В Новата година, "влиза" смело МАЙската дружина!

• 12 589
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Simbi,добре сте си дошли и дано повече не ви се налага да ходите по лекари-освен на консултацията

# 91
  • София
Мерси на Вики за разясненията за яслите и майчинството Hug
Симби, добре завърнали се, дано да се приключи вече с болестите Praynig
Влизам да ви кажа, че и Деспет и бебе Жоро са в болница от два дни. Жорко е хванал бронхилит - възпаление на най-малките бронхи, доколкото разбрах по телефона. Киха, кашля и са ги приели в болница, за да му правят инхалации на 4 часа. Състоянието му се подобрява, но не знаят, кога ще ги изпишат, така че ще стискаме палци Жорко да се оправи бързо Peace Като се приберат, Деспет ще разкаже по-подробно.

# 92
  • Варна
Симби, Добре дошли у дома и от нас  Hug
 Praynig Дано Деспет и Жорко по-скоро се приберат и то здравички  Hug

Риен, мерси за комплимента   Blush Е чак момиченце не съм... но съм поласкана. А ако питаш за русото дългокосо момиченце, тя ми е племенничка. Всъщност нито аз и майка й, или тя и Максим имат прилика, но всички сме с еднакви очи и явно погледа грабва и дава представа за някаква прилика. Ето и доказателството - Тук сме четиримата

А между впрочем аз не помня да съм давала идеи за надуваеми кошари - мамата която го е направила има едно благодаря и от мен, ама определено не съм аз идейния създател....

БгВики, мерси за инфото и усилията ви относно майчинството   bouquet а аз като една примерна мама още днес си изнамерих декларацията и я попълних и даже вече е в счетоводството.

Честито на месечковците  Hug

Днеска тичах да поръчвам фактури - вече има нови формуляри с нови изисквания, отпадат ДДС сметките и ала бала неща... а тъпия е-клон на ОББ в новия си облик е толкова бавен и ми ги няма половината възможности за банкиране... #2gunfire ама така е, докато се нагодим с всичко....

Макси пак спи по никоето време.... мама да му мисли после през ноща...

Лека вечер от нас   bouquet

# 93
  • София
Мамчета, да ви питам, че нашата счетоводителка все не знае #2gunfire. Като почнат да се дават парите сега от НОИ, как се информират те, аз ли трябва да им нося молба със номер на банковата сметка или счетоводителката трябва да подава нещо? Малко сложно го обясних, дано сте ме разбрали?

# 94
Сега ли трябва да се подават молбите за ясла?А ако не искам ясла,ами направо детска градина,кога трябва да го сварша това нещо-молбата,или заявление незнам как точно се казва?Може ли някоя майка от Варна да ми каже,ако е запозната?

# 95
Анна ....за момента само тепърва излизащите в болнични за бременност и раждане ще получават парите си от НОИ ....за нас остава варианта да си ги взимаме от работодателя
До колкото ми е известно ще има проблеми в началото и забавяне от страна на НОИ .....има вариант при желание от твоя страна да ги получаваш оттам....ще попитам...моята счетоводителка ме попита още декември дали искам да ги получавам от НОИ или през фирмата за да и дам банкова сметка....но на мен ми е по-удобно да ги получавам от фирмата....

tan4uka  подават се първия работен ден от новата година в годината в която искаш да тръгне на градина .....може и само на градина....Варненки сте облагодетелствани.....имате си електронен регистър на детските заведения...можеш до колкото знам да подадеш молбата през интернет...не съм много сигурна как точно....сайта казаха че ще започне да действа с молбите на 01.01 ............... http://it.varna.bg:4433/dzpriem/ .....това е сайта...за момента не може да се подават онлайн ....

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 21:57 от BgViki

# 96
Риен, за проходилката детето трябва да стъпва на пръсти. Така ме посъветва ортопеда. Утре ще ходя при друг, по добър и ще дам още инфо.
Бабъл, наистина много подробно ми пише педиатърката всичко. Направила ми е тетрадка и там ми пише какво а му давам за закуска обяд и вечеря и какви грамажи, кое как се приготвя. Сокчета , вигантоли, ако има някое лекарство да се дава, а бе изобщо всичко пише ми по дати, часове и с разноцветни химикали, да ти е кеф просто. Със супа още не съм започнала де, а за пилешки дробчета незнам кога, че искам да си намеря сигурен източник, да пазаря от там. Но ми е много готино като ми пише така всичко подробно. Точно като за кърмачки.  Peace  Mr. Green

Вики и аз имам едно питане към теб! Мен ме осигуряваха на две заплати, понеже работех на две места. Сега при изчиляването на 90% от осигурителния ми доход ще се вземе ли в предвид и заплатата ми в дугата фирма и как точно трябва да се представи този доход? Или имам право на два болнични и от двете фирми?

