Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 679
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Ние още на никой не сме казали, предпочитаме да мине ФМ/БХС, за да споделим спокойно, чисто от суеверие. Великден ще ни е един добър повод като семеен празник, живот и здраве. Simple Smile

Иначе и аз мисля, че скоро ще се разделям с дънките, които през половината време, в което нося, трябва да са леко разкопчани. Чорапогащниците и талиите на роклите и мен започнаха да ме стягат и се радвам, че идват топли месеци. Целият ми гардероб е с дрехи по тялото, така че явно ще го освежавам с нещо практично и удобно.

И моят мъж смята, че почти не ям, а аз искрено се надявам да дойде периодът със здравия апетит. Зеленчуци и готвени храни почти не мога да погледна, месо рядко хапвам и още го карам на тесто, крем супи и тук-там някой плод. Не съм хващала тенджера от близо 2 месеца, защото при мисълта за храна ми става неприятно. 😄

# 271
Ние на родителите не сме казали.Знаят само сестрите ми и няколко колежки.Като мине ФМ ще кажем на всички 😁

# 272
За изследванията,почнах да си правя още преди да забременея, за да видя дали всичко ми е наред с тялото,съответно и на мъжа ми- оказа се че и двамата имаме проблеми- аз поликистозни яйчници,затова не можех да нацеля овулацията кога е,на мъжа ми спермограмата му не беше наред и той мина 3 месечно лечение.
Като цяло доста чета,разбира се че ходя и на лекар -не съм по здравна каса (нямам още личен лекар) ,имам допълнително здравно и там си възстановявам разходите (не всички) ,само тези който ми са предписани от лекар на амбулаторният лист ,минала съм през аг,ендрокринолог,вътрешни болести,хематолог,ангелог. Сега оставям само АГ-то да ме следи. Изследванията който съм си пускала до сега (в 7 г.с) -ПКК,полови хормони и маркерите на щитовидната жлеза,за липси на витамини,преди да забременея пусках и за яйчников резерв ,след като забременях:
- кръвен за бременост,
-прогестерон,
-фолиева киселина,
-токсоплазмоза (имам котка,домашна,но все пак),
-разширен пакет за тромбофилия,
-б12, д 3, желязо,
-Кръвна група с резос фактор (задължително я искат при бременни и трябва да имате официален документ,ако се стигне до кръвоприлитие)

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 15:37 от Valentinche

# 273
Ние още на никой не сме казали, предпочитаме да мине ФМ/БХС, за да споделим спокойно, чисто от суеверие. Великден ще ни е един добър повод като семеен празник, живот и здраве. Simple Smile

Иначе и аз мисля, че скоро ще се разделям с дънките, които през половината време, в което нося, трябва да са леко разкопчани. Чорапогащниците и талиите на роклите и мен започнаха да ме стягат и се радвам, че идват топли месеци. Целият ми гардероб е с дрехи по тялото, така че явно ще го освежавам с нещо практично и удобно.

И моят мъж смята, че почти не ям, а аз искрено се надявам да дойде периодът със здравия апетит. Зеленчуци и готвени храни почти не мога да погледна, месо рядко хапвам и още го карам на тесто, крем супи и тук-там някой плод. Не съм хващала тенджера от близо 2 месеца, защото при мисълта за храна ми става неприятно. 😄

Значи момичета аз вчера си купих два чифта "бременни дънки". Моите ни мога да ги закопчавам .... ,😊🤗🤭

# 274
Ох, момичета, всичко е наред!
Бебето си отговаря точно на седмицата 10+0, чак не мога да повярвам... предната бременност все бях назад със по седмица, две.
Много е пораснало, чухме вече сърчице за кратко. Хематома се е разсеял и вече няма нищо - Много съм щастлива. Доктора беше доволен също. Записаха ме за БХС + ФМ за 11.04, тогава ще съм 11+5, само че във Велико Търново, не разбрах при кого, като отида за документите ще ми обяснят.
Много съм щастлива, за първи път добри новини без но, ако и т.н. Продължавам с дуфастона 2х1 за сега и фолиева киселина. Аз приемат витамин Д3+К2, защото съм с дефицит и друго за сега - не.

Забравих да изкоментирам обаче с него посещението при зъболекар. Ще изчакам може би и към 5-тия месец ще трябва да се запиша да довършим манипулация, започната преди да забременея. НЕ знам дали ще има проблем? Става въпрос за махане на две части от корона върху два зъба и после слагането на общ мост. НЯкой запознат ли е ще има ли проблем?

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 17:18 от Mir_Dim

# 275
Здравейте , гинеколожката ми иска доказателство, че съм кръвна група А+, спомена за някакъв талон. Откъде мога да изкарам такъв документ, може би от личната лекарка ще ми издаде? Че иначе трябва да ходя пак да ме боцкат в лабораторията.

# 276
  • Замък сред облаците
От лаборатория с мокър печат се изисква. Ама това трябва чак за раждането.

# 277
От лаборатория с мокър печат се изисква. Ама това трябва чак за раждането.

Имам снимка на талона ми от предната бременност, ама сигурно не важи?
Пак ще ми пускат изследване, нали?

# 278
Аз моя талон си го правих в Синево, преди лапарото.На АГ занесох ксерокопие на талончето, а то си стои в мен 🙂
Мир то кръвната група си е за цял живот, няма как да не важи според мен 😁
Е ние вървим заедно с теб, а аз мислех, че съм само аз по-назад от всички в седмиците 🤗

# 279
Аз моя талон си го правих в Синево, преди лапарото.На АГ занесох ксерокопие на талончето, а то си стои в мен 🙂
Е ние вървим заедно с теб, а аз мислех, че съм само аз по-назад от всички в седмиците 🤗

Е супер! И аз така се чувствах Grinning Grinning Grinning на мен последна менсруация ми беше на 18 януари.

# 280

Е супер! И аз така се чувствах Grinning Grinning Grinning на мен последна менсруация ми беше на 18 януари.

Моята на 17.01 😊

# 281
Хехеее моята на 16.01 😂

# 282
Егати само аз ли имам такъв огромен апетит. Като видях двете чертички бях 55 кг а съм 176см, а сега вече съм 61кг🥲.
БХС ми мина миналата седмица, но съобщихме на близките ни малко преди това. Вече съм 13+2. Сутрин на празен стомах дори забелязвам, че имам вече коремче.🥰

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:10 от DENIMtsa

# 283
Егати само аз ли имам такъв огромен апетит. Като видях двете чертички бях 55 кг а съм 176см, а сега вече съм 61кг🥲.
БХС ми мина миналата седмица, но съобщихме на близките ни малко преди това. Вече съм 12+2. Сутрин на празен стомах дори забелязвам, че имам вече коремче.🥰

На мен също ми се яде. Постоянно нещо ми е в главата, но ми е толкова лошо, че просто не мога да се насиля да ям... Имам чувството даже, че от глад ми е лошо. През деня ям супа, вечер съм основно на салата. Интересното е, аз бях споделила, че спрях месото няколко месеца преди да забременея, но сега ям, яде ми се просто. А първата бременност до към пети месец не можех да близна месо. Но всяка е различна...

# 284
БХС ми мина миналата седмица, но съобщихме на близките ни малко преди това. Вече съм 13+2. Сутрин на празен стомах дори забелязвам, че имам вече коремче.🥰

Дени, на тази височина пак ще си слаба с тези килограми.

Иначе, за казването и ние за към Великден сме го планирали, ама честно казано никак не ми се бие тъпана.

Общи условия

Активация на акаунт