Октомврийски мами 2023-тема 2

• 44 594
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Янче - разбира се, ще споделя 😊

mylitta, ето го:

Две от три нямат референтни стойности, предполагам, че ще зависи и от това какво ще се види на ехографа 🤷🏻♀

Това в Пловдив ли е правено? Папп-а е в норма, чхг трябва да е в хиляди? В см, не са дали нещо правилната единица в скоби. Като цяло интерпретацията е когато е дадено като част от медианата (МоМ), но това е с кръстосани резултати от УЗ измерването.

В София е правено, в Щерев. Не е в хиляди, защото не е стандартното ЧХГ, а free beta HCG. Оказа се, че имало разлика. Благодаря ти все пак, АА 🌼😊

И аз там ще го правя и ще се следя!  Ти само БХС ли там или се следиш....Ако да, при кой...Сподели колко плати? Аз не мога де се ориентирам в ценоразписите им нещо....

За кръвното изследване ми взеха 69 лв. , утре ще видим колко за ехографа. Засега съм там, обаче се замислям за промяна, защото колкото повече чета отзиви, толкова повече не ми се нрави идеята да раждам там. Иначе нямам оплаквания от прегледите, освен, че не пускат татковците заради ковид, което при положение, че няма вълна от болни и наложени мерки, не ми е основателно.

О, за раждането и аз не знам. При кой доктор се следиш?

# 391
Добро утро, момичета 🌷 Минавам да се отчета - БХС мина тази сутрин. Всичко изглежда наред. Костта на носа била добре оформена, нухалната гънка е 1.50 мм . Ето ги и рисковете:

Янче, в момента съм при д-р Арабаджи.

# 392
Добро утро, момичета 🌷 Минавам да се отчета - БХС мина тази сутрин. Всичко изглежда наред. Костта на носа била добре оформена, нухалната гънка е 1.50 мм . Ето ги и рисковете:

Янче, в момента съм при д-р Арабаджи.

Супер! Радвам се, че всичко е ОК ❤️

# 393
Янче - разбира се, ще споделя 😊

mylitta, ето го:

Две от три нямат референтни стойности, предполагам, че ще зависи и от това какво ще се види на ехографа 🤷🏻♀

Това в Пловдив ли е правено? Папп-а е в норма, чхг трябва да е в хиляди? В см, не са дали нещо правилната единица в скоби. Като цяло интерпретацията е когато е дадено като част от медианата (МоМ), но това е с кръстосани резултати от УЗ измерването.

В София е правено, в Щерев. Не е в хиляди, защото не е стандартното ЧХГ, а free beta HCG. Оказа се, че имало разлика. Благодаря ти все пак, АА 🌼😊

И аз там ще го правя и ще се следя!  Ти само БХС ли там или се следиш....Ако да, при кой...Сподели колко плати? Аз не мога де се ориентирам в ценоразписите им нещо....

За кръвното изследване ми взеха 69 лв. , утре ще видим колко за ехографа. Засега съм там, обаче се замислям за промяна, защото колкото повече чета отзиви, толкова повече не ми се нрави идеята да раждам там. Иначе нямам оплаквания от прегледите, освен, че не пускат татковците заради ковид, което при положение, че няма вълна от болни и наложени мерки, не ми е основателно.

О, за раждането и аз не знам. При кой доктор се следиш?

И нас в Майчин дом не ни пуснаха двамата, та си влязох сама. Таткото беше избеснял Grinning странно е, но все пак спазваме всички изисквания, колкото и да са неоснователни към днешна дата и за нас. Те си знаят...

# 394
  • Замък сред облаците
Като се разболеете (не дай боже) веднага ще минете от страната на “добре че не пускат никого!” И го казвам от личен опит с ковид в 40гс в края на юни…

Кашмир, хубави резултати!

# 395
Между другото, аз съм от малък град и също таткото не е присъствал на нито един преглед. Стои и ме чака чинно пред вратата, хем се познава с доктора. Аз съм на мнение, че е по-добре така, не само заради Ковид, а заради всякакви болести в момента. Тук при нас от месеци се влачи грип някакъв, който направо те срива, толкова е тежък.

# 396
Мерси, АА Simple Smile

Не ме разбирайте грешно, аз по принцип съм си страхлива, спазвала съм всички наложени мерки по пандемията и съм една от малкото, които ходи на преглед с маска (поне по това, което виждам). Просто последния път бяхме поне 10 двойки в не особено широк коридор, едни до други и ако е имало болен, според мен щеше да тръгне заразата, без значение кой влиза в кабинетите и кой не.

# 397
  • Замък сред облаците
Така е, аз затова се кефя че не пускаха татковци в чакалнята на Вита даже (сега май пускат). Тежки вируси обикалят тази зима и не е приятно да си бременна, болна и да трепериш как ще се отрази на бебето.

# 398
При мен няма проблем с пускането на таткото. Мисля, че само един път съм ходила без него. Гледам да си запазвам час в края на деня и да съм последна на преглед. Хем няма хора в клиниката да се бутаме пред кабинета, хем ми е спокойно, че ще го пуснат и него.

# 399
И ние влизаме всеки път заедно и то не защото аз или той настояваме,даже напротив,хич не ми е зор,ама тя всеки път ми казва:е,защо си го довела като няма да влиза🤣

# 400
Момичета, как се справяте с главоболието(ако имате такова)..? Последните две седмици почти всеки ден ме боли главата и не знам какво да правя. Cry

# 401
Аз се справям с пиене на вода,при мен проблемът е,че ако пия вода на гладно повръщам,та трябва да съм яла нещо,за да пия,но гледам да пия доста и ми минава. Забелязала ли си дали има връзка с това?

# 402
Аз се справям с пиене на вода,при мен проблемът е,че ако пия вода на гладно повръщам,та трябва да съм яла нещо,за да пия,но гледам да пия доста и ми минава. Забелязала ли си дали има връзка с това?

Не мисля... пия по 2,3 литра на ден Sad

# 403
Аз онзи ден имах много гадно главоболие, но устисках зъби и не пих нищо.Сутринта като станах бях добре 😁 Но, ако през деня ме болеше, може би щях да изпия 1 парацетамол 🤷

МБ ми излезе чиста🥳, ама сега пък от вчера някакъв цистит се опитва да ме мъчи.Че днес съм се лепнала да ям сушени червени боровинки и мисля да не му позволя да се развие Аааа то още от началото, ако така ще започваме, няма да се разберем с тези инфекциики 😂

# 404
Аз онзи ден имах много гадно главоболие, но устисках зъби и не пих нищо.Сутринта като станах бях добре 😁 Но, ако през деня ме болеше, може би щях да изпия 1 парацетамол 🤷

МБ ми излезе чиста🥳, ама сега пък от вчера някакъв цистит се опитва да ме мъчи.Че днес съм се лепнала да ям сушени червени боровинки и мисля да не му позволя да се развие Аааа то още от началото, ако така ще започваме, няма да се разберем с тези инфекциики 😂

Ох, предната бременност ми започна със страхотна бъбречна криза и цистит. Направо беше ужасно. Три дни стисках зъби, нищо не пих, защото тъкмо бях видяла 2-те черти и на третия ден през нощта мъжа ми ме закара до спешна помощ, където ми се изсмяха и ми казаха "Че от къде знаеш, че си бременна?!". Качиха ме в отделението все пак, където ми удариха инжекция папаверин и бусколизин, но се оправих с ядене на червени боровинки и пиене на мноооого вода. Стискам палци бързо да минава.

Общи условия

Активация на акаунт