Честити 8 месеца на Гоги!
На Жорко пожелавам скорошно завръщане у дома.

# 97
  • Плевен
Добра вечер мили МАЙки !!!
  costumed034 Първо да честитя на всички месечничета от тези дни и на всички имали повод, че от гости нямах време да се разпиша...  bouquet
  costumed034 Ние си бяхме вкъщи за посрещане на Новата 2007г с най-близките ми хора - Траяна, баща й, моите родители и сестра ми с племенника. Траяна устоя на  най-силните "бомбандировки" и чак към 00,30 се събуди.
  costumed034 Дядо Мраз ( съпружето ) ме изненада страхотно с един неочакван подарък, защото получих и от Дядо Коледа - явно съм слушкала миналата година  4470
  costumed034 От софри още ми е тежко на стомаха и трябва да се поразтоваря, че уикенда пак ще има поводи - именни дни...
  costumed034 Симби радвам се , че вече сте си вкъщи и Честит рожден ден (на патерица) дано не се налага да "подушвате" вече болници !!! Деспет и Жорко дано по-скоро се приберат здрави вкъщи  Praynig
  costumed034 Ани, като чета зетя колко е напред в захранването, явно ще опознае й тайните на кулинарията по-бързо, та да гощава моята мома   food002
  costumed034 Доколкото разбирам относно яслите, ако искам тази година Траяна да я посещава, трябва да подам молба колкото се може по-скоро....?????
Пожелавам ви спокойна нощ и да спинкате сладко-сладко... smile3531

# 98
  • София
Вики мерси за инфото, за мен също е по-удобно да си взимам парите от работодателя, защото там ги взимам когато ги поискам и не ме бави и ден!

# 99
Vif объркала съм ви,но се коригирам-благодаря на Анна за идеята за надуваема кошара Simple Smile

# 100
                            Честита Нова Година                               Желая много здрави и засмени бебоци.  smile3521                                                                                              Честито на всички месечковци (настоящи и пропуснати) Добре дошла на Симба и повече никакви болници.         Жорко да се прибира по-скоро. Ние от днес сме с кашлица,има Ill,а преди лагане и носът и протече. Нашето педи е в София и ходихме при една тук в Берковица. Не било сериозно и ми исписа проспан, панадол и витамин С. Само че не и спада температурата и вече незнам какво да правя. smile3511 А ни расте и нов зъб. От горе на всичко на последното ядене заспа и вече имам чувството че ще гръмна.  Повече ще пиша следващия път. Сега отивам да чета ,че имам много пропоски от тази и от старата тема

# 101

Честита Нова Година!!!![/glow][/color]
Да сме всички живи, здрави,  много обичани и да се радваме на здрави и добрички дечица!
Честито на месечковците!
Честит имен ден на всички именици! Да е живо и здраво името им!
Честит рожден ден на Симби /със закъснение/, добре сте си дошли и дано повече да не ходите по лекари!
На Смайли с Йоанка и Деспет с Жорко  пожелавам скорошно оздравяване.
Ани, Риен на нашият пъзел се разглобяват картинките и Зари си ги вади и ги лапа, но не може да ги глътне /е все пак имам едно на ум/. Купих му още един с цветя, а там има и по-малки елементи. Много е удобен за лазене и изолира от пода. А относно играчките най-много се радва на найлоново пликче, или на тубичка от крем или ако може да се докопа до телефон, дистанционно и т.н.
Стайпърче-честито за новата работа
BgViki  и ние с тати те гледахме по ТВ-то  и аз му обяснявам това е Вики и т.н. коя си, а той само дето не се разсърди каза, че още е в ред и помни хората. Много мерси за инфото. Моят приятел Монката е като изтребителче с тази проходилка. Много цулувки за него и кака Габи.
За новогодишните късмети, аз бях приготвила много и за всеки имаше поне по 5-6, но на мен първо ми се падна работа и здраве. На нашия тати се падна бебче /дано да се отнася за Велизарчо, че за друго ни е раничко/. Всички бяха много доволни от късметите си и от подаръчетета които им бях подготвила /майтапчийски/ Много се смяхме и беше много весело. Велизар въобще не усети бомбандировките ние бяхме в покрайнинита на София та това е обяснимо. Е стига вече, че стана дълго.

Чао и лека вечер.

