Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Янчето, и от частни клиники издават, доколкото се ориентирах (още не съм минала нито една ЖК и всичко ми е от четене тук и там по темата 😕), но един от коментарите, който срещах е, че са по-скъпи като такса за документа.

Някъде имаше и притеснения, ако ти се разминат някакви дати на болнични и термин и решиш да раждаш по ЗК в някоя болница, как се процедира.

Та, тези неща ме разколебаха по линия на това дали и какво да ползвам по ЗК. Утре ще ходя при личната да консултирам темата.

# 376
Янчето, и от частни клиники издават, доколкото се ориентирах (още не съм минала нито една ЖК и всичко ми е от четене тук и там по темата 😕), но един от коментарите, който срещах е, че са по-скъпи като такса за документа.

Някъде имаше и притеснения, ако ти се разминат някакви дати на болнични и термин и решиш да раждаш по ЗК в някоя болница, как се процедира.

Та, тези неща ме разколебаха по линия на това дали и какво да ползвам по ЗК. Утре ще ходя при личната да консултирам темата.

Ясно. Още е рано да мисля за болнични, да сме живи и здрави само и всичко да е наред. Далеч съм още и от мисълта  и къде ще раждам живот и здраве, ориентирала съм се засега само да се следя на частно...затова питам... По каса никъде не съм се записала и се чудя задължително ли е...

# 377
  • Замък сред облаците
Няма проблем разминаването между болнични и термин, накрая се изравняват с последния болничен лист, който се издава от ЛЛ като изтече болничния от боллницата.. Има си тема Майчинството счетоводно - там е обяснено в първия пост.

# 378
Благодаря, АА, ще разгледам и там. 😊

# 379
Янче - разбира се, ще споделя 😊

mylitta, ето го:

Две от три нямат референтни стойности, предполагам, че ще зависи и от това какво ще се види на ехографа 🤷🏻‍♀️

# 380
Здравейте,

Хриси - аз също имам киста 5см, АГ-то я следи по прегледите, но каза да не я мисля много и да не се притеснявам. Препоръча ми да не вдигам тежко и да не правя усукващи упражнения.

Аз днес свършвам 12седмица, кг не съм качила за сега, още не съм казала на работа и май не ме подозират още.
Момичета, не се пренавивайте много с БХС, аз лично не съм му фен, защото до голяма степен си е статистика. На мен ми излезе междинен риск, което нито е много хубаво, нито лошо, но такива глупости ми наговориха в Токуда като си взимах резултатите, че ако бях с по-лабилна психика, сигурно щях да се разпадна.. като си пратих резултатите на АГ, тя ми написа: нищо притеснително. Все пак утре ще си правя Vision test и в сряда съм на фетална, но силно вярвам, че всичко е ок.

Много благодаря❤
На мен също ми казаха, че няма причина за притеснение, но фактът, че продължава да расте все пак ме притеснява

# 381
  • Замък сред облаците

mylitta, ето го:

Две от три нямат референтни стойности, предполагам, че ще зависи и от това какво ще се види на ехографа 🤷🏻♀

Това в Пловдив ли е правено? Папп-а е в норма, чхг трябва да е в хиляди? В см, не са дали нещо правилната единица в скоби. Като цяло интерпретацията е когато е дадено като част от медианата (МоМ), но това е с кръстосани резултати от УЗ измерването.

# 382

mylitta, ето го:

Две от три нямат референтни стойности, предполагам, че ще зависи и от това какво ще се види на ехографа 🤷🏻♀

Това в Пловдив ли е правено? Папп-а е в норма, чхг трябва да е в хиляди? В см, не са дали нещо правилната единица в скоби. Като цяло интерпретацията е когато е дадено като част от медианата (МоМ), но това е с кръстосани резултати от УЗ измерването.

В София е правено, в Щерев. Не е в хиляди, защото не е стандартното ЧХГ, а free beta HCG. Оказа се, че имало разлика. Благодаря ти все пак, АА 🌼😊

# 383
  • Замък сред облаците
Щерев ми беше следващото предположение Simple Smile хайде, нека и утре всичко да е наред Simple Smile

# 384

mylitta, ето го:

В София е правено, в Щерев. Не е в хиляди, защото не е стандартното ЧХГ, а free beta HCG. Оказа се, че имало разлика. Благодаря ти все пак, АА 🌼😊

И аз там ще го правя и ще се следя!  Ти само БХС ли там или се следиш....Ако да, при кой...Сподели колко плати? Аз не мога де се ориентирам в ценоразписите им нещо....

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:58 от yancheto1

# 385

mylitta, ето го:

И аз там ще го правя и ще се следя!  Ти само БХС ли там или се следиш....Ако да, при кой...Сподели колко плати? Аз не мога де се ориентирам в ценоразписите им нещо....

За кръвното изследване ми взеха 69 лв. , утре ще видим колко за ехографа. Засега съм там, обаче се замислям за промяна, защото колкото повече чета отзиви, толкова повече не ми се нрави идеята да раждам там. Иначе нямам оплаквания от прегледите, освен, че не пускат татковците заради ковид, което при положение, че няма вълна от болни и наложени мерки, не ми е основателно.

# 386
Момичета, на някоя от вас излязоха ли и вените? Не като релеф, а като цвят. Или кожата ми е станала по-прозрсчна или всички вени са посинели. Предния път това се случи към седми месец... Като се видя и се плаша, всичко си личи, кожата ми изглежда синя от толкова вени. И забелязах на краката, на костта над глезена на едно и също място и на двата крака имам топче, леко подуто и болезнено при натиск. Нещо да ви говори, симптом ли е за нещо?

# 387
  • Замък сред облаците
Вените по принцип още в началото стават по-видими (а кожата ми е по-тъмна, не е бяла), и трите пъти като забременявам още първите 2 седмици си личат.

За тия топчета да не е задръжка на течности, щом са симетрични?

# 388
Вените по принцип още в началото стават по-видими (а кожата ми е по-тъмна, не е бяла), и трите пъти като забременявам още първите 2 седмици си личат.

За тия топчета да не е задръжка на течности, щом са симетрични?
Не знам, болят при натиск, но са на абсолютно едно и също място и на двата крака. Никъде другаде нямам и не забелязвам други симптоми на задържане на течности.

# 389
  • Замък сред облаците
Питай АГ следващия път. Няма такъв симптом на нещо с топчета Simple Smile . Умора на стъпалата, евентуално заседнало ежедневие, отоци. Дори и малко течности да задържаш винаги се почва от леко отичане на краката, глезените Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт