🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 345
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
От банкови карти на ДСК, ЦКБ и Уникредит, коя ще е най-изгодна за ползване?
Къде може да се пие "нормално" за българските стандарти кафе? Да не е чорба или турско, а еспресо.
Къде може да се гледа танц на дервиши ?
За картите не мога да ви помогна, ползвахме кеш, но кафето - в Espresso Lab е прилично 😊.

# 616
В какъв смисъл да е по-изгодна? Писано е в темата много пъти, че за плащане с карта има надценки на места. Аз си ползвах няколко пъти Революта.

# 617
  • Варна и...духом на Босфора

Къде може да се пие "нормално" за българските стандарти кафе? Да не е чорба или турско, а еспресо.
За картите не мога да ви помогна, ползвахме кеш, но кафето - в Espresso Lab е прилично 😊.
Джанъм,доброволката немкиня в Сюлеймание за постоянно ли е там?
Как се казва,ако река да я потърся?

# 618
Здравейте,

Предстои ни семейно пътуване до Истанбул в края на май. Вече резервирахме място през AirBnB  и домакина от там ни споделя, че в близост имало паркинг на четири нива за около 7евро на ден.
Това добре ли е като цена и дали някой знае някакви по-добри варианти? Става въпрос за оставяне на две коли за 3-4 денонощия в паркинг, за района Бейоглу, Тарлабаши, ако правилно се ориентирам.

Благодаря!

# 619

Джанъм,доброволката немкиня в Сюлеймание за постоянно ли е там?
Как се казва,ако река да я потърся?
Не знам дали е за постоянно - дошла е да опознае корените си, каквото и да означава това 🙏 За името не я попитах, но изглежда много "ефирно", прозрачна кожа и много светли сини очи, слабичка.

# 620
  • Бургас / UK
Аз ви препоръчвам Старбъкс, винаги там пием хубаво кафе 😊

# 621
  • София
Здравейте,

Предстои ни семейно пътуване до Истанбул в края на май. Вече резервирахме място през AirBnB  и домакина от там ни споделя, че в близост имало паркинг на четири нива за около 7евро на ден.
Това добре ли е като цена и дали някой знае някакви по-добри варианти? Става въпрос за оставяне на две коли за 3-4 денонощия в паркинг, за района Бейоглу, Тарлабаши, ако правилно се ориентирам.

Благодаря!
Като цена е добре. Най-малката цена, която съм чувала е 6 евро на ден, а повечето частни паркинги са по 10 евро и нагоре. Обаче кварталът има лоша слава. Дано хотелът е на някоя главна улица и да не се налага да влизате навътре. И на стрий-вю няма да можете да видите как е, защото само този квартал е заобиколен и не е заснет от колите на Гугъл. Възможно е да са започнали да облагородяват квартала, защото и аз гледах, че е пълно с апартаменти, които се предлагат съвсем отскоро, но и често в отзивите в Букинг  пишат, че околността е неприятна. Въпреки хубавото модерно обзавеждане, не посмях да рискувам.

melange, за разходката с корабче има 2 варианта. Първият е да се качите на корабче за разходка. В първи пост трябва да пише. Най-използваната фирма е TURYOL. Ще ви разходят до втория мост и ще ви върнат обратно. Спират само на още едно място, за да вземат още малко туристи от азиатския бряг. Вторият по-евтин вариант е ферибот от градския транспорт. Ще ви струва по едно билетче за отиване и едно за връщане. Линията е Еминьоню-Саръейр-Rumeli Kavagi. Само някои от курсовете са до последното пристанище, но Саръйер е достатъчен. Пътува по час и половина в посока. Движи се покрай европейския бряг. През 1 час са. Можете да хапнете нещо в квартала и да се качите на следващ ферибот.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 00:03 от Таня67

# 622
Здравейте,

Предстои ни семейно пътуване до Истанбул в края на май. Вече резервирахме място през AirBnB  и домакина от там ни споделя, че в близост имало паркинг на четири нива за около 7евро на ден.

Благодаря!
Като цена е добре. Най-малката цена, която съм чувала е 6 евро на ден, а повечето частни паркинги са по 10 евро и нагоре. Обаче кварталът има лоша слава. Дано хотелът е на някоя главна улица и да не се налага да влизате навътре. И на стрий-вю няма да можете да видите как е, защото само този квартал е заобиколен и не е заснет от колите на Гугъл. Възможно е да са започнали да облагородяват квартала, защото и аз гледах, че е пълно с апартаменти, които се предлагат съвсем отскоро, но и често в отзивите в Букинг  пишат, че околността е неприятна. Въпреки хубавото модерно обзавеждане, не посмях да рискувам.

Благодаря Ви за информацията! Надявам се, не се падаме точно в тази част, за която говорят хората. Прикачвам снимка къде ще бъдем. Поздрави!

