Сицилия - 4

• 53 833
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Изчетете си само условията внимателно - да няма напр. такса почистване, такса за късно настаняване (много я обичат в Италия), депозит за щети и т.н., които да са извън основната цена и да ви изненадат. Нищо извън написаното в Букинг не може да ви вземе, ако каже, ще им звъннете за арбитраж. Ама със 100 отлични отзива, според мен безпочвени са ви притесненията.

# 691
Моля, препоръчайте стая за двама в Катания, която да е на тихо и спокойно място или с шумоизолирани стаи. Два дни се ровя в Booking и не мога да открия такава. Нямахме намерение да нощуваме в Катания, но отмениха полета ни и се наложи да изберем друг с много късно кацане, та щем-нещем ще трябва да останем. Аз като съм на ново място не спя добре и ми е много важно да е тихо в сградата и наоколо.
Благодаря предварително на включилите се!

# 692
  • София
Ние спахме тук - тихо и чисто е, но е малко по-далече от центъра.

# 693
Ние спахме тук - тихо и чисто е, но е малко по-далече от центъра.
Благодаря Миленка, но не е  свободно на нашата дата.
Да допълня - ще бъдем с рентакар и не държим мястото за настаняване да е близодо гара/автогара или център.

# 694
  • София
В такъв случай изберете нещо в жилищен квартал и би трябвало да е тихо. От шум през нощта се оплакват предимно в центъра.

# 695
Тук бяхме, според мен за Италия е тихо - аз самата не мога да спя на шум, свикнала съм на супер тишина у нас. За паркиране не знам как ще е, че е доста централно, но домакинът е много кооперативен (нас ни взе по своя инициатива от гарата, въпреки че бяхме само за една нощувка), така че би помогнал.

# 696
Благодаря, момичета!

# 697
Това ми е гледката от стаята в Реджо ди Калабрия, за която беше указано в Букинг, че се плаща на място и цената е 25 евро с включена туристическа такса. Резервирах в последния момент същия ден, беше и неделя, собственикът не знаеше английски и не се появи веднага, но ме настани без проблем, каза ми да платя сутринта, платих точно толкова, колкото беше обявено, не е поискал повече. Бях гарантирала в сайта с кредитна карта.
Би трябвало да се вижда Сицилия при ясно време, но е облачно и се мръква:
Скрит текст:

Стигнах до там от Палермо с автобус за 5 часа, с който пътувах (нарочно заради красивите гледки) покрай цялото северно крайбрежие на Сицилия, през Месина и после с ферибота, както съм в автобуса.

# 698
Аз направих резервация на един апартамент през букинг, високи оценки, добре изглежда. Това, което леко ме притеснява, е че пише, че се плаща в кеш на място. Някой имал ли е такъв случай?
И ние платихме кеш, в Сиракуза. Никакъв проблем, много мили хора, дори добавихме и още една нощувка и ни направиха отстъпка. За Ортиджиа става въпрос.

# 699
Аз направих резервация на един апартамент през букинг, високи оценки, добре изглежда. Това, което леко ме притеснява, е че пише, че се плаща в кеш на място. Някой имал ли е такъв случай?
И ние платихме кеш, в Сиракуза. Никакъв проблем, много мили хора, дори добавихме и още една нощувка и ни направиха отстъпка. За Ортиджиа става въпрос.
Може ли да споделите къде сте отседнали в Ортиджа?

# 700
За Катания: изпробвано място за нощувка, апартамент широк център, близо до спирка на Алибус

# 701
  • малкия йеросалим
Здравейте.Обсъждаме вчера с една позната за багажа в самолета.Досега винаги сме пътували с раници.За този полет си купих малък пътнически куфар.С размерите на позволенията ръчен багаж е.Според нея не е разрешено и не мога да пътувам с него като ръчен багаж.Рових из сайта на Ryanair ,но там са описани размерите.Някой пътува ли с такъв куфар или наистина не е позволено?

# 702
Ако се побира в клетката за проверка на размера, може да се лети с него. Така на око от снимка няма как да се каже.

# 703
  • Враца
Позволено е, но за самолет твърд куфар винаги ми се е струвало по-непрактично от мека чанта. Първо, самият куфар тежи, за разлика от чантата, чието тегло е незначително. Второ, ако са свършили свободните шкафчета над главите, те карат да го сложиш под седалката си, където ще пречи. И без друго седалките са наистина притеснени, пък и за краката да нямаш място... Но иначе куфарът е красив и представителен. И ако купиш чупливи сувенири, не се притесняваш за тях 😀

# 704
  • София
Всъщност, за кой размер става дума - за този, който се ползва с priority - за такъв винаги използвам куфар с колелца, защото е удобно да не мъкнеш на гръб толкова багаж, но той си е нормален малък куфар с колелца.
Ако говорим за съвсем безплатния багаж, който е една раница, дори не съм виждала толкова малък куфар. Или май веднъж видях, една българка се караше на чуждо летище, че отговаря на условията за малка чанта/раница със служителката, мериха й го, наистина влезе в клетката в крайна сметка.
Само имай предвид, че размера се мери с вкл. колелца, за мен това много намалява реалния обем и има смисъл само, ако имаш проблем с мъкнене на раница на гръб дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт