Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 638
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Моето сутрешно гадене, което е всъщност по всяко време през деня продължава. Притеснява ме обаче, че тази сутрин повърнах на гладно, а пия Еутирокс и може би не се е усвоил. Чудя се дали ще е необходимо в такива случаи да го приемам повторно?

За съжаление доста пъти ми се случи да повърна скоро след Еутирокса. Никога не взимам повторно обаче защото не знам колко се е усвоил. Ако са минали 30 мин. след приема няма проблем. Но и по-малко да са, ако се случва рядко пак не би трябвало да има проблем, той си действа с натрупване. Ще ходя и аз да изследвам хормони тия дни, дано не са скочили много.

Притеснения за кръвната захар и аз имам, още повече, че съм с ИР и отдавна гликирания ми хемоглобин е към горна граница. Ям основно въглехидрати, просто друго не мога. Месо не ям поне от месец. В момента не мога и ОГТТ да направя с това повръщане. Аз едва издържам когато трябва да правя изследвания на гладно, а да изпия тази глюкоза абсурд. До обяд повръщам и от 2 глътки вода. Вече съм 11.г.с +4 д. и още е така. Ще пусна само КЗ на гладно, а ендокринолога каза, че ОГТТ ще правим към 24 г.с. Дано не е късно тогава.

# 346
Четох относно това гадене, че приключвало чак до края на втори триместър и е причинено от нарастването на хормона ЧХГ в кръвта. На мен ми се гади като ми замирише на манджа, лук и всякакви силни миризми, дори от някои парфюми, явно е свързано и с обонянието, не само с вкусови предпочитания. Но пък, интересно как, нито веднъж не съм повърнала от тестени храни, даже вчера сутринта като ми замириса на бухти и направо станах от леглото да ям...

# 347
Здравейте, бъдещи мами Heart
И аз съм една от Вас, с последен цикъл на 28.12.2022 г. и в 15 г.с и 2 дни. В 12 г.с отидох  на първа женска консултация, от която ме насочиха за направа на кръвни изследвания, урина и ранен биохимичен скрининг, като цялостното заключение от всички е, че всичко с бебчо  се развива напълно нормално, за което много се радвам. Единственото ми притеснение е, че още с констатирането на бременността ми, лекарят видя и киста в левия яйчник, заради която приемах вагинално утрогестан до 12 г. с. На гореспоменатата първа женска консултация, обаче същата още си беше налице и то в уголемен размер. Много ще се радвам да споделите информация, ако сте имали подобен/сходен или идентичен случай на моя.

# 348
Здравей, Hris89,сигурна ли си,че си смяташ седмиците правилно? Аз съм с последен МЦ на 31.12 и съм в 13г.с и 2 дни,а ти си няколко дни преди мен,пък си 15г.с и 2 дни?

# 349
Здравейте, момичета. Скоро и аз не съм се включвала😅 Доста изморена се чувствам напоследък, живея във блок без асансьор и докато се кача до вкъщи е чудо. Вчера имах възможност да се порадвам на хубаво време и доста се изморих през деня. Снощи направо се хвърлих в леглото и заспах. Сутринта се събуждам и все едно тялото ми ме е напуснало, нямам сила за нищо, освен да хапвам😁 някоя чувствала ли се е по същия начин?
И още един въпрос в коя седмица започва втория триместър? Аз съм вече 12+5, тоест 13

# 350
Привет и от мен,
и аз не съм се включвала много тази събота и неделя.
Малко попътувахме да огледаме мебелни магазини, че ни предстои ремонт. В събота се поуморих а и пътуването по принцип не ми влияе много добре... Вчера много ме боля корема, не постоянно, но като направя по-рязко движение и ме срязва. Даже изпих едно но-шпа за спокойствие. Днес също усещам леки болки и напрежение.
Чудя се нещо... Първото ми раждане беше доста тежко и завърши с много вътрешни и външни шевове. Може ли за това сега така да ме боли повече от предния път? И може ли тези шевове да ми пречат по някакъв начин на бременността... сигурно питам голяма глупост, ще питам и АГ другата седмица, но до тогава някакво спокойствие да имам Grinning Минали са почти пет години от тогава и всичко зарастна за около 2 месеца. После на всички контролни всичко беше наред, но все пак си имам известно притеснение...

# 351
Здравей, 19893 Simple Smile
На листа, който ми издадоха с всички параметри по ехограф за бебето (не знам как се казва) за биохимичния скрининг, това беше на дата 20.03.2023 г. пишеше 12 г.с и 2 дни и от тогава до днес по мои изчисления, съм в 15-та и 1/2 дни

# 352
Моят последен цикъл беше на 01.01, според изчисленията на две приложения и лекаря ми съм 13+1. Твоят преглед е бил преди две седмици, няма как сега да си в 15 седмица.

# 353
Щом така сте изчислили, съм напълно съгласна.
Аз и не съм си изчислявала с калкулатори в интернет гестационните седмици, а се водя изцяло по изчисленията на гинеколога, който установи наличието на бременност и тези на водещия ми женската консултация. Регистрацията ми във форума е по повод притесненията, които имам заради кистата в левия яйчник, не съм тук да споря, а да получа информацията, която ме касае от жени в същото положение Simple Smile.

# 354
Според мен, на Хриси са й сменили термина, заради ранна овулация. Аз например бях в 9+6 на преглед, а гинеколога каза, че съм 10+5 и съответно изтегли термина с 1 седмица назад. Важното е да са добре бебоците, седмиците не са от голямо значение 😊

# 355
Аз съм подготвила доста материали за следващата тема, че тази не ми се редактира, ама сега Паола като попита ме сети.14-та седмица вече си е началото на 2 ри триместър, или 4-ти месец ☺️

# 356
Според мен, на Хриси са й сменили термина, заради ранна овулация. Аз например бях в 9+6 на преглед, а гинеколога каза, че съм 10+5 и съответно изтегли термина с 1 седмица назад. Важното е да са добре бебоците, седмиците не са от голямо значение 😊

Ще се повторя... много ми е странно това със седмиците и изобщо не го разбирам.
Предната бременност знаех точно кога съм забременяла и въпреки, че излезе, че овулацията ми е късна - не ми смениха датата на термина. Остана си все 11 май. А преносих и родих на 21 май с предизвикано раждане, защото нямали вече за къде да ме чакат. В хода на раждането се оказа, че изобщо не съм била готова за раждане и шийката ми беше достатъчно голяма и водите бистри и плацентата втора степен... можех да си го понося още месец това бебе, нищо, че вече беше станала 3650г. Sweat Smile

# 357
Точно така, kikssi Heart
Бебчетата да са ни добре, това е най, най-важното Heart

# 358
Аз съм подготвила доста материали за следващата тема, че тази не ми се редактира, ама сега Паола като попита ме сети.14-та седмица вече си е началото на 2 ри триместър, или 4-ти месец ☺

Тоест като започнеш да броиш примерно 13+2 вече реално си в 14? Или бъркам😆

# 359
Между другото, вчера се претеглих и се изумих - качила съм около 3 кг. При вас има ли разлика в теглото вече? Аз имам едва забележимо коремче, като преяла съм.

Общи условия

Активация на акаунт