Сицилия - 4

• 53 996
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Месина можете да махнете, от Рагуза и Модика вероятно ще трябва да си изберете едното, щом ще превземате с обществен транспорт.

Иначе екстра Simple Smile

# 481
  • София
Изпълнимо е. Южните градчета са малки и може да се комбинират по две на ден. Бих махнал Месина с чиста съвест.

# 482
Аз бих отделила цял ден за Сиракуза и другия за Ното и Рагуза. Следващите два за Таормина и Катания. На мен ми хареса и Шикли, но се придвижвахме с кола.

# 483
Здравейте!Някой знае ли дали може да се стигне и с обществен транспорт до Ачи Кастело и Ачи треца?Гледах  hop on hop of автобусите,но като се има в предвид,че ще сме в центъра на Катания и всички други забелижителности ще са ни на пешеходно разстояние,си мисля,че само заради тях май не си струва да се качваме на тях и ще е по-добре с обществен транспорт да отидем до там.?От Уиз ни промениха датите на полета и трябваше да избирам между това да пристигнем един ден по-късно или два по-рано и аз избрах по ранната дата.И така без да съм го планирала,се сдобих с още две нощувки.Реших да са в Сиракуза.Само,че сега малко се притеснявам,какво ще правим в Катания два дена и половина...Преди плана беше единият ден да отидем в Сиракуза,но сега отпада и трябва да уплатняваме два дена там.Имало някакъв средновековен замък в Катания,струва ли си да се посети?На Етна не ни се ходи.Ходили сме на Везувий,на Лансароте също на подобна екскурзия,на Тенерифе също и миналото лято гледахме как изригва Стромболи.Та вулкани повече не ни се гледат като че ли.

До Ачитреца и Ачикастело се отива с градски автобус. Не помня обаче номера. Аз съм го взимала от спирката на "Via Etnea",близо до площад Стесикоро ,а билета от магазинче за цигари.  Била съм през декември.
А в Катания има какво да се гледа,изобщо не съм съгласна,че е за половин ден.

Благодаря! Значи с градският транспорт ще сме и ние.И аз не вярвам Катания да се обикаля за половин ден...

# 484
Аз бях преди седмица в Катания, че то половин ден изкарахме само в замъка Урсино. Вярно, че ако не ви е интересно да гледате исторически музеи, можете да го пропуснете, но като цяло има какво да се разгледа в града, да се поразходите из него.
Ако имате два дни и половина, аз единия бих го отделила за Таормина, заслужава си да се види това градче.

# 485
  • Melmak
Навсякъде чета как Катания била за няколко часа и нямало нужда цял ден. По едно време се чудех дали въобще подбрах дестинацията…

В крайна сметка кацнахме следобяд в Катания, много бързо се придвижихме към центъра. Хвърлихме раниците в bnb-то и тръгнахме. Разходихме се малко и вечеряхме.

На следващия ден навъртяхме 16 км в Катания и не стигнахме до Замъка дори. Вторият ден бяхме в Сиракуза. Докато бяхме в Катания успяхме да се насладим на атмосферата и беше доста приятно. Нямаше тълпи от туристи, а всичко работеше, времето беше приятно за разходки (нито студено, нито топло) и въобще не съжалих, че имахме и цял ден в Катания.

# 486
  • На морето!
Много благодаря, Месина отпада.
За Шикли и аз четох страхотни отзиви, но ни е далече и ще стане голямо препускане.

# 487
Здравейте!
Много полезна тема за бъдещи пътешественици до Сицилия като нас Simple Smile Специални благодарности на hechicera_ за подробната информация, която получих и на въпросите си на лично съобщение.

Имам обаче един въпрос, на който не намерих отговор. Ще пристигнем в Катаня на 03.02 и летим обратно на 06.02. Разбрах, че в този период е празникът на града Света Агата (случйно го уцелихме Simple Smile ). Прочетох за фоейрверките на 3ти февруари, но ако някой е бил в този период, може ли да ми разкажете малко повече какво мога да очаквам по-различно в града? Нещо специално, което ще се случи и си заслужава да се види? Дали работят магазините и заведенията или заради празника има ограничения в работното време?
И понеже ще сме там в първата неделя на месеца дали мога да очаквам намаления в цените на входните билети за забелижителностите? Например за Ursino Castle?

Благодаря предварително

# 488
  • София
Ние пристигнахме в Катания първата неделя на месеца и посетихме безплатно античния театър, за замъка нямахме време.

# 489
Някой има ли представа на Великден всички магазини и ресторанти ли са затворени? Изобщо удачно ли е да сме там, за Сиракуза става въпрос.

# 490
Посещавалите Рагуза, Модика, Шикли и Ното, кое е може да отпадне и кое е задължително?

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 11:57 от РОШ

# 491
Посещавалити Рагуза, Модика, Шикли и Ното, кое е може да отпадне и кое е задължително?
Ното задължително! Ние посетихме и четирите града. Бих изключила Модика, ако нямам време. Шоколад ще можете да си купите и от други места.

# 492
Посещавалите Рагуза, Модика, Шикли и Ното, кое е може да отпадне и кое е задължително?

Шикли.
Другите три са желателни. При добра организация и кола под наем в един ден е постижимо. Просто не са много големи.

# 493
  • Бургас
Напълно подкрепям BettyBoop!
Ното е прекрасен. Мисля, че там имахме възможност срещу ниска такса да влезем и разгледаме театъра. - Красив отвън и отвътре, макар и малък. За Модика не съжалявайте, ако не остане време за нея.

# 494
За Ното има комбиниран билет за 3 обекта. Театъра е един от тях. Ние такъв си взехме и видяхме и 3те за около час и малко. Близо са един до друг, но имат и обедни почивки.

Общи условия

Активация на акаунт