Сицилия - 4

• 53 858
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Четох, че автогарата в Катания е малко объркваща – автобусите   тръгват от 3 разл.места едно до друго  там и може да не се ориентираш и да изтървеш буса за Таормина напр.Някой наясно ли е закои посоки точно къде спира буса? И възможно ли е да купим билети 1-2 дни предварително (четох, че булета имал валидност 1г от дата на издаване?!),вместо да отидем напр 1ч преди тръгване да буса, тъй като напр. за Таормина имало много желаещи?

# 661
  • София
Изобщо не ми се видя объркващо, има стоянки като на Централна гара и автобуса застава там. За второто - сигурно може, ние просто отидохме 15 мин. по-рано и купихме билети.

# 662
Автогарата, от която тръгва автобуса за Таормина е малка и си има табела къде спират. На самият автобус също си пише, че е за Тормина.  Не мисля, че ще се объркате. Вече нямам бистър спомен, но мисля, че предният ден си взехме билет, но за конкретен час. Ние имахме нощувки и бяхме с големи куфари и искахме да сме на 100% сигурни, че ще се качим.

# 663
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Предстоят ни 9 нощувки / 10 пълни дни в Сицилия в първата половина на април. Иска ни се да обиколим острова само с автобуси/влакове. Моля за препоръки къде е най-удачно да са ни нощувките, за да е максимално удобно за пътуване към съседните градчета и селца.

Направих един първоначален списък с места, които да посетим и ще съм благодарна, ако споделите мнение, препоръки какво да пропуснем/добавим 🙂

- Катания - кацаме рано сутринта към 7 ч. От там директно ще тръгнем към
- Сиракуза - 2 или 3 нощувки (?)
- Ното, Марзамеми
- Модика, Шикли, Марина ди Рагуза, Рагуза (тук не знам дали тази последователност е най-оптимална)
- Агридженто - 1 нощувка (?) - Долината на храмовете, Скала дей турки
- Трапани - 1 нощувка, Ериче
- Палермо - 2 нощувки (?), Мондело
- Монреале
- Чефалу
- Катания - последните останали 2 (?) нощувки
- Таормина, Савока, Етна
- Ачи Треца и Ачи Кастело (ако остане време)

От Агридженто до Трапани Гугъл ми показва маршрут през Палермо и от там за Трапани. Ако няма по-пряк път, може би трябва да раменим Трапани и Палермо, но след това от Трапани до Катания пак не е малко път.

Чудя се за Месина - от Чефалу ли да продължим натам или докато сме в Таормина да отидем и до там...

Голяма каша е в главата, затова ще съм благодарна за всякакви насоки 🙂

# 664
  • София
Месина можеш да я пропуснеш с чиста съвест - ще е загубено време.

# 665
Пътят Агридженто - Трапани преди Седжеста завива към Трапани. Не се стига изобщо до Палермо. Ние минахме по него, като спряхме и разгледахме Temple of Segesta. Определено не е за пропускане. Преди Седжеста се минава близо до Селинут. Там също препоръчвам да не се пропусне. Но имайте предвид, че е доста голямо и си предвидете време, храна и вода. И си купете придвижване с влакче, а не пеша. До Селинут има много красиви плажове.

Аз не бих спала в Катания и да пътувам от там към Таормина. Бих спала две нощувки някъде в подножието на Етна. И на път за летището бих минала по околовръстното.

За Долината в Агридженто ще ви трябва повече от половин ден. За скалата в завивимост къде ще спите също. НАоколо има доста диви плажове, които също заслужават малко излежаване на пясъка.

https://maps.app.goo.gl/RJ1z2WD4bFjt9sXJ7

https://maps.app.goo.gl/vmPjogNkoYTng7PY9

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 16:08 от Аncy

# 666
Здравейте, случайно дали знаете за възможност как да стигнем от сиракуза до  Marzamem?. Не виждам друга опция освен с кола.
Имам и още един въпрос, за плажа Фонтане Бианче. Откривам, че влака за Рагуза спира там, но дали след това трябва да се прави много дълга разходка ( предвид, че сме с дете) и се чудя дали ще е подходящо за вървене пеша? Преполагам ще е приятно там, макар и извън сезона.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 14:37 от Joana85

# 667
Този въпрос се задава вече няколко пъти в темата и няма отговор. Очевидно никой не знае. Ние не сме ползвали друг транспорт, различен от кола под наем. Включително и до Марзамеми. В нета има влак и автобус от Ното. А от там предлага такси.

# 668
Пътят Агридженто - Трапани преди Седжеста завива към Трапани. Не се стига изобщо до Палермо. Ние минахме по него, като спряхме и разгледахме Temple of Segesta. Определено не е за пропускане. Преди Седжета се минава близо до Селинут. Там също препоръчвам да не се пропусне. Но имайте предвид, че е доста голямо и си предвидете време, храна и вода. И си купете придвижване с влакче, а не пеша. До Селинут има много красиви плажове.

Аз не бих спала в Катания и да пътувам от там към Таормина. Бих спала две нощувки някъде в подножието на Етна. И на път за летището бих минала по околовръстното.

За Долината в Агридженто ще ви трябва повече от половин ден. За скалата в завивимост къде ще спите също. НАоколо има доста диви плажове, които също заслужават малко излежаване на пясъка.

Ancy, благодаря за полезната информация! Simple Smile
Ние обаче ще сме с автобуси/влакове, а не с кола и гледам вариантите за придвижване, които Гугъл Мапс предлага. Тук четох за доста изгодни цени на рент а кар, но явно ние влизаме вече в по-високия сезон и цените са съвсем други.

# 669
  • София
Търси автобус за Агридженто - Трапани, но е и вероятно такъв да не съществува.
С влак е възможно, но неудобно. Най-бързото възможно пътуване е през Палермо и е над 7 часа.

# 670
  • Deutschland/HE
Ние летяхме до Трапани, после спахме в Шака (по пътя за Агридженто) и не сме минавали през Палермо. Бяхме с кола и пътя беше много хубав, само малко бързичко карат, не спазват ограниченията.

# 671
Flixbus има от Трапани до Агриженто

# 672
Bradley Cooper, мнооого благодаря! Flowers Bouquet
Вече мислех за вариант Агридженто - Палермо и Палермо да ни е отправна точка за Трапани без да спим там, но с Flixbus остава първоначалният план Simple Smile

# 673
От Агридженто до Палермо е много удобно с влак, влаковете са на често, стига се за около 2 часа, цената на билета беше 11.40 евро. Влакът минава през Чефалу.

# 674
Пътят Агридженто - Трапани преди Седжеста завива към Трапани. Не се стига изобщо до Палермо. Ние минахме по него, като спряхме и разгледахме Temple of Segesta. Определено не е за пропускане. Преди Седжета се минава близо до Селинут. Там също препоръчвам да не се пропусне. Но имайте предвид, че е доста голямо и си предвидете време, храна и вода. И си купете придвижване с влакче, а не пеша. До Селинут има много красиви плажове.

Ancy, благодаря за полезната информация! Simple Smile
Ние обаче ще сме с автобуси/влакове, а не с кола и гледам вариантите за придвижване, които Гугъл Мапс предлага. Тук четох за доста изгодни цени на рент а кар, но явно ние влизаме вече в по-високия сезон и цените са съвсем други.

Погледни https://www.goldcar.es/en/

Сицилия, особено с подобен на вашия план, е само за кола. Личен опит. Преди няколко години обиколихме всичко, което сте предвидили за 2 седмици, и малко отгоре. Наистина е доста обемно и изморяващо. А с друг вид транспорт не си го представям.

Общи условия

Активация на акаунт