката, си беше ясно, че идола е изгърмян. Всичко беше така монтирано, че да има съспенс и да ни е интересно на съвета, но дано стане ясно в следващите епизоди как воините са се усетили да изиграят този ход.
Чефо се опитва да вкарва мисъл и игра, но според мен просто не му стиска да рискува и се опитва да играе на сигурно. Ок, ама до кога ще му е сигурно? Нещо не се замисля.
Миналата седмица имаше само една игра за имунитет, нали? Тоест, днес ако паднат пак сините, Чефо ще си е с него, няма да играят отново?

# 819
Не ми харесва Ермина- не защото показа липса на обща интелигентност в игрите на асоциации, не и заради трудното заявяване и отстояване на позиции. Не ми харесва заради праволинейния, сякаш лишен от емоции и емпатия характер. Трудна и постна комуникация има с това момиче. Залитането по нацизма и националсоциализма говорят само за липса на богат и широк мироглед. Дори да не беше дъщеря на баща си, пак би била с тези възгледи- просто семплата ѝ личност го предполага. Физически е на средно ниво, виждали сме я да пада от Снежана, за Станилия изобщо не става място за сравнение.
Георги ми е другият трън в очите: чел е Библията, браво! Но как я е чел и какво е разбрал?! Ей такива “мисионери” като този Глупчо не ни трябват, вреден е! Задава тренд  на себеподобни и заблудени кльощави тийнове и се превръща в Гуру. Изобщо не ме интересува изказаното от Филип положително отношение към Георги, за мен е заблуден праволинеен човечец, който първо”стреля и ги копа”, а после се кръсти, моли и цитира Библията.
Третото недоразумение- Мазен Светльо, бих коментирала в едно изречение: Дайте му власт/ т.е. сложете го сред известните/ и му гледайте превъплъщението от тлъст червей в питон…жалък митохондриално бъгав индивид😀
Едис иска да е смел, хитър и да задава тона на играта, но му липсва дълбочина на визията… на фона на ограничените Гевита, Цецовци и Ермини- бива, но дали е достатъчно?
В Павел има нещо, нещо рационално- в него ми е надеждата.
И за финал- Булкин- добрата физическа подготовка не оправдава малодушието на което станахме свидетели при конфликта Георги/Станилия.

# 820
Набързо идвам да напиша едно мнение, тъй като виждам, че доста се коментира.

Не вярвайте на синхроните, които ви излъчват. Това е една от най-яките страни в Сървайвър продукцията да изненада публиката с вота. Аз лично съм голям фен на това.
Обикновено ни показват подвеждащи синхрони като на Чефо как искал да таргетират Божана, а после на съвета става нещо съвсем различно.

Чефо не, че го защитавам, но не мисля, че е казал за идола (даже съм 99% сигурен, че не е) и очевидно той си остана със старите от племето и гласува за Геновева.

Не мисля, че оригиналните сини са знаели за идола със сигурност, но при положение, че вътре са хора без опит в Сървайвър, според мен не е особено трудно да се усети, че вероятно някой има идол.
Най-малкото Дани каза на Чефо за идола, за да спре да хаби енергия да го търси, да не говорим, че самият Дани се издаде много брутално с това: "Почти всичко е ясно". Момчето има потенциал, но му липсва опит и хладнокръвие.
Да не говорим, че правило номер 1 в Сървайвър е, че ако всички те убеждават, че ще гласуват за теб то вероятно няма да си ти, но тук говорим за игра на по-високо ниво, няма как да ги съдим твърде жестоко

# 821
Всичко сте казали, подкрепям и препоръките към продукцията които прочетох и критиката към монтажа и похвалите към хитростта и единството на сините.

Аз се разтопих от кеф естествено, защото за пръв път в един епизод гледахме две ИГРИ и то доста интересни игри, вместо състезания по трасе завършващо с целене на някакви предмети.
Ашколсун, дет' се вика!

Първата игра - Мима - тотал щета. Светльо - също.
Втората игра - двубоят Тино-Цецо беше най-изкефващият.

Снежана наистина гледаше много лошо преди двубоите.

Светльо ми пада стремглаво!  Върти, суче - ние се разбрахме, тинтири минтири,  но не ще да каже "извинявай" пред всички. 

Неандертала,  примитив, галош, също сте го подредили за дрисъците които изстреля.

Градивна критика:  Писала съм го много пъти - Игра чийто изход  много зависи от субективна съдийска преценка има проблем. Игра в която се дават наказателни точки по някакво субективно решение "колко време се е задържал играча на земята" има проблем. То даже не беше дефинирано - две колена ли, дупе ли, гръб, какво наричаме 'на земята'  Колкото по-малко съдийска намеса - толкова по-добре е измислена играта. Да не говорим че нито правилото 'де не се лежи' нито наказанието бяха обявени предварително.  Ами като няма да се лежи, просто противника да отива в другия ъгъл да изчака легналият да стане. Стигна се до парадокса да се натиска противника отгоре за да не може да стане, за да загуби точка. Тотална недомислица на правилата. 
Но така е - хубави игри се измислят трудно. Състезания се измислят много, много по-лесно.

Имам и две хипотези, разбира се няма как да ги докажа.
1. Че кои да бъдат двойките противници се решава от продукцията. Ако не винаги, то доста често. 
2. Че последователността на двубоите се определя абсолютно целенасочено от продукцията с оглед да има по-дълго съспенс. Даже не изключвам последователността на някои двубои да се разменя при монтажа.
Това е аналогично на последователността в която Ваня вади гласовете от кутията, само че там никой не се съмнява, че са подредени за по-голям съспенс.

# 822
Друго нещо, което ми направи много силно впечетление снощи и не знам как да тълкувам, е поведението на Едис. Поради какви причини Едис разказа на цялото племе за разговора си с Благой и неговите предложения за бъдеща игра? И то при ясното съзнание, че някой от тях (в случая Божана) ще го изпорти още същата вечер на съвета?
Не мога да разбера. Човек с претенциите на Едис би трябвало да пази този разговор в тайна. Или поне да го сподели само със своята петорка. Целеше ли нещо въобще или ей така си плямпаше?

А имаше ли такъв разговор? Аз ли съм го пропуснала или Едис си го измисли?

# 823
Имам и две хипотези, разбира се няма как да ги докажа.
1. Че кои да бъдат двойките противници се решава от продукцията. Ако не винаги, то доста често. 
2. Че последователността на двубоите се определя абсолютно целенасочено от продукцията с оглед да има по-дълго съспенс. Даже не изключвам последователността на някои двубои да се разменя при монтажа.
Това е аналогично на последователността в която Ваня вади гласовете от кутията, само че там никой не се съмнява, че са подредени за по-голям съспенс.

Абсолютно и аз съм на това мнение и си го мисля от доста време - продукцията да речем вчера на втората игра пуснаха 3 пъти Татяна, а други доста по-силни по един път. Та аз мисля, че за да е интересно продукцията определя кой кога да играе и с кого след първоначално избралите се. Жалко, но ако ги оставят така някои и гри ще са 7-2 без никаква драма, а турците си обичат драмата.
Да не говорим, че съм почти сигурен, че преиграват игри.

# 824

А имаше ли такъв разговор? Аз ли съм го пропуснала или Едис си го измисли?

Разговорът е бил, когато двамата размениха своите хора. Не излъчиха нищо. Дали е истина или не, можем само да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт