Сицилия - 4

• 53 825
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • Beyond the stars
Здравейте.Обсъждаме вчера с една позната за багажа в самолета.Досега винаги сме пътували с раници.За този полет си купих малък пътнически куфар.С размерите на позволенията ръчен багаж е.Според нея не е разрешено и не мога да пътувам с него като ръчен багаж.Рових из сайта на Ryanair ,но там са описани размерите.Някой пътува ли с такъв куфар или наистина не е позволено?

Ако е с позволените размери (в размера се включват и колелцата) и се побира в клетката, няма специално изискване за раница.

# 706
  • София
Снощи стана въпрос за колелцата в друга тема. В сайта на Уиз изрично пише, че колелцата не се включват в размера, ако са до 5 см. Цитат : *Допустимият размер не включва дръжките/колелцата на багажа, но колелцата не трябва да добавят повече от 5 см към размера на багажа.
При Ryan това споменато ли е някъде официално?

# 707
Мисля че няма такива уточнения. Или влиза в рамката, или не влиза.

# 708
При последния ни полет имаше една двойка с такива малки куфарчета и се бяха заяли с тях здраво, искаха да плащат допълнителни такси. Обаче техните колелца се вадеха и без тях куфарът влезе в клетката - така ги пуснаха. Не знам какво щеше да стане ако не бяха махнали колелцата....Служителките се разправяха много стръвнишки с всички, които бяха с малко куфарче или със сак.
Ако е с позволените размери (в размера се включват и колелцата) и се побира в клетката, няма специално изискване за раница.

# 709
Може ли някой да даде точна локация от къде тръгва автобус от Катания за Таормина и обратното . Гледах в гугъл , но ми дава две точки от които тръгва , но на тези места не видях да има автогара . Също билети от къде да си закупя ? На място някъде ли или онлайн ?

# 710
Това е локацията на автогарата

https://maps.app.goo.gl/hWVi7x6FsV4cwRxy7?g_st=ic

От тук взехме билетите

https://maps.app.goo.gl/gnhGr9kL9GRKNpt4A?g_st=ic

Много са близо едно от друго. Входа на автогарата е от тази страна на Bar Sapienza. Ако ще ходите в активен сезон е добре малко по-рано да си вземете билети. Ако ще правите отиване и връщане в един ден е добре и за връщане да си вземете билет.

Скрит текст:
Ето една снмка от Google как изглежда входа на автогарата

И за билетите

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 12:44 от Пълнолуние

# 711
Много благодаря . Една и съща ли е спирката в Таормина и на отиване и на връщане ?

# 712
Автобусите от Катания спират и тръгват от тук:

https://maps.app.goo.gl/1WgheUcX2AkVxVQ48

Автобусите до Кастелмола и съседните градчета спират на друга спирка.

# 713
  • София
А с фиксиран час ли са последно двупосочните билети ?
Вие с какви часове планирахте пътуването и ок ли ви беше като време.Дайте съвет

# 714
Могат да се купят двупосочни билети с фиксиран час за връщане, но в този сезон все още няма никаква нужда от това. Спокойно можете да ги купите и в последния момент.

# 715
Ние пътувахме в активен сезон и си взехме с фиксиран час. Но ние не сме взимали двупосочни, защото имахме 2 нощувки в Таормина. Бяхме май месец миналата година, когато си беше активен сезон и автобуса си беше пълен от Катания до Таормина. Вече от Таормина към летището си взехме няколко часа преди пътуването.

За времето е до късмет. За 10 дни прекарани в Сицилия, през половината период ни валя. Препоръчвам да се види прогнозата преди тръгване и спрямо нея да се подготвя багажа.

# 716
  • София
Цитат

Автобусите до Кастелмола и съседните градчета спират на друга спирка.
Може ли малко напътствия за Кастелмола.Как да се придвижим ?Колко време отнема пътуването до там?Четох в някакъв пътепис за пешеходна опция  до там ,която води през стълби и изкачване до скална църква ,а оттам и до селището.
И за Изола бела имам питане.Ако не работи лифта много ли е ходенето пеш?

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 06:38 от sssani

# 717
Изола Бела не е ли островчето ? Аз мислех че с морски транспорт се стига по вода до там . Дайте подробности за лифт- а или пешеходно ?

# 718
  • Бургас
Малко след автогарата на Таормина, вървейки по пътя по посока на ,,центъра,, към портата, в дясно е станцията на лифта/Фуникуляра. Ако не работи , на отсрещния тротоар има автобусна спирка и там поставят съобщение за автобус, който отвежда долу до Изола Бела. Поне така беше миналия юни.

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 09:50 от lady Koup

# 719
До Кастелмола ходихме в автобус, защото валеше и ходихме до там в деня на полета за София. Е полет нямаше, но това е друга тема.

За Кастелмола мисля, че го хванахме от другаде автобус, но сега като проверявам ми дава, че тръгва от автогарата, от където тръгват и за Катания и за летището.

Като кликнеш на спирката в Google дава информация след колко време идват автобусите и за къде са.

Като избереш един от тях виждаш от къде минава.

До Изола Бела ходихме на отиване пеш. По спомен ни отне около 40мин без бързане. За мен си беше изморително. Таормина ни беше последната дестинация и вече ни боляха краката. На връщане хванахме бяло бусче, което спира пред входа преди самите стълби.

Лифта не работеше миналата година май месец.

Общи условия

Активация на акаунт