Сицилия - 4

• 54 001
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Има пункт за продажба до автогарата на Катания.
Address
Via D'Amico, 213
213 Via D'Amico Catania

# 466
  • Пловдив
Всъщност аз не се изразих правилно, не че самият сайт ми е съмнителен, а дали по това време на годината изпълняват курсове. Независимо че са дадени като опции.
Ще трябва да проверим на място, и ако не пътуват, ще трябва да наемем кола за един ден, колкото и да не ми се иска.

Bradley, това адресът на Итабус ли е?

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:07 от Кипра Маца

# 467
  • София
Не вярвам да няма курсове на Саис по маршрута. В Сицилия си има туристи целогодишно. Пробвахте ли да се регистрирате на сайта? Може би тогава ще стане активно купуването (само предполагам).

# 468
Някой да е ходил от Катания до Агридженто (долината на храмовете) с обществен транспорт? Мъжът ми е намерил този сайт за автобуси:
https://www.saistrasporti.it/en-US/ricerca-orari-e-linee?fromval … no=01%2F23%2F2024
но на мен ми се струва съмнителен.

Здравейте,
октомври месец бяхме с автобус от Катания до Агридженто.. не се сещам с коя автобусна компания бяхме, но билетите си ги купихме на място от автогарата до жп гарата им, като спомен бяха около 25-27 евро отиване и връщане в един ден. Имаше автобуси сутринта два и вечерта два, като пътят в едната посока е около 2,5 часа в комфортен автобус. В Агридженто от автогарата се хваща обществен транспорт до долината - имаше рейсове през 20 минути и ви спират на самия вход за туристи. Проблем е ако искате да видите и скала дей Турки в този сезон, защото туристическите рейсчета дотам не работят. Ние наехме такси от долината и се разбрахме с шофьора му да ни остави за един час да разгледаме там и след това да ни върне в Агридженто - платихме 60 евро за трима човека. Съветът ми е ако ходите натам, задължително да посетите и скалата - наистина е прекрасен природен феномен с невероятен плаж, и така да си разпределите времето, че да не оставяте много за разглеждане на самия град Агридженто - на мен не ми хареса, а и отделно имаше много емигранти...

# 469
Здравейте,
Попаднахме на много добра цена на Уизз и ще бъдее в Сицилия през Февруари.
Смятаме за нощуваме в Катания и да го използваме за изходна точка за еднодневни разходки до  - Таормина, Сиракуза и Палермо с обществен транспорт.
Моля да ми препоръчате до всеки от трите града с какво е по удобно да се придвижим - влак или автобус?
Възможни ли са двупосочни билети, за да не се окаже, че тази наобратно са изчерпани по някакв причина?
За самата Катания сме оставили половин ден (полета обратно е в 16:15).
Моля да ми препоръчате мqсто за спане сравнително близо до гарата / автогарата , за да спестиме време сутрин.
Много благодаря предварително!

# 470
  • Melmak
В този период не е натоварено с туристи и двупосочен билет ми се вижда ненужен.

# 471
  • Пловдив
Здравейте,
октомври месец бяхме с автобус от Катания до Агридженто.. не се сещам с коя автобусна компания бяхме, но билетите си ги купихме на място от автогарата до жп гарата им, като спомен бяха около 25-27 евро отиване и връщане в един ден. Имаше автобуси сутринта два и вечерта два, като пътят в едната посока е около 2,5 часа в комфортен автобус. В Агридженто от автогарата се хваща обществен транспорт до долината - имаше рейсове през 20 минути и ви спират на самия вход за туристи. Проблем е ако искате да видите и скала дей Турки в този сезон, защото туристическите рейсчета дотам не работят. Ние наехме такси от долината и се разбрахме с шофьора му да ни остави за един час да разгледаме там и след това да ни върне в Агридженто - платихме 60 евро за трима човека. Съветът ми е ако ходите натам, задължително да посетите и скалата - наистина е прекрасен природен феномен с невероятен плаж, и така да си разпределите времето, че да не оставяте много за разглеждане на самия град Агридженто - на мен не ми хареса, а и отделно имаше много емигранти...

Много благодаря за подробната информация!
Доколкото четох за скалата, през зимата достъпът до самата нея (не само транспорта до там) е ограничен поради силната корозия. Иначе и тя ни беше в плана...

# 472
  • София
Таормина - автобус. Гарата е ниско долу на брега и оттам трябва сериозно изкачване или допълнително градски автобус. Но при слизане е лесно - на връщане с влака. Това са регионални влакове и билетите за тях никога не се изчерпват, няма нужда да бързате за предварително резервиран, а да останете колкото искате предвид как се развива деня и когато решите да се приберете.
Цената е винаги една и съща.

Сиракуза - влак.

Палермо е далече за дневна разходка, аз съм правил от Катания но то е защото обичам да пътувам и за мен това е важна част от цялостното преживяване.
На този етап с автобус е по-бързо, стига да ви комфортно към 3 часа в него.
ЖП линията от Катания към Палермо е в ремонт и в някакви участъци има заместващ автобус според къде точно се ремонтира.
При мен заместващият автобус беше от Катания до Калтанисета и оттам с влак.
Проверете как е ситуацията за конкретните ви дни на сайта на Трениталия ( може и Дойче Бан ). Примерно за 14.02 отново има заместващ автобус от Катания до Дитаино и оттам влак.