# 102
Честито на месечничетата и на Симби със закъснение!    bouquet

Ние се поизгубихме, ама съм бясна Imp Свекърва ми какъв новогодишен подарък ни сервира...  #2gunfire Нали живеем с тях.. и на 31.12 бяха на село. Прибира се тя - червена, подсмърча, кашля.... Помолях я да не се навира в детето - не било заразно  Rolling Eyes На 01.01. детето със сополи, температура, поти се, кашля.... аз същата като него  #Cussing out Овца! Раболя ми детето, беше много зле на 01. и 02 януари, вчера даже на спешен кабинет го водихме, че не можеше да диша от сополи  #Crazy На всичкото отгоре ни объркали сиропа в аптеката  Crazy , заради което днес излизахме пак до там (а сме без кола) Сега е по-добре (да не чуе дявола). Но одеве гледах по ТВ някаква статия за грип, дето се развивал в пневмония много бързо и можело да УБИЕ ЧОВЕК за 24 часа! ПАЗЕТЕ СЕ, ПАЗЕТЕ И ДЕЦАТА!

А мойта тъпа свекърва, не стига че болна, ами и пече на терасата по една блуза кюфтета...после се изкъпа и мокра отиде да хвърля боклука 1 час преди нова година  Rolling Eyes Тая жена изобщо не е в ред!
И малко и се посмеете, щото залужава  Mr. Green : Вчера ходила до спешното, че от кашлица не може въздух да си вземе и чак повервенява  Sick Там изобщо не я прегледали, ами и казали - "А, яли, пили и се веселили, днеска ми се оплакват! Я, бегом вкъщи, да ми се махате от главата!"  Joy И така....

А мойто дете от нова година насам не иска да яде  Rolling Eyes Само мляко ... Може от болестта да е нещо, ама ще се побъркам. Тъкмо почна да яде по едно бурканче на ядене и аз се зарадвах... и сега отказва всичко. Онзи ден и вчера - отказа зеленчуци, а днес и плодови пюрета, каша, кисел... нищо не иска.
Аз нали му въведох глутена без да искам преди 1-2 седмици...та днес му дадох малко кисело мляко с бисквитка, за разнообразие. А се бях зарекла кравешки работи да не давам доста време  Blush Еми като не иска нищо друго...  Rolling Eyes Пък и то колко ли истинско краве мляко има в по-скъпите млека, дето са 4,5% масленост  newsm78 Утре ще оставя едно на стайна температура, да видим след колко дни ще вкисне  Mr. Green Ако замирише на вкиснато мляко в темата - да знаете, от нас е!  Joy

velisa75 - Идеята за надуваемите кошари я пусна Сиска  Wink После си взех и аз  Hug
Икати - и ние на найлоново торби, пликове, дистанционни (прежалихме едно мултифункционално и си има негово Wink ) , телефони и т.н. са ни любими. Толкова играчки има, а на какво се радва  newsm78 Вчера се заигра с кабелите за кабелна и на ДВД-то и за секунди, докато слоча да му ги махна - дръпна и изтряска ДВД-то в земята  #Crazy А преди това трясна стационарния телефон  Joy

Аз май попрекалих...  Embarassed
Лека нощ пожелавам на всички!

# 103
Такаааа, аз понеже чета подробно всеки пост да внеса разяснени е по темата за надуваемите кошари: първа на такава кошарка пусна снимка Анна, после си взе Крейзибрат със съдействието  на Кабранска и после Велиса спомена за такава кошарка. Друг поне не се е хвалил да има.

Лусмар , снахата няма да има грижи. Младежа ще го науча да готви с кеф като майка си и вечери на свещи да прави!  Wink

Гичо Пичо температурата можете да свалите бързо с аналните свещички Вибрукол Н. Ако е висока няма какво да чакаш да се смъкне с разни сиропчета.

Момичета , дайте идеи с какви плодове правите фрешове на дребосите. Че аз съм зациклила тука на едни ябълки и това е!

# 104
Такаааа, аз понеже чета подробно всеки пост да внеса разяснени е по темата за надуваемите кошари: първа на такава кошарка пусна снимка Анна, после си взе Крейзибрат със съдействието  на Кабранска и после Велиса спомена за такава кошарка. Друг поне не се е хвалил да има.
ooooh! ooooh! ooooh! Embarassed Embarassed Embarassed
МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ!!! Анна, значи трябва на теб да благодаря за идеята!   bouquet
И да се извиня, че се правя на много отворена, пък съм отнесена кърмачка  Blush

А н и , ти фреш само от плодове ли правиш? Или и от зеленчуци? Пробвай с някаква смес от зеленчук и плод  Rolling Eyes Мене все ме мързи да му правя..  Blush
А ябълката на фреш разреждаш ли с вода? Че на мен ми е много сладко-кисела  Sick
И един малко нагъл въпрос - имаш ли скенер  Twisted Evil Много ме запали с тая твоя тетрадка. Аз тука описвам всичко, което споделиш от педиатърката ти и направо се възхищавам! Ама някои от листчетата мъжът ми"подредил" онзи ден към коша  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт