В Новата година, "влиза" смело МАЙската дружина!

• 12 589
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Може Крейзи,може...ама първо трябва да ти се махнат дразнителите8или просто да ги игнорираш/...а и така е трудно да ти кажа какво конкретно да пиеш-май е най-добре да идеш на хомеопат/че то и аз съм като теб-и ако знаех какво-отдавна да съм го изпила...ама лек за роднини дето се вясват само ако имат зор-още не съм намерила Whistling/
Сега само да споделя,че тия дни,покрай петия зъб на Иво просто бях на косъм от скачане през прозореца/ама прецених,че от третия етаж едва ли ще постигна сигурен ефект,та взех че отложих Mr. Green/,че и Хамомилата не покриваше състоянието му и се бях примирила с пронизителното пищене и гърченето по-цяла нощ ...обаче новата педка ми препоръча едни хомеопатични свещички-казват се Вибуркол Н и да ви кажа направо се родих/т.е. наспах/...та ако има и други на ръба на нервна криза.......... Heart Eyes
А да не забравя да питам-Коларгол-а колко време да го слагам...че уж пресъхнаха сополите...ама да не текнат пак...и с какво се чисти,че цялата ни къща е омазана............

# 241
Дано болните бебенца да се оправят бързо. Сиска, как сте с Божа?

Ние имаме само 2 пюрета, които Криси яде с удоволствие. Пиле с зеленчуци за след 4-ти месец на hipp и свежи зеленчуци на hipp. Всичко други се яде или колкото да не е без хич или се стискат зъби и накрая се изхвърля бурканчето.
Опитах се да правя домашни пюрета и ги изхвърлих. Всъщност дадох ги на едното куче и на него много му харесаха  Laughing
Вие слагате ли някакви подправки в домашните пюрета? Гледах, че в пюрето с пиле на хип има мазнини, бял пипер, сол и доста други неща.

# 242
Честит рожден ден Иночка да си жива и здрава, много обичана и желана!
Честито и на ВЕЛИЗАР, СТЕФАНИ-ЕЛИЗАБЕТ, КРАСИМИРА И БОРИС. Да са живи, здрави, палави и весели!
Честито християнче на Ани много радост да ти носи и Господ да го пази!

Олче и ние сме решили да кръщаваме наш Велизар на Великден. То нали именният им ден ще е тогава. Само незнам по такива празници дали ще правят кръщанета или трябва де е по- рано.

Аз четох малко по диагонал, че много ми се беше насъбрало, но снимките изгледах с най-голямо удоволствие. Всички бебчета са големи сладурчета. Прегръщам ги и ги целувам виртуално всичките.

Ние утре сме на консултация . За сега нямаме зъби, още не пълзим като хората /а само се търкаляме или нещо подобно/. Иска да стои прав, но в един момент крачетата омекват.

Момичета има ли още такива които не са се оциклили. То ние още се кърмим по два пъти на ден, та имам все пак някакви надежди, че все още не съм се повредила  Embarassed. Но нещо започвам да се притеснявам и утре ще говоря с педито.

emoli – седалката за ваната един познат ни я даде, че неговите деца са порастнали, но в магазина на Чико до Южния парк /входа от страната на ул. Нишава/ имаше за около 50 лева. Ако искаш подробности мога да проверя и да ти пиша. Някъде в интернет бях гледала същата седалка за около 25 лева /май в магазина на Овча купел, на ул. Монтевидео, но дано да не те подведа/.  Тази седалка става само за нашата вана, в не може да стои стабилно.

Май имаше и още нещо, но  newsm78     

А ето как тренираме за лятото само дето улова не ни се вижда, ама няма да издребнявам.

Чао и лека вечер.

# 243
Здравейте и от нас с Никола!  bouquet

Хайде кафенцето и чайчето от мен тази сутрин!   food010 Coffee kaffeetrmker_2

Честито на патерица на Иночка!  Hug
Честито християнче  на Ани! Peace
Честито на месечковчетата! Hug

Чета много болни бебета - дръжте се майчета, че много търпение и кураж трябват Hug! И дано лесно отминат тея болести! Praynig

Нали преди мнооооого време обещах да покажа 70-годишното легълце дето ползвахме - ето тук е http://jonan.info/nikola/ - в папка 7-месеца, но вече сме на голямо легло - тип кошара, защото от малкото ще падне - изправя се, хванат за решетките и се надвесва над тях.

Иначе сме добре - на Банско ни минаха всякакви остатъчни сополи - дето още влачехме, но такава терапия приложихме - всеки ден бебето на пистата - вятър, студ (-10 градуса даже), а то милото прояде повече, спи по-добре и така...че и на зимно слънце се пекохме (че то за ски нямаше много сняг).

Определено ми липсва проходилка - но тук ни е доста тясно (както и предполагах още не сме се преместили в новия апартамент) та как ще караме - незнам. Никола иска постоянно да ходи - изправя се, прави стъпки и пада на дупе. Няма да ви казвам колко пъти си удари главата при падането... добре, че сме с килими - да омекотяват ударите.

Зъби - 2 броя отдолу - излязоха за 1-2 дена, без много зор/рев - дано и занапред е така!

Аз съм на работа - и все повече ме натискат служебните задължения - добре, че са Бубилинка и Руми - та да се видим и поприказваме! Днес ще се опитам да подам молба за ясла - пък да видим дали ще ни приемат- насочила съм се към 1ОДЗ, ако не стане - ще ходим в частното "Светлина". Засега се гледаме с детегледачката - и съм доволна!

Икати - много е хубав Вели в столчето за вана - и ние както знаеш сме му почитатели и много забавления минават във ваната! Hug

# 244
Здравейте,
Честит Рожден Ден на Иночка на патерици
Честито на месечковците празнуващи днес
Честито и на новоозъбилите се
Честито христианче на Ани

Ели....благодаря за кафенцето Simple Smile
иКати....на Великден кръщават....нямаш проблеми...Габи я кръстихме на Великден

Болните да оздравяват
Навън днес ще е приказно времето
Ние днес сме на консултация...и после...мисля да се приберем по тъмно...Габи още имат шарка в градината и ще си е вкъщи поне още месец...та веселбата е пълна Simple Smile ...Мони вече се изправя в кошарата без никакви проблеми....и върти кръгчета.....иска да спи прав....но не му се отдава.....подрежда....вчера го оставих за малко сам, като си мислех че спи, а той.. дъвче пердето Simple Smile .Трябва да си вземем и ние седалка за ваната....опитва се да скача от коритото и от една седмица се къпем в един леген....за по-сигурно.
Това е ...май стана дълго.....довечера ще пиша пак...ако ме оставят

# 245
  • София
Добро утро и от нас, малката вършее по спалнята, докато мама чете.
Ние зъби нямаме! Laughing
Можем само да седим стабилно, да се въртим във всякакви посоки, вече скача в бънджито доста добре, но ако я държиш да стъпи свива крака, затова проходилката е прибрана. Мързи я да ходи, а да лази не се опитва, ама аз и не бързам, дано изкара студените месеци, без желание за прохождане.
За ясла не съм мислила, защото не бързам да я оставям тази година, живот и здраве като стане на 1 и 8 месеца, т.е. най-рано 2008. А и майка ми може да се пенсионира дотогава, та направо на детска градина да тръгне.
Честито на всички празнуващи и на такива на патерица!  bouquet

# 246
  • София
привет и от нас,

миа спи сутрешния си сън, но напоследък е много неспокойна, вечер ме търси и дори заспала в нейното легло , се буди с рев и ме търси, протяга ръце и не заспива, освен с мен и така си спим двете..направихме й детска стая, само да може мама да спи с нея  Tired...е, примирих се, че докато израсне, ще бъда първо майка, а после съпруга, като няма място при нас в спалнята за нейното креватче..

предполагам,ч е от зъби е неразположението, а също и четох, че в 7- 8 месец страдат от страх да не бъдат оставени от майката (separation anxiety според книгата, която чета From baby to toddler - John Fisher). така ще сме си Simple Smile, доакто не си покаже, че е готова да се занимава сама. м-у другото в книгата пише, че този период трае около месец и полсе стават по - независими и се занимават по-дълго без мама. каквото и да е, ще го израсте.

крейзи, мила, стискай зъби, да си запазиш здравето и махни с ръка, разхождай се с бебо, пий кафенце и го удари на живот, зарежи домакинството и така им покажи, че си майка н апърво място, това е моят съвет. от личен опит разбрах, че не мога да въплътя в една личност, чистачка, майка и готвачка. сега съм главно майка, после всичко друго. в цивилизованите стани затова си имат жена, която поддържа домакинството и готви, майката или е майка, или работи и си имат детегладачка. всичко е по цивилизован избор, а тук ни е ясно как стават нещата. съгласни ли сте с мен?

люба, внимавай с коларгола, той е на основата на сребро, не на йод, няма пране, само леко избелява. но остават петната.

