Сицилия - 4

• 53 784
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Бети, знам че ще е така. Но не искам да си развалям почивката, ако взема да одраскам колата или нещо повече стане. Познавам се и после само това ще ми е в главата. Аз не се справям много добре в тесни пространства, паркиране на малки места и тн. Това ще ме изнерви и ще го отнесе мъжо 😁 А в един от дните имам РД и не искам да се караме. Само аз съм с книжка, така че колкото видим толкова. Аз искам да се насладят на пътуването ни, а не да мисля дали някой ще ударя и къде да търся места за паркиране. Като бяхме в Рим ми стана лошо как ненормално карат.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 10:07 от Пълнолуние

# 91
Разбирам:) И ние се колебахме много дали да взимаме кола или не, но до колкото разбрах от приятели с обществения транспорт е малко сложно, а ние ще сме и с детето. Пожелавам хубава почивка и чудесен рожден ден!

# 92
А , и в Рим карах и в Палермо карах ... ами значи карането там е разчитане на някаква свръхсила че всичко ще е наред и незнам как в кръгово с 3 ленти , но реално движещи се 4 ленти с коли и между тях мопеди във всякакви посоки и от всякъде ... и всички сменящи лентите и излизащи от кръгово ... в крайна сметка всичко си е наред. Паркирането и то се урежда. В Палермо винаги намирахме някак си места в близост до квартирата ... А в Рим си бяхме взели с вкл. паркинг . Но става. Някак си всичко е наред. Така че и според мен взимайте кола. Аз не бих пропуснала Агригенто и Бялата скала, как и беше името не помня.

# 93
Пълнолуние,
Програмата ти ми харесва и мисля, че е изпълнима с градски транспорт. Ние през април имахме 4 дни и първите два от тях организирахме точно така, както ти планираш.
През двата дни, които имате в Палермо не пропускайте да посетите Монреале с най-удивителната катедрала. Задължително е да се види! Автобус може да вземете при гарата. Спирката е в другия край на площада. Пътува се около половин час. Трябва да отделите 3 - 4 часа, но напълно си заслужава.

# 94
Благодаря, Ли. Ще в планираме нея. Имаме цял ден за Палермо, както и 2 вечери там. Утре летим. За наш късмет го дават да вали цяла седмица. Отделно и пръста на крака ми се поду малко, няма да мога да ходя много, но ще го даваме по-лежерно.

Единствено ме притеснява автобуса от Сиракуза до Палермо, че някой беше споменал, че в неделя е нямало транспорт от Сиракуза до Катаня. Може и да бъркам. Според сайта им има автобус и се чудя дали да не взема и билети онлайн. Но се надявам да не трябва да се принрират, че нямаме принтер. Ако не утре на място ще видим дали можем да вземем.

# 95
  • Los Angeles CA
Много полезна информация споделяте, момичета.

# 96
  • София
Здравейте, съвсем спонтанно взех билети за началото на юни за 2 нощувки - полетите са четвъртък 20 ч. пристигане в Катания и събота 13,45 отпътуване. Реално имаме един пълен ден - петък. Предвид това - има ли смисъл да обмислям пътуване извън Катания - ще има ли време, тя заслужава ли си да се разглежда 2 дни или все пак да отидем в петък на разходка извън нея? И къде ще е подходящо - Таормина, Сиракуза? С влак или автобус ще се придвижим, не ми се занимава с рент-а-кар за 1 ден. Евентуално подходящо ли е да спим някъде другаде една от вечерите, предвид, че кацаме късно в четвъртък и заминаваме по обяд в събота?

# 97
  • Луната
Можете да отидете до Таормина /препоръчвам/ или Сиракуза в петък. Ако хотела ви е на центъра две вечерни разходки и една ранна сутрин са достатъчни за Катания и забележителностите там.
Ако изберете Таормина - вземете автобус, а не влак, защото гарате е долу в ниското и трябва да хванете или такси, или автобус, за да се придвижите до центъра. Пеша не става - поне за мен
За кола под наем за един ден не си заслужава главоболието

# 98
  • София
Според мен в петък сутринта направете една разходка из центъра на Катания и после хванете автобуса до Таормина, която определено заслужава повече внимание. Останете да нощувате там - по тъмно е много красиво - и на другия ден към 9-10 ч. хванете автобуса директно до летището.
Сиракуза също е красива, но бих предпочела Таормина.

# 99
Подкрепям Миленка за Таормина и се радвам, че тя ме насочи към нощувката там! Градчето си има някаква индивидуалност, може би защото е терасовидно. Хареса ми и през деня, и вечерта.

# 100
  • София
Всъщност съветът за нощувка в Таормина го получих миналото лято именно от потребители в тази тема, за което съм много благодарна, защото направи краткото ни пътуване още по-наситено с емоции и красиви гледки, а и с вкусове (аз опитах Капоната, беше много вкусна, съпругът ми също остана доволен от вечерята; заведението избрахме напълно случайно). Определено преди да посетя Таормина, не си представях какво представлява реално, въпреки изгледаните видеа и снимки.
Капоната

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 12:22 от миленка_д

# 101
  • София
Много благодаря! Определено тогава ще се насоча към разглеждане на Таормина в петък и нощувка там, само трябва да разгледам автобусите на връщане - някакъв по-ранен вероятно, за да не изложим на риск полета наобратно.

# 102
  • София
Нашият полет беше в 17.40, хванахме автобуса от Таормина в 13.30, стигнахме на летището в три и нещо и имахме време спокойно да хапнем. Летището в Катания не е много голямо и бързо се преминава. Автобусите, които ползвахме също бяха точни и бързи. Трябва да сте по-рано на автогарата обаче, защото се пълнят бързо и може да останат хора за следващия, правостящи няма. Вижте разписанието на Interbus и изберете подходящ.

# 103
  • София
Миленка, а може ли да се купи билет за автобуса предварително онлайн? Или само на място?

# 104
Капоната не успях да опитам, следващият път Simple Smile Но в Таормина пробвахме Pasta alla Norma, беше вкусно и необичайно, макар че карбонарата повече ми хареса. Тръснаха ни ги направо в тези тавички или каквото там се водят и се изненадаха като поискахме допълнително чинии Grinning А хубави каноли и сладки имаше в Laboratorio Pasticceria Roberto, на главната пешеходна улица. Ето я и Pasta alla Norma:

Общи условия

Активация на акаунт