Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 638
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета, аз съм от надявам се ноемврийските мами, с последен цикъл на 19.02. в четвъртък бях на преглед за първи път, всичко изглеждаше нормално, отговаря си на закъснението и ме вика след 2 седмици.

Ноо, тъй като това ми е 3-та бременност, една успешна 2019 и мисед миналата година сега съм доста голяма паника. Та, на въпроса, от вчера следобед не си усещам гърдите така 'напращели', както бяха цяла седмица, а това ми е единственият симптом. Цяла нощ не съм спала да го мисля дали е нормално да спрат да са така напомпани или пак се е случило най-лошото. Обмислях да ида и на лекар, но каквото и да е, сигурно пак ще трябва да чакам поне седмица, за да видим дали ще се чуе сърчице. Тъй като е много рано още.

Та, при някоя да е изчезнала болката в гърдите и всичко да е било наред?

В началото моите бяха много напращели и силно болезнени(имах си и др симптоми). След 8г.с.омекнаха и ме болят малко само като ги "раздрусам", но всичко си върви наред засега и бебето се развива ок.Напълно разбирам какво ти е, защото предишната ми (1ва) бременност завърши с мисед, а освен спирането на болката в гърдите, останалите симптоми също изчезнаха. Не се притеснявай при всеки е индивидуално. В момента не трябва да се тревожиш, а напротив.

# 331
Не се шашкайте, момичета. Аз съм в 14 седмица и нямам никакви симптоми вече, а бебчо е наред, преди часове го гледаха.

# 332
И аз днес бях на пръв скрининг, 11+5 г.с. съм, като при мен симптомите си продължават - гадене, понякога с повръщане, отпадналост, болки в гърдите и т.н.

Емоцията бе много голяма с бъдещия татко да видим малкото фъстъче, първо кротуваше и тъкмо докторката го похвали, че е много усложливо и то започна да прави пируети. Simple Smile

По ФМ всичко е добре, понеже при мен и възрастта е фактор (наскоро навърших 35), се радвам, че към момента при 1:250 за риск от Даун за индивидуалния случай, рискът вече е 1:3500, чакаме и резултатите от БХС, като съветът на доктора е, че има смисъл само от допълнителен тест за Даун и то само, ако ние държим и, че останалите тестове са просто пилеене на средства.

Като разглеждам, че в частни болници ЖК по пакет е около 1 000 лв., като че ли предпочитам за това да ги отделя, но още нямам записан час, доктор и клиника.

# 333
Не се шашкайте, момичета. Аз съм в 14 седмица и нямам никакви симптоми вече, а бебчо е наред, преди часове го гледаха.

Аз съм 13+5 и също от тази седмица нищо не е като в началото.

# 334
Хеейй, как сте момичета.Голямо затишие днес 😁

Аз два дни се занимавах с присаждане на цветя и уикенда ми отиде в работа, вместо в почивка 😂

Утре чакам най-накрая резултати от МБ и силно се надявам всичко да е ок.И да кажа, че нямам търпение да спра Утрогестана, защото нито сините сливи, нито това, че пия по 3-4 литра вода всеки ден, та даже и лактулозата не ми помага да се справя със запека 😁
Мисля, че като го спра, поне за известно време ще има някакъв положителен ефект.. или поне се надявам 🤷🤣

# 335
Наистина сме тихи този уикенд. Аз предимно си почивах, нямам с какво да се оплача за щастие 😊

# 336
Аз също не можах да си почина кой знае колко. Свършихме някои задачи покрай организацията на сватбата ни. 😁 Но беше пак приятна занимавка.

# 337
Момичета, имам голяма дилема: записах се на ЖК в частна клиника, но докторите, към които се бях насочила, нямаха часове и най-ранния такъв, който хванах, ще е в 16 г.с.

