Сицилия - 4

• 53 840
  • 766
  •   2
Отговори
# 105
  • Луната
Миленка, а може ли да се купи билет за автобуса предварително онлайн? Или само на място?
Може от сайта. Даже в автобуса шофьора ги караше да си купуват през сайта и после сканираше бар-кода.

# 106
  • София
Това обаче гарантира ли място, ако отидем навреме, или пак трябва да отидем по-рано?

# 107
  • София
Може от сайта. Даже в автобуса шофьора ги караше да си купуват през сайта и после сканираше бар-кода.
Онлайн билет в случая само за конкретен автобус ли важи? Или шофьорът го активира еднократно с джаджата си?
На мен ще ми трябва поне веднъж автобус от Летояни до Таормина. Според Гугъл мапс спирката се казва Letojanni Via Nazionale и излизат автобуси на Интербус. Но на сайта им такава спирка не намирам.

# 108
  • Луната
Билетите са с час и не се продават повече, ако се запълни капацитета на автобуса. Предвидете по-ранен час на тръгване, защото от Таормина автобуса минава през Катания, за да стигне до летището и може да се попадне в задръсвания. Ние попаднахме в такива и на отиване и на връщане за/от Таормина.

@RebelHeart нашите билети бяха с час, за конкретен автобус и предварително закупени

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 14:39 от Woman^In^White

# 109
  • София
Olive, дава, че може от сайта на Интербус или от някое приложение (например trainline), но аз не съм купувала. Мисля обаче, че билетите не ти гарантират качване, защото са без места и при нас имаше хора с билети, които не успяха да се качат и стана разправия.
Аз обичам много патладжани и затова сицилианската кухня много ми допадна. Паста ала норма ядох в Катания на улицата с чадърите, но не беше нищо особено. Капонатата в Таормина беше много вкусна. В Катания най-много ни харесаха пържените морски дарове във фунийка на рибния пазар.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 15:56 от миленка_д

# 110
  • София
Благодаря, момичета, при всички случаи явно по-рано трябва да се отиде.
Ако някой е харесал хотел/апартамент в Катания и Таормина, ще се радвам да го сподели. Simple Smile

# 111
На via Etnea b&b Etnea palace ,в самия център, силно препоръчвам, всичко е на около, защото е в самия център на Катания

# 112
  • UK
Редактирам си мнението, че съм объркала темата с тази за Сардиния

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 13:52 от GreenP

# 113
  • София
Някой ползвал ли е този сайт за покупка на билети? https://getbybus.com/en/bus-catania-airport-to-syracuse?gclid=EA … AYBCAAEgLDIfD_BwE
Чудя се късно вечер как да стигна от летището до Сиракуза. Кацаме в 20 часа и мисля, че ще успеем за автобуса в 20,40.
Редактирам се, намерих ги и в сайта на интербъс.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 11:15 от dioni

# 114
  • София
Сайтът е ОК. Ако все пак нещо те притеснява можеш да купиш същия билет за същите пари и директно от сайта на Интербус.
Но, винаги остава въпроса какво се случва ако полетът закъснее - може да не важи за следващия.

# 115
Здравейте!
Нова съм в групата. Изчетох много мнения и все пак ще се радвам да получа съвет за нашето пътуване. Преди 4 години съм била в Сицилия и съм обиколила по-известните градове в югоизточната част. Сега обаче отивам с приятеля ми и хем искам да му покажа всички красиви места, на които съм била, хем ми се иска да видя и нещо ново.
Летим за Катания след седмица и половина и пристигаме късно вечерта. Имаме 4 пълни дни, като в последния летим наобратно към 22:00. Планът засега е да включим разглеждане на Таормина в 1 ден (нощувка там), Сиракуза и Ното - втори ден (нощувка в Сиракуза) и в последния ден ще оставим за разглеждане Катания.
Въпросите ми са:
1) Кой град да посетим в третия ден? Едната чуденка е за Модика и Рагуза. Модика обаче е доста малка, Рагуза май също и не знам дали си заслужават пътуването. Другата ни опция е Месина. Може ли някой, който е бил там да даде мнение дали е красиво (въпреки че в Италия според мен дори малките селца са прекрасни) и кое е по-добре да изберем. Отворени сме и за всякакви други предложения за градове. Ще обикаляме с влакове и автобуси и това до някаква степен ни ограничава.
2) Някой, който скоро е пътувал с автобус от Катания до Таормина може ли да сподели дали наистина автобусите тръгват чак след 14:00, тъй като по-назад в групата беше споделено такова мнение. А това би объркало плановете за пълен ден в Таормина.
3) Къде е по-добре да нощуваме - Сиракуза или Ното?
4) Заслужава ли си да отделим половината ден в Таормина за отиване до Isola Bella с лифт и евентуално плажуване там, ако времето е подходящо?

# 116
Днес си взех билет от Катания до Таормина за 11 часа сутринта. Взех го от офиса на Interbus и нямаше бележка, че не пътуват по-рано. Имайте предвид, че е добре да се вземат по-рано билети. Една дама ни каза, че не са успели да си купят за автобуса, който е идвал след 30 мин. Не возят правостоящи.

За мен Ното е по-красив от Сиракуза. Ние нощуваме в Сиракуза, но бяхме с градски транспорт.

# 117
  • София
1. Не е вярно, че няма автобуси преди 14 часа - справка сайта на Интербус.
2. Месина не си заслужава според мен, Рагуза също.
3. Маркирал съм за посещение Калтаджироне и Рандацо, вижте дали ви харесват.

# 118
Здравейте,
Бях една седмица в Сицилия и сега ще ви споделя моите преживявания като се надявам да бъда от полза. Ако на мен имаше кой да ми даде съвет преди пътуването, щях да си спестя доста нерви и пари.
Кацнахме в Катания където спахме 3 дни,  всеки ден посещавахме различни места (Сиракуза и Ното, Таормина и самата Катания). Катания на пръв поглед не е нищо особено, но има приятен център и симпатични улички. Градът е перфектна отправна точка за красивото източно крайбрежие. За съжаление не остана време за Марзамеми, Рагуза, Ачиреале, Шикли, тук има толкова прекрасни барокови градчета, които да ти напълнят очите с красота. Има и хубави плажове в южната част, но времето не беше подходящо.
Следващите 3 дни изкарахме в Палермо... Е тук преживяхме шок. Нямаше го типичното италианско романтично усещане, градът е ужасно мръсен, забележителностите не са нещо особено, на централната улица миришеше на пикня, имаше улични кучета баш на центъра и съответно и акита пред катедралата, а известните им пазари са пълен потрес. Ходихме на Баларо и Вучирия, за да хапнем морска храна, но беше пълна мизерия, разни съмнителни типове се навъртат, навсякъде мирише на старо олио, в което е пържено една година. Храната им е супер странна, дълбоко пържена и не особено вкусна. Най-лошата храна, която съм яла в Италия. Вкусовите комбинации от паста с патладжан или паста с фенел и стафиди, панирани крокети от нахутено брашно, салата от зелен боб с домат за мен лично не са апетитни. Само десертите стават.
Ходихме до Трапани, Ериче и Чефалу. Чефалу и Трапани не са нищо особено, приятни морски курорти и дотам. Ериче беше впечатляващо, но само заради него не си заслужава пътя до Палермо.
Общо взето радвам се, че си тръгнах от Палермо.
Това разбира се е моето мнение, всеки усеща нещата по различен начин. Ако можех да изкарам цялата седмица в Катания и да обикалям околностите, щях да бъда далеч по-доволна, но...

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 22:23 от MermaidR

# 119
diana.9
Рагуза няма да ви разочарова. За мен е една от знаковите гледки от острова.

Модика също не е много малка в сравнение с Ното например.

Общи условия

Активация на акаунт