Сицилия - 4

• 53 837
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, на 25,4. '24 италианците имат национален празник. Може ли някой да ми каже какво работи по това време - катедрали, магазини, заведения? В случай, че попаднем между 25 4. и 1 май.

# 676
Обикновено работят с намалено работно време, включително и градски транспорт.

# 677
Обикновено работят с намалено работно време, включително и градски транспорт.

Това само за 25-ти ли важи или и за следващите дни? Четох, че сливат няколко дни, та до седем, тази година.

# 678
Не знам да сливат.

# 679
  • В полите на Витоша :)
Изчетох цялата тема тук + още доста информация в групи във ФБ и накрая направихме плана с нощувките:
- кацаме в Катания и директно към Палермо за 3 нощувки
- 2 нощувки в Агридженто (искахме да е една, но има само сутрешен и вечерен рейс до Катания, които не ни устройват)
- 2 нощувки в Ортиджа
- 2 нощувки в Палермо

Направих резервации за всички без за тези в Палермо. Разбрах, че в историческия център е най-подходящо за нощувки. Тези от вас, които са били там, бихте ли споделили къде сте отсядали (като район, но и конкретни места ще се радвам да разгледам)? Благодаря Simple Smile

# 680
  • София
Ние спахме тук. Много ми хареса - супер чисто е и много стилна стая, хубава закуска. Местоположението е удобно - близо до гарата и Куатро Канти. Цената също беше много добра. Кварталът е мърляв обаче, има и доста тъмнокожи. Пазарът Ballarò е в непосредствена близост. Хората бяха много мили и ни осигуриха съхранение на куфарите за няколко часа след напускане и с това ни спестиха около 15 евро за оставяне на багаж на гарата - услугата беше ужасно скъпа и се плащаше на час.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 21:42 от миленка_д

# 681
  • В полите на Витоша :)
И аз харесах този апартамент, но още преди седмица нямаше места за нашите дати. Ще търся в този район, щом е удобен като местоположение, благодаря, миленка_д. Четох, че не е много безопасно около пазара, но ние няма да обикаляме по нощите с дете Simple Smile

# 682
Здравейте,

Пътуваме до Сицилия в края на април. Промениха ни плетите и ще се наложи да имаме 1 нощувка в Катания. Бихте ли ми препоръчали хотел/район, който ще е най-удобен за разглеждане на града и придвижване от летище и съответно до автогара, тъй като на втория ден трябва да стигнем до Таормина. Много благодаря предварително!

# 683
  • Melmak
Виа Етнеа и около рибния пазар. Бързо се стига с Алибус от летище.

# 684
Аз направих резервация на един апартамент през букинг, високи оценки, добре изглежда. Това, което леко ме притеснява, е че пише, че се плаща в кеш на място. Някой имал ли е такъв случай?

# 685
  • София
Аз направих резервация на един апартамент през букинг, високи оценки, добре изглежда. Това, което леко ме притеснява, е че пише, че се плаща в кеш на място. Някой имал ли е такъв случай?
Всички сме имали. Желанието да се плаша само и единствено кеш на място най-вероятно е свързано с укриване на данъци от тяхна страна.

# 686
Че защо да е проблем? За Италия не е много типично, но в други части на света се случва често.

# 687
Ами не знам, досега през букинг винаги съм плащала с карта и ми се видя странно. Но щом се случва, значи е ОК Simple Smile

# 688
Ако има реални отзиви от клиенти, повече от 3-4, не виждам за какво да се тревожите. А гарантирана ли е резервацията с карта?

# 689
Има над сто отлични отзива, просто ми минаха някакви от сорта "ами ако на място каже друга цена" и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт