Сицилия - 4

• 53 920
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аххаха, точно защото си я отгледала и възпитала - т.е. си родител - затова има несходен вкус с твоя сега. След 30 г. може и да ви съвпаднат. Stuck Out Tongue Winking Eye

Катания видяхме за една вечер и една сутрин /била съм и в Неапол, и в Палермо, и двете ми харесват, но аз от Южна Италия не очаквам голяма чистота и подреденост, в това донякъде е и чарът/, нямах големи очаквания, затова ми се видя симпатична, но нищо особено, малко мръсничка и позападнала. Но пък много вкусна вечеря имахме там, много по-добре от обяда и вечерята в Таормина - евтина вкусна морска храна, и приятно кафе на сутринта.

# 571
  • На морето!
След няколко дни и ние тръгваме за Сицилия.
По план, с ваша помощ, начертахме предварително план
Кацнаме в Катания и от летището директно отиваме в Сиракуза. Там се настаняваме и имаме половин ден. На следващия ден отиваме в Ното, ако ни остане време ще отидем и до Модика. Вечерта пак сме в Сиракуза. 
На следвящия ден ще сме в Катания,  настаняваме се и имаме половин ден там.
Следващия ден е за Таормина.
Последния ден имаме няколко часа в Катания и си летим обратно.
Надявам се времето да е хубаво, прогнозата е малко неприятна, а лайф камерите показват облаци и вятър, но се опитвам да мисля оптимистично.

# 572
  • София
Прогнозите не са особено сигурни в този променлив сезон. Дори и да има дъжд, не вярвам да е много. Ние бяхме в Рим миналата седмица - времето не беше идеално, но беше по-добро от прогнозата. Миналата година по това време в Андалусия беше чудесно - слънчево, сухо и топло. Така че за южните дестинации всичко е възможно. Важното е да си изкарате добре. Все пак предвидете план и при дъжд, за всеки случай.

# 573
Познати на мой колега бяха в Сицилия от събота до вторник и спомена, че ги е валяло проливен дъжд. Аз бих си взела яке за дъжд.

Миналата година бяхме за 10 дни в Сицилия и през повечето дни ни валя. Имаше и проливни дъждове. Но това не ни спря да се разхождаме. Бях си взела и рокли, които само си разходих до Италия, така и нямах възможност да ги нося 😁

# 574
И аз много харесах Катания Simple Smile Поне като ми излиза в нови мнения да се изкажа и аз.

# 575
Здравейте, пак съм аз Simple Smile
Планирам маршрута и се загледах в Лидо ди Ното, но не мога да разбера как да се придвижим до него. От Ното предполагам има опция като автобус? Дали си заслужава плажа и разходката до него? Има ли хубава крайбрежна алея за разходка?

# 576
Ако толкова държите на плажна разходка, аз лично бих се отбила в Авола /до там със сигурност има влак/, много е по-приятно. Лидо ди Ното е просто курортно селце.

# 577
В Авола спира и автобусът от Сиракуза до Ното, само трябва да си поискате, ако няма други слизащи.

# 578
Част от нощувките ни бяха в Авола. Приятно градче с много интересен градоустройствен план на историческата част във формата на шестоъгълник. Плажът беше ок. Правят и много хубаво вино в района:)

# 579
Благодаря за препоръката, момичета Simple Smile Влизам да разгледам за Авола.

# 580
Честно казано тази част на Сицилия не е много уау откъм плажове. Ние отидохме само за няколко часа на плаж и си беше чиста загуба на време:) Има толкова други неща да се видят. Авола я ползвахме като база за да разгледаме Ното, Рагуза, Модика, Шикли, Марзамеми. Бяхме с кола, но мисля, че и обществения транспорт е ок.

# 581
И аз много харесах Катания Simple Smile Поне като ми излиза в нови мнения да се изкажа и аз.

Аз мисля,че негативните мнения идват от краткото време,което някои отделят за града. Виждат рибния пазар и близките улици ,където наистина е по-мръсно и малко мизерно. Аз съм била няколко пъти ,единият път четири дни по време на честванията на Света Агата и страшно харесвам този град. С риск да бъда заклеймена ,Сиракуза не ме впечатли особено,Таормина е красива,но прекалено туристическа и напудрена. Не съм съгласна и с мненията,че няма какво да се види.

# 582
  • София
Ще спамя още малко, но аз живее в София и ми е писнала цялата лудница тук. Клошарите , просяците и като ида на почивка не искам пак това. Не е и да е съвсем безлюдно, средно. Ортиджа затова и ми хареса, имаше си живот, но туристически. Авола със сигурност ми хареса когато минахме с автобуса и за селдващ път ще преспим там поне 2 дни Simple Smile

# 583
Честно казано тази част на Сицилия не е много уау откъм плажове. Ние отидохме само за няколко часа на плаж и си беше чиста загуба на време:) Има толкова други неща да се видят. Авола я ползвахме като база за да разгледаме Ното, Рагуза, Модика, Шикли, Марзамеми. Бяхме с кола, но мисля, че и обществения транспорт е ок.

Грешиш, точно в тази част има доста и при това чудесни плажове. Даже бих казала, че точно това е едно от местата на Сицилия за плажуване. Лично имам опит с плажовете на Лидо ди Ното и един от дивите плажове в резервата Вендикари - Елоро. Нагоре над Лидо ди Ното също пътувахме покрай чудесни плажове.

В Катания не сме ходили на рибния пазар. В Палермо бяхме и там хаоса и мръсотията не ни отблъсна, напротив.

# 584
Елоро е жесток плаж, жесток!

Всъщност е най-лесно достъпният от всички в резервата, па и добре, че и такса вход са им сложили, та малко редуцират тълпата.
Аз лично към Каламоче се бях засилила, хубаво, че не пускаха в този ден до него, че после видях схемата,  колко се ходи 😀

Общи условия

Активация на акаунт