При всички положения ще направя междинен преглед тези дни при някой друг доктор, но се чудя дали той просто да не е по ЗК. Чудя се, обаче, доколко е ОК да правя изследвания (в това число евентуално цитонамазка, пълна микробиология) през 3 седмици, както и дали мога с наличните изследвания да отида в частната клиника и да не ги правя пък там първия път…

Проблемът, е, че там трябва да си избера пакет ЖК още преди първото влизане при доктора, т.е. няма да мога да се консултирам по темата.

И доколко доктор по ЗК приема за добре, че пациентка се следи и на частно? Ако допуснем, че ползвам този по ЗК за болнични и т.н.

Имате ли опит по темата? Ще съм благодарна. 🥰

# 338
Момичета, имам голяма дилема: записах се на ЖК в частна клиника, но докторите, към които се бях насочила, нямаха часове и най-ранния такъв, който хванах, ще е в 16 г.с.

При всички положения ще направя междинен преглед тези дни при някой друг доктор, но се чудя дали той просто да не е по ЗК. Чудя се, обаче, доколко е ОК да правя изследвания (в това число евентуално цитонамазка, пълна микробиология) през 3 седмици, както и дали мога с наличните изследвания да отида в частната клиника и да не ги правя пък там първия път…

Проблемът, е, че там трябва да си избера пакет ЖК още преди първото влизане при доктора, т.е. няма да мога да се консултирам по темата.

И доколко доктор по ЗК приема за добре, че пациентка се следи и на частно? Ако допуснем, че ползвам този по ЗК за болнични и т.н.

Имате ли опит по темата? Ще съм благодарна. 🥰

Според мен не е проблем да отидеш при частния с наличните ти изследвания, защото все пак си ги правила скоро. Освен ако там не ти кажат за някое допълнително изследване, което те искат да се направи.

Решението си е твое, но според мен да се объркваш си избери един лекар, за да не стане така всеки да ти казва различни неща и накрая да се притесняваш и чудиш какво да правиш(от личен опит казвам).

# 339
Аз лично се водя по ЗК при моята АГ, но понеже тя се премести в друг град, ходя и на частно при друга 😁
На втората съм казала, че при нея ходя само да виждам дали всичко е ок с бобчето.А имам пълно доверие на първата.

Според мен няма да има нужда изследванията да се правят два пъти.
А и това дали ще го приеме добре или зле, си е лично негова работа.На теб да не ти пука 😁

# 340
Моето сутрешно гадене, което е всъщност по всяко време през деня продължава. Притеснява ме обаче, че тази сутрин повърнах на гладно, а пия Еутирокс и може би не се е усвоил. Чудя се дали ще е необходимо в такива случаи да го приемам повторно?

# 341
Колко време след приема го върна ?
Ако са минали поне 20-30 Мин се е разградил и поне малко усвоил, но ако е по-малко надали..
А и не е фатално, въпроса е да не го връщаш всеки ден 😁

# 342
Аз направих същото онзи ден,точно след като изпих еутирокса,около 15мин след това повърнах,но не пих повторно,пих си пак на следващия ден

# 343
Ами, повърнах след около 40 мин. от приема. Аз скоро ще пускам ПКК и мисля да направя една котрола и на ТСХ. Лошото е, че ме е страх и как ще е кръвната ми захар - ям основно тестени неща и закуски, а това си е чиста захар.

# 344
Благодаря, момичета! 🫶

Аз си купих една дебела книга за бременността и като започнах да чета частта за храненето, се възмутих от себе си и режима ми последните 3 месеца (преди това се хранех здравословно) и съм се решила на радикална промяна в менюто. От тази сутрин съм на варени яйца, като яйца не бях хапвала от началото на бременността и плавно ще намалявам тесто и пакетирани храни за сметка на по-богати на хранителни вещества. Още не съм прескочила периода с гаденето и повръщането, но не искам да изпадам в паника от първата ПКК (която ще гледам да пусна близките дни).

Общи условия

Активация на акаунт