и въпрос: дадох каша бананова, миа я яде много, но на нея пише, правена с пълномаслено мляко , това чисто прясно мляко ли е, което и ние големите пием, или пак е адаптирано по някакъв начин...АМ е обезмаслено знам, но това сухо мляко за големи ли е ? на кутията естествено пише, след 4 м, миа е на 7,5 м. реакция няма, освен , че нещо много пръцка, но не е запечена...посъветвайте ме, моля, които давате такава каша на Слънчо.

със закъснение - ЧРД НА ИНОЧКА! МНОГО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ В РАБОТАТА И СЕМЕЙСТВОТО!   bouquet

ЧЕСТИТИ КРЪщЕНЕТА НА БЕБЧЕТАТА! ДАНО ИМАТЕ СИЛИ И ДРЪЗНОВЕНИЕ ДА ГИ ВЪЗПИТАТЕ ДОБРИ ХРИСТИЯНИ В ТОЗИ ОПОРОЧЕН СВЯТ!

пс. забравих: за яслите, ние ще се гледаме поне до 2 г, а последната година, мама ако може ще остане у дома, работейки надомно, ако не, ще се пращаме вече по ясла. но по- рано от 2те години не.

# 247
 Честито християнче на Ани!
 Честито и на месечковците!
 Икати, а з също все още не съм се оциклила, ама се кърмем почти като новородено. Ламя голяма наяждане няма, не може да изкара 3 часа. Плаче мрънка, ужас. Веднъж му дадох каша коло 100 гр(преди това кърма-17ч) и се месля ще изкара до къпането, в 18 бяхме озверели от глад. Какво е това чудо незнам?
   Ванилка и ние папкаме каша Слънчо и то бананова, знам , че е с мляко, но се данявам да е пригодено за бебета, дали е прясно незнам. Почти месец си хапваме по 60-70 мл и то 1-2 пъти  в седмицата, че сме  от "дебелите", но нямаме реакция.
   Ние сме проходилка от два дни и така мога да свърша доста неща.
   Нощите са кошмар, мрънкане, не иска татко си, търсиме с поглед протяга ръце към мен. Снощи заспа в 20.00 в 21. се събуди да папка и до 22.30 не мога да го приспя, мрънка. Кошмар. И на мен ми иде да скоча от терасата, ама сма на 12-я  Laughing
    Вчера поне навън спа 2ч и 20 мин, ноправо рекорд. В къщи дремва по половин час.
  Дано и днес си поспи!
  Чао и приятни разходки!

# 248
  • В сърцето на любимите мъже!
Buble, мила, малко си закъсняла за ясла, затова така ти отговарят.

На мен адресът ми е в Младост и там работя, та затова и там подадох в 56-то ОДЗ, НО отидох в първия работен ден на годината в 10 часа сутринта и бях 32 номер, като си представиш, че са общо 40 места.

Иначе аз мисля на лято Момчо на ясла...

# 249
  • София
Аз едно време Мони като го давах на ясла (1г и 8мес.) ми се струваше много рано, а и всички деца около нас си ги гледаха майките, а сега като гледам как сте се засилили да ги давате рано-рано. Аз искам бебка да си я гледам колкото може по-дълго, че нали смятам да си остана с две деца. Преди време говорих с татито и той ме насърчи да си остана по-дълго вкъщи. Е, аз си поработвам в къщи от време на време, но просто работата ми го позволява. Пък и Стоянчо си сменя работата, на която живот и здраве ще взима доста добри пари, така че поне откъм финанси ще се оправим. Ще видим дали няма да ми омръзне стоенето в къщи.  Rolling Eyes

# 250
  • Варна
Крейзи, има билкови хапченца "Валериана, мента, глог". Те са с лек успокоителен ефект. Едва ли ще преминават в кърмата, но питай по-добре в аптеката. Най-добре е разбира се да махнеш дразнителите или поне да ти пука по-малко. Аз за себе си скоро открих, че ядосването заради някой друг вреди само и единствено на мен. Пък и както е казал шопа " що да се ядосвам, като ще ми мине". Гледай оптимистично на нещата...и бързо оздравяване  Hug

ИКати, много сладко рибарче е Велизарчо, пу-пу..

Страйпър, в домашните пюрета понякога слагам няколко капки зехтин. Но не винаги ми ги яде. В повечето случаи добавям картофче, грах или тиква към половин купено пюре за да разнообразим малко менюто. Пробвала ли си да даваш на Гербер? При нас само те се ядат, Хип и Нестле отиват като при вас на кученцата.