# 473
Смятаме за нощуваме в Катания и да го използваме за изходна точка за еднодневни разходки до  - Таормина, Сиракуза и Палермо с обществен транспорт.
Моля да ми препоръчате до всеки от трите града с какво е по удобно да се придвижим - влак или автобус?
Възможни ли са двупосочни билети, за да не се окаже, че тази наобратно са изчерпани по някакв причина?
До Палермо не става за един ден, изберете нещо друго. Пътят е 3 часа в посока.
За Таормина автобус, влакът спира долу на морето и ще трябва да катерите (има и някакъв довеждащ транспорт, но не знам зимата функционира ли).
За Сиракуза може и двете, на мен лично повече ми хареса влакът.
За двупосочни билети няма зор, през зимата спокойно се купуват непосредствено преди пътуването.
Половин ден за Катания е достатъчно.

# 474
  • Melmak
До Сиракуза бяхме с автобус наскоро и беше супер. Понеже спахме и в центъра на Катания, автобус се хваща и от Писца Борселино, която е наблизо и не е нужно да се ходи до гара/автогара. Има будки за продажби на билети. Автобусът за Сиракуза спира близо до Ортиджа, на около 500 м от моста.

Ние не сме взимали предварително билети за връщане, обиколихме спокойно и като преценихме просто се насочихме обратно към спирката, където ни остави автобуса и си купихме билети от гишето.

# 475
Здравейте,
Попаднахме на много добра цена на Уизз и ще бъдее в Сицилия през Февруари.
Смятаме за нощуваме в Катания и да го използваме за изходна точка за еднодневни разходки до  - Таормина, Сиракуза и Палермо с обществен транспорт.
Моля да ми препоръчате мqсто за спане сравнително близо до гарата / автогарата , за да спестиме време сутрин.
Много благодаря предварително!
Няма смисъл от еднодневна разходка до Палермо. Пътят е 3ч грубо в посока. По-добре наблегнете на източната част на острова. Ното, Модика, Рагуза също си заслужават. До Таормина е най-добре с автобус, защото спира горе в стария град.

# 476
Благодаря от сърце за бързите и полезни съвети!
Дано само времето да е с нас !
Надяваме се на поне 15 градуса и слънце Simple Smile .
Хубава вечер на всички!

# 477
Здравейте!Някой знае ли дали може да се стигне и с обществен транспорт до Ачи Кастело и Ачи треца?Гледах  hop on hop of автобусите,но като се има в предвид,че ще сме в центъра на Катания и всички други забелижителности ще са ни на пешеходно разстояние,си мисля,че само заради тях май не си струва да се качваме на тях и ще е по-добре с обществен транспорт да отидем до там.?От Уиз ни промениха датите на полета и трябваше да избирам между това да пристигнем един ден по-късно или два по-рано и аз избрах по ранната дата.И така без да съм го планирала,се сдобих с още две нощувки.Реших да са в Сиракуза.Само,че сега малко се притеснявам,какво ще правим в Катания два дена и половина...Преди плана беше единият ден да отидем в Сиракуза,но сега отпада и трябва да уплатняваме два дена там.Имало някакъв средновековен замък в Катания,струва ли си да се посети?На Етна не ни се ходи.Ходили сме на Везувий,на Лансароте също на подобна екскурзия,на Тенерифе също и миналото лято гледахме как изригва Стромболи.Та вулкани повече не ни се гледат като че ли.

# 478
Здравейте!Някой знае ли дали може да се стигне и с обществен транспорт до Ачи Кастело и Ачи треца?Гледах  hop on hop of автобусите,но като се има в предвид,че ще сме в центъра на Катания и всички други забелижителности ще са ни на пешеходно разстояние,си мисля,че само заради тях май не си струва да се качваме на тях и ще е по-добре с обществен транспорт да отидем до там.?От Уиз ни промениха датите на полета и трябваше да избирам между това да пристигнем един ден по-късно или два по-рано и аз избрах по ранната дата.И така без да съм го планирала,се сдобих с още две нощувки.Реших да са в Сиракуза.Само,че сега малко се притеснявам,какво ще правим в Катания два дена и половина...Преди плана беше единият ден да отидем в Сиракуза,но сега отпада и трябва да уплатняваме два дена там.Имало някакъв средновековен замък в Катания,струва ли си да се посети?На Етна не ни се ходи.Ходили сме на Везувий,на Лансароте също на подобна екскурзия,на Тенерифе също и миналото лято гледахме как изригва Стромболи.Та вулкани повече не ни се гледат като че ли.

До Ачитреца и Ачикастело се отива с градски автобус. Не помня обаче номера. Аз съм го взимала от спирката на "Via Etnea",близо до площад Стесикоро ,а билета от магазинче за цигари.  Била съм през декември.
А в Катания има какво да се гледа,изобщо не съм съгласна,че е за половин ден.

# 479
  • На морето!
Здравейте, планирам пътуване до Сицилия през март.
Имаме по план 2 нощувки (2 пълни дни и половина) в Сиракуза, като мисля от там да пътуваме до Рагуза, Модика, Ното, за да е още по-голяма лудница не планирам рент-а-кар и още 2,5 дни в Катания-Таормина-Месина.
Звучи ли ви изпълнимо, някакви съвети за премахване или включване на нещо в този график?

Общи условия

Активация на акаунт