Сицилия - 4

• 53 951
  • 766
  •   2
Отговори
# 510
  • София
Може от телефон.

# 511
  • Melmak
Може от телефона.

# 512
  • На морето!
А от летището в Катиния има директен шатъл към Сиракуза, нали така?

# 513
  • Melmak
Има автобус, интербус е бранда. Струва около 6,40€ в посока.

# 514
Редовен автобус, не е шатъл. Ходи се около 200-300 метра от терминала до неговата спирка. През половин час са някъде и се пътува 1 ч. 10 мин.

# 515
  • На морето!
Страхотни сте! Мерси!

# 516
  • София
Днес си тръгваме от Таормина. Чесно казано очаквах малко повече. По- скоро си личи,че не е сезон. Но ние вчера имахме годишнина и затова избрах да сме тук. Трафика е лудница, няма тротоари, не е лесно да се превижваш пеш. Настанихме се   горе на хълма в една стара къща с много хубава гледка, уникално вкусна закуска и тераса. Времето беше с нас и беше топличко. Даже отидохме на плаж до Изола Бела, много красиво местенце, с много камъни и чиста водичка. Аз само крачета топнах, студеничка..Храната е вкусна, но не всичко работеше.

# 517
Таормина е прекрасна, но такива места трябва да се посещават след април, за да се усети истинската атмосфера. Аз се бях засилила за Амалфийското крайбрежие през март, но реших да го отложа месец, два, за да работи всичко- най-вече корабчетата.

# 518
  • На морето!
Аз обичам да пътувам извън сезона, но винаги се чудя какви дрехи да нося. Ето и сега съм в тази чуденка,  ще сме в началото на март и не знам с палто ли, със сако ли, с жилетка,  с боти или с кецове... Приемам съвети всякакви за подходящи аутфити за Сицилия в началото на март Simple Smile

# 519
Обувки, леко яке, резервен пуловер/худи, фанелки с къс и дълъг ръкав.
Общо взето за температури между 10 и 25 градуса.

# 520
Задължително вижте краткосрочната прогноза преди да тръгнете. Всякакво може да е.

# 521
  • София
Аз съм тук в момента с кецове , горнища и вечер с яке. В Таормина през деня бях по тениска. Днес сме в Ортиджа и тук е по- студено, духа вятър . Тук определено ми харесва повече . Пълни улици, красиво и мащабно . И има многооо храна , повече от Таормина .

# 522
  • На морето!
Оо много благодаря! Много ми помагате.
Задължително вижте краткосрочната прогноза преди да тръгнете. Всякакво може да е.
Така е, но все пак 17° се усещат по различен начин навсякъде.
Иначе засега прогнозата е за дъжд. Чакам да се оправи. 😁

# 523
  • София
Според мен наистина зависи къде ще сте . За мен там на хълма беше пролет, бяха цъфнали дръвчета , даже и плаж направихме. В Ортиджа е зима , всичко е голямо и прави сянка. Само до морето е слънчево и на площада:)

# 524
Ще бъдем в Сицилия по време на великденските празници (по- точно втория и третия ден на Великден). Има ли нещо специфично за района по това време, което трябва да знаем? Как работят рентакар фирмите, ресторантите, магазините? А общественият транспорт?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт