🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 552
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Uinen, както Пепелчето е написала, трамваят е най-удобен за Долмабахче. Вариантът с корабчето изобщо не е удачен. Входът на двореца е откъм Кабаташ, а не откъм Бешикташ. Ако слезете на Бешикташ, ще има да ходите... Чак ще ви опротивее, а децата ще се размрънкат. Wink Иначе е добър вариант за виждане отблизо, но не и за посещение.

От Султанахмет до Кадъкьой се ходи първо с трамвай до Еминьоню и после с ферибот. Или първо пеша и после ферибота. Докато сте свежи и посоката е слизане към Еминьоню, спокойно може да спестите трамвая. Дори ще можете да надникнете в парка Гюлхане с лаленцата. На връщане ще сте изморени и има изкачване. Препоръчвам да не се мъчите пеша. Терминалът за Кадъкьой е най-близкият до моста Галата.

В Кадъкьой - когато излезете от пристанището, насреща има едно доста сложно кръстовище. Целта ви е да тръгнете по улицата насреща, покрай тази заоблената сграда на банка. Покрай другия тротоар се вижда и трамвайната линия. Като повървите 10-тина минути нагоре, ще срещнете бика. Joy Но е на другия тротоар. Точно там трамваят завива надясно. Ако на децата им е мерак, може и да се качите на трамвая. Не знам точно как са спирките, но при бика би трябвало да има спирка. Или може после да се качите, защото трамваят прави кръгче около това каре с хубавите заведения и магазини. После се разходете в карето. Похапнете. Приятно място е.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 12:03 от Таня67

# 301
  • София
Присъединявам се към питането на Сиена за водната стена.
...
Точно до Хафъз Мустафа в Юскудар е водната стена.

# 302
  • Пловдив
Здравейте! Коя автобусна фирма бихте препоръчали за пътуване от Пловдив до Истанбул? Часовете на АрдаТур ми допаднаха, но като видях мненията се чудя коя друга да избера.

# 303
  • Варна и...духом на Босфора
Медунче и малки и големи мечета,лек път!
Дай нишан после,тамам му?😘🐣🐰😘

В Кузгунджук,забравих да кажа😁,е и къщата на Рефика Биргюл,стара сграда на Bican efendi sk.N.10,,реставрирана от нея,откъдето излъчва кулинарното си предаване,Refika nin Mutfagi.Аз я харесвам,и зимата правя по нейна рецепта,Pancar bulgur salatasi, малко фалшив късър му казвам,щото е със цвекло кисело.
Още в Кузгунджук за любителите на кокореча и карантия има хубаво място с такава храна,готвачите са от Измир.

Беличке,виж младежа как се оправя с каките,тъй,тъй😘😁

А Фрезиите ....ах,сякаш усещам аромата им от снимките,прекрасни
Некоя грудка Я.да си изпроси 😁,няма само сладолед я!

Арда Тур!
Доживотно не!

# 304
Метро, имате и Vib, за която само съм чувала, но все добри отзиви, евентуално и Хунтур.

# 305
А тези тълпи народ завзел Истанбул (говоря за  туристите, не за местните) няма ли да си вземе почивка след мюсюлманския и християнския празник? Към края на април и началото на май все така ли е от към посетители?

# 306
Най-накрая дойде ред и аз да запазя хотел😁 набелязала съм 2-3,като единия е до пл. Султанахмед, а другия до пл. Таксим. Въпроса е в кой район според вас е по-добре да нощуваме? И на двете места има забележителности на пешеходно разстояние, което е едно от условията ми.

# 307
  • София-Лагера
Ние запазихме Султан Сулейман палас хотел.Към 60 лв е нощувката със закуска.
Ще пътуваме по Великден живот и здраве.За мен е втори път и нямам търпение.

# 308
  • Варна и...духом на Босфора
Така.
Обстановката на терен както се казва,е Дъж- дов- на!😃
Чаровният Април...йок,бе хаятъм..😃
Какво препоръчвам да не сте на мокро,да сте вдъхновени,да сте одухотворени,да сте впечатлени,и по- малко разорени😁😊😃---а,а
А...де ...
А така!
Археологически музей!!!!!!
Това е!
Очаквам поне едно разказче оттам!,лютфен!

Моника 08,
По- забавен,шумен,колоритен е Бейолу и Таксим,ако сте фен на нощните забавления,резервирайте там,а и по- стръмен е😁

История, архитектура,османска и византийска епоха,близост до пазар,пристанища,ако ви са в must,тогава Султанахмет

# 309
# 310
Около 10ти май ще има ли още лалета за гледане ?

# 311
Новите морски долмуши от Галатапорт...

https://www.instagram.com/reel/CqVjfdjIV60/?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==

# 312
Здравейте! От петък до понеделник ще сме в Истанбул. Това ни е първо посещение на града и първо посещение на Турция със собствен транспорт. Мъжът ми пое ангажимента да проучи всичко, свързано с пътуването с кола, но май проучването му се свежда само до това, че до Истанбул е магистрала, която не е много скъпа. Четейки информацията за интересните места, няколко страници назад видях, че коменирате за някаква винетка, но не ми стана ясно. Може ли малко разяснения - кога трябва да се купи и за къде, колко струва, къде се продава? Ние мислим да ползваме колата само за отиване и връщане, а на място да ползване обществения транспорт, като хотелът ни е във Фатих, близо до Акведукта на Валенс. В такъв случай необходима ли е винетка?

# 313
Здравейте попаднах на едно приложение за интернет което е доста удобно добавя се като Е-сим казва се Airalo.

# 314
Медунче и малки и големи мечета,лек път!
Дай нишан после,тамам му?😘🐣🐰😘

Благодаря, redemi!
Ще разказвам, ако не от мястото на събитието, ще е като се завърнем.
Дано само дъжд да няма много.

Общи условия

Активация на акаунт