Аз сега мисля да си полегна малко заедно с Криси...имам да наваксвам за снощното будене през час. Слънчев и весел ден   bouquet

# 251
  • Варна
Уф, не мога да смогна...
Само чета, ама до писане - ъц, все нещо пречи....

ЧЕСТИТО на всички рожденници, именници, месечковци, новоозъбили се, както и християнчета, които съм пропуснала!!! Всичко най-добро!!!!

Днеска едновременно пускам осигуровки, пиша фактури, пиша един бизнес план, а по-между другото успокоявам Макси, който пък от своя страна се кисели. Тоест при мен е весело  Mr. Green чак ми иде да се  #2gunfire , ама тате си взе пищова с него, и няма с кво.....

Мами, аз реших да пробвам с детската кухня - Максим е захранен с всичко, което е разрешено за възрастта му, че май даже и повече  Embarassed покрай празниците. Обаче, въобще не харесва храната от там. И накрая аз си я ям.... Как ще го караме само на купени пюрета /щото вече и домашни не ще/ докато мине на обща храна, не ми е ясно  newsm78 а като му писнат и те.... и какъвто е труден с яденето, особено след 5тата лъжица ми трябва крик за да му отворя устата и да пъхна нещо ...

И да взема да поплача на вашто рамо... Аз от Февруари се връщам на работа, а малкия ще го виждам само събота и неделя, че ще го гледат нашите, а те са на 50 км от нас, и няма как всяка вечер да пътуваме. И още от сега ми е мъчно, и ме е налегнало едно такова мрачно настроение... А Макси като ме види, че плача, и почва и той да пищи и реве... голяма сме картинка  Cry

Хайде лека вечер и дано има само спящи бебета тази нощ /включително и за нас си го пожелавам  Praynig /
Целувки на всички   bouquet

# 252
Анитa, кое пюре на Гербер ядете най-много (от зеленчуковите или месните)? Преди време взех един сок и едно плодово пюре на Гербер. Но го изядох аз. От сока изпи малко. Бяха доста кисели, а съдържаха ябълка и грозде.

Vif, дано да успея да те успокоя малко. И аз виждам нашия Макси само събота и неделя. В началото е трудно. Но след като няма друг вариант трябва да се примирим. Аз продължавам да търся начин да си го водим ние на градина и да не спи при майка ми. Но през зимата просто няма как.  Опитай да им го оставяш за няколко дена и после го вземи. Така постепенно се свиква. Не започвай веднага с цяла седмица. И на него ще му е търсене да не те вижда.
В началото плаках много. Но откакто се роди Криси ми е толкова натоварено, че вече приемам липсата му с облекчение. Знам, че при майка ми се грижат добре за него и му обръщат достатъчно внимание. Има кой да се знаимава с него. Най-вероятно ще си доста натоварена в работата и това ще ти помогне.
Когато ти е много тежко - пиши в темата. Може да ти стане по-леко.

За яслите - и аз си мисля, че бебнцата са много малки. Но като няма друг вариант - няма как.

# 253
Минавам само да се отчета
На консултацията ме ожалиха
Каза че е около 9 кила......защото Мони не се спря....опита се да скочи няколко пъти отвисоко...събори един буркан с джунджурии и какво ли още не......
73 сантиметра....ама не е много сигурно....
Крещя докато го предлушва....едвам му измери обиколката на главата.....и гръдната....С 2 думи....Мони беше полудял.....накрая беше и сърдит, че го държах и не му давах да мърда...докато му сложи ваксината....
Чакаме още 3 зъбчета...едното е стъклено вече.....до ден - два сигурно ще пробие....
Това от нас
Бягам, че таткото се обади че се прибира болен с 39Т ....та ще му обръщам внимание

# 254
Здравейте мами и беборани Simple SmileВлизам,за да ви почерпя за нашите вече 8 месеца Misc Baby Bottle  cook  food002 beer Wine Glass Popcorn cook
Честита месечинка и на Eлица ,Христина,Бояна -да са ни живи и здрави малчуганите Simple Smile
Ние днес бяхме и на консултация-пораснал е с 2см. и нито грам от 8700(но това сигурно е от кантара ,че сменихме педиатъра).Биха му хепатитната ваксинка,че сме от изостаналите и сега се кисели детето.
Крейзи много те разбирам за нервичките(само до лекарства не съм стигнала) и твоето оплакване ми звучи като мое-то и децата ни болни по едно време и липсата на помощ....Но да са ни живи и здрави и децата и близките,а другото ще го преживеем някак(ако не -ще ходиме по санаториуми заедно Grinning Grinning Grinning).
Ставам да си гледам киселяка,че при аща си се разпищя и да готвя вечеря и....
Целувки Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт