Сицилия - 4

• 54 012
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За съжаление няма как да се предскаже, защото цените зависят от много фактори. Най-добре, ако прецените, че цената ви устройва, да купите. Аз миналата година исках да пътувам с Уиз, цените тръгнаха от 130 лв на посока, имаше краткотрайно падане на едната посока на 118 и после започнаха да се вдигат, като стигнаха над 500. Добре, че тогава Раян изкараха разписание и взех от тях за около 200 лв двупосочно. Това е цена без багаж и места. Имайте предвид, че и туристическите агенции ползват тези полети и влияят на цените и запълват самолетите.

# 436
  • Пловдив
Аз вече запазих от агенция за есента за Сицилия.За 7 нощувки мисля ,че цената е добре.Няма да споменавам агенцията да не е реклама.От сега вече мечтая и се чудя какво ще ми препоръчате да си взема от там за спомен или нещо специално от този район?

# 437
  • Melmak
Здравейте! Моля за препоръка на хубаво местенце за вечеря в Катания, където можем да опитаме пица и паста а ла норма. Държа да е около рибния пазар, където ще отседнем, кацаме вечерта и няма да имаме време за обиколки.

# 438
  • Пазарджик
Здравейте, момичета!
Как е Сицилия през февруари или началото на март. Гледаме има евтини билети и мислим да направим едно пътуване.
И другото ми питане с градски транспорт удобно ли е да се пътува между градовете и може ли да се посети Етна и до къде е разрешено?
Благодаря!

# 439
  • София
Ние вече имаме билети за февруари и нянам търпение. Четох на няколко места,че не всичко работи и не е толкова цветно. Но мен това не ме притеснява. Също така има опасност да вали, но ние сме с романтична цел и не ни притеснява. Не обичам лудницата, така и това е плюс.Цените на нощувките също са по-ниски спрямо други сезони.

# 440
  • Бургас
Ние вече имаме билети за февруари и нянам търпение. Четох на няколко места,че не всичко работи и не е толкова цветно. Но мен това не ме притеснява. Също така има опасност да вали, но ние сме с романтична цел и не ни притеснява. Не обичам лудницата, така и това е плюс.Цените на нощувките също са по-ниски спрямо други сезони.
И аз тогава ще ходя.

# 441
  • Melmak
В момента сме тук. Всичко си работи. Днес малко вали, но след 5 мин изгрява слънце. 15 градуса е.

# 442
Четох доста назад, но моля който е наемал кола от летището в Катания да сподели, коя фирма е ползвал и за какво да се внимава. Прочетох за снимането на колата при вземане, но относно застраховките какво препоръчвате - допълнителна пълна или тази, с която се дава под наем колата?

# 443
  • Варна
Здравейте! Моля за препоръка на хубаво местенце за вечеря в Катания, където можем да опитаме пица и паста а ла норма. Държа да е около рибния пазар, където ще отседнем, кацаме вечерта и няма да имаме време за обиколки.
При Нино е на 200 метра от рибния пазар. https://trattoriacasalinga.blogspot.com/p/contatti.html

Буата е на 500, обаче храната там ни хареса най-много от всички ресторанти, които посетихме в Катания, а те бяха поне 7 от тези в центъра - https://www.facebook.com/buattacatania

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 14:51 от mari6a

# 444
Ние ползвахме тази фирма - D'urso Rent Cataniа. Много добро обслужване, цена с включена пълна застраховка и никакъв депозит. Имах лоши очаквания, но истината е, че нямахме абсолютно никакви проблеми с колата.

# 445
  • София
Здравейте, на 21.01.ще пътуваме за Катания и имам нужда от вашата помощ. По разписание трябва да кацнем в 15:40 ч. и от там решихме директно с Интербус до Сиракуза за 2 нощувки Букнат е апартамент на Via Epicarmo.Гледах, че автобусите имат спирка /предпоследна преди автогарата/ на Corso Gelone, 50 (Ortigia).Спират ли изобщо там, трябва да кажа на шофьора или нещо друго ?Как да се ориентираме, че ни е дошла спирката ?На 23.01. се връщаме в Катания за нощувка, от автогарата ли да си хванем Интербус или от друго място по удобно ?
В Катания ще слезем на пиаца Борселино и от там до виа Етна където ни е хотела /научих го от темата, за което благодаря/.На 24.01.  вечерта летим за София, но не мога да се ориентирам от къде да хванем Алибус за летището ? Билети за Алибус от шофьора ли да си купим и цената е 4 Е, нали ?
Предварително ви благодаря за помощта.

# 446
  • Melmak
Здравейте! Вчера и днес минахме точно по вашите маршрути и мога да помогна с инфо. Благодаря и на всички, които ми отговаряха в предишните постове! Помогнахте много!

Интербус от летището хващате и можете да питате шофьора къде да слезете. Като цяло последната му спирка е на 500 м от моста на Ортиджа и е много лесно за ориентация. Ние слязохме там и не сме казвали нищо специално. Там има нещо като голяма спирка.

Алибус е 4€ и можете да си купите билети от шофьора. На спирката на Пиаца Борселино има будка и продават билети, автобусите са през 20 мин.

Имам разписание, ако ви трябва ми пишете да ви го пратя.

Пиаца Борселино е на 7 мин бавно ходене от Виа Етнеа, много е близо. Няма нужда да ходите до автогарата, за да хващате Алибус.
Ако нещо не съм описала добре, питайте, за да отговоря по-подробно.

# 447
Explanet,
на повечето въпроси са ти отговорили.
За спирката в Сиракуза - тази на Corso Gelone е предишната преди автогарата, наистина ви е най-близо до посочения адрес. Ние все на автогарата слизахме и се качвахме за Ортиджа (но вашата спирка я знам къде е, защото веднъж ММ се беше объркал), та не знам как става сигнализацията, но оглеждайте се какво правят местните - по спомени още от покрайнините на града започва да спира автобусът по спирки и да слизат. Но дори и на автогарата да слезете, пак не ви е толкова далече.
Билетите сме си купували винаги на място от будка - на летището, на пиаца Борселино в Катания, на автогарата в Сиракуза. Единствено в Ното нямаше такава и купихме по интернет, докато чакахме автобуса за връщане.

# 448
  • София
Благодаря за съдействието на всички. В Рим беше лесно и бяхме няколко семейства, но тук сме две жени и дете, и като си знам "ориентира" ще взема да сляза в Палермо за по близо Simple Smile.

# 449
Много по-лесно е за ориентация от Рим, споко.

Общи условия

Активация на акаунт