Сицилия - 4

• 53 961
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Каква е цената за този комбиниран билет в Ното? Нямам търпение вече да се разходя и хапна и да не мисля за нищо.

# 496
За жалост нямам спомен колко платихме. Върви ми се нещо от сорта на 7-10 евро на човек.

# 497
  • София
Привет, близо до Таормина има ли нещо за разглеждане.Ще сме две нощувки там и ми се иска и около нея да разгледаме. Няма да сме с кола, а после ще сме два дни в Сиракуза.

# 498
  • Бургас
hali4ka85, може да се качите до Chiesa Madonna della Rocca. Пеш е не повече от час, час и нещо. Има стълби нагоре, почти от главната улица Корзо Умберто.

# 499
От Таормина ходихме до Кастелмола, на 4-5 км е, но не знам как стои въпроса с рейсовете, защото ние бяхме с кола под наем. Със сигурност ще има, ако се провери, но е доста стръмно, за да се ходи пеша дотам. Селцето е малко, няма някакви особени забележителности, просто хубави гледки и едно култово кафене на площада Smiley

Друг вариант е да слезете пеша от Таормина до Исола Бела по стълбите, ние ги пропуснахме.

# 500
  • София
Ще проверя за автобусите, ако не ще си останем да пием аперол в Таормина.

# 501
Има автобуси до Кастелмона, ние с такъв се качихме до там. На всеки час са, но мисля че не са до късно. Най-добре е да проверите разписанието.

# 502
Проверете за Савока дали има опция с обществен транспорт.

# 503
  • София
hali4ka85, може да се качите до Chiesa Madonna della Rocca. Пеш е не повече от час, час и нещо. Има стълби нагоре, почти от главната улица Корзо Умберто.
Аз имам спомен за около 30 Мин макс изкачване пеша. А гледката отгоре е страхотна.

# 504
  • Бургас
Olive, ние с ММ и болките ми в гърба и кръста се качихме за около 40 минути с кратки почивки. Но все пак доста бързахме, та добавих още малко време...

# 505
  • plovdiv
Проверете за Савока дали има опция с обществен транспорт.
Много е сложен превоза Савока до Таормина. Сутрин има редовен до Савока и чак към 16 часа на връщане. Нямапкакво да се прави толкова време. Ние се върнахме с хоп он хоп оф автобуси, като слязохме на плажа на Таормина.

# 506
  • Велико Търново
Здравейте 😊
В сряда летим към Сицилия, кацаме към 21ч. С кола под наем ще сме. Първите ни нощувки са в Сиракуза. Бихте ли ме ориентирали за място за бърза вечеря или нещо за хапване предвид  по- късния час

# 507
Ресторантите като правило са до 23. Супермаркетите до 21-21:30. А докато излезете от летището, наемете колата, шофирате, намерите място за паркиране (особено ако сте в Ортиджа), настаните се и т.н., може и да не се впишете в този интервал. Препоръчвам да карате към Катаня, с кола без трафик тя е на 10 мин. Ще вечеряте там и после газ към Сиракуза.

# 508
  • София
В района на летището - на около километър от терминала - също има варианти за хапване. Проверете дали нещо няма да ви допадне. Ние пихме само бира там миналата година към 23 часа, защото носех сандвичи от вкъщи от страх да не си легнем гладни, ако самолетът закъснее. Иначе имаше пици, не изглеждаха зле, но мястото беше съвсем непретенциозно. Хора, живущи в квартала, си взимаха пици за вкъщи. На картата обаче имаше и пицарии с приличен рейтинг над 4, но бяха по-далече, а ние се придвижвахме пеша.

# 509
На летището в Катания задължително ли искат бордната карта да е разпечатана или може и от телефона?

Общи условия

Активация на акаунт