# 623
  • Варна
На ДСК в никакъв случай, ще ви превалутират по курса им продава на 0,096 ст. при централен курс 0,090, което си е 5 % повече. Ако изхарчите примерно 500 лева , ще им подарите 20-25 лв.
На Уникредит курса е около централния, за ЦКБ не знам. За картите на ДСК е писано много напред в темите, колко са неизгодни.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 20:04 от ninoto

# 624
За кафе Еспресо Лаб, Старбъкс, барчета като сладкарнички и подобни само за кафе, местата където пекат кафе и мелят. Само не пийте кафе където готвят, понеже там също предлагат и ви уверяват че има еспресо.  По тези закусвалнички кафето е от автомат и мирише на мухъл. По-добре ако избора ви е да хапнете на подобно място, хапнете, и вървете за кафе на друго място.

# 625
  • Варна
Не знам как е било преди, но в момента ДСК разплащанията стават по картов курс продава за деня. На 18 март бяхме в Люлебургаз и се наложи да платя няколко пъти с карта. Сега си пресметнах как съм плащала. Всичко е по курса от 17 март, последният работен ден преди плащането. Има минимална разлика в 3 - 4 порядък.

# 626
  • Димитровград
Подскажете ми, моля, нов стикер + таксите Кап. Андреево – Истанбул в двете посоки колко ще излезе към момента?
До Истанбул и обратно е ~ 48 лири, стикера до колкото помня беше 50. Значи 100 лири би трябвало да стигнат. Sunglasses

# 627
Последен репортаж 😒

# 628
  • sofia
Дойде време и аз да разкажа как беше в любимия град.
На границата и на отиване и на връщане чакахме по 30-40 минути, не беше страшно.
Първия ден паркирахме колата в 10 сутринта и веднага закуска в заведението точно срещу
Мигрос на уличката към кулата - Maddie"s Cucina - доста високи цени според нас. В неделя имаше страшно много хора по Истиклял, направихме една разходка до Тексим и се настанихме в хотела, след това с корабчето до Кадъкьой.
На втория ден (01.05) пак беше много пълно навсякъде, тръгнахме към Египетския пазар до Капалъто.
Предишния път бяхме септември месец, направи ни впечетление, че всичко се е вдигнало по малко като цени.
Хапнахме балък екмек, купихме паста от чушки (не бях взимала до сега от тази дето е на купчина по пазара), трахана, но запазихме желанието си за пазар за по нататък, защото си бяхме наумили да отидем във вторник в този на Кадъкьой, за който разбрах от тук. Качихме се на автобус и хоп в Балат. Цветно, шарено, красиво, автобуса ни спря от страната на цветните къщи и си спестихме един баир, което си е далавера Wink Хапнахме Чийзкейк Сан Себастиан, навсякъде се предлага, явно сега е станал много модерен, преди не помня да го е имало толкова често.

Вечерта завърши с балък дюрюм от тези със скарата на улицата, не съм хапвала скоро нещо по-вкусно 70 лири.
Много сочно, много хубава риба, питката е черешката на тортата. Много ни хареса на всички, ако някой не е опитвал препоръчвам. Незнам дали излизат през деня, обикновено следобяд сме ги засичали. Често са по двама на улицата с едно такова малко пикник оборудване, но са много, много вкусни и човека който ги приготвяше беше с ръкавици.
На следващия ден хванахме корабчето и рейса и хоп на пазара на Кадъкьой. Ле-ле, представях си го голям, но надмина очакванията ми. На нас ни хареса, но съм сигурна, че не би допаднал на всеки. Всеки си взе по нещо, я дрешка ,я коланче, всякакви дрънкули, имаше еннтусиасти за краставици и чушки - всякакви интереси, че групата ни беше от 30 годишни, до 70 Wink
На следващия ден, преди да си тръгнем програмата ни беше с колата да обиколим джамията и кулата Чамлъджа и Уотър Гардън и добре, че решихме с колата. До 4 бяхме готови със всичко, добре, че си имаме печен шофьор с Уеиз се справихме героиски. Джамията е много красива, кулата и тя беше впечетляваща, въпреки, че сме се качвали и на по-висока, но гледката към града много ни хареса, не бяхме подготвени за полупрозрачния асансьор.
В мола на уотър гардън има Мигрос, напазарувахме си от там и много ни харесха фонтаните, изчакахме 2 пъти по 2 песни, там ни изненада огъня с водата.
Всички са много доволни и вече правим планове за следващите непосетени места в любимия град! Благодаря на всички, които ми помогнаха с въпросите, които имах.

# 629

С Револют! Може да си направите онлайн карта и да плащате с телефона. Курсът там е най изгоден

Общи условия

Активация